6 Haziran, 2022

Salon Dekorasyonunda Fark Yaratmanızı Sağlayacak Mobilya Modelleri

Salonlar evimizde vaktimizi en çok geçirdiğimiz, arkadaş, eş veya dostlarımızı ağırladığımız, yemek yediğimiz kısacası en fonksiyonel yaşam alanlarımızdan biridir. Bu sebeple salonlarımızın alabildiğine konforlu olmasına dikkat ederiz. Ancak bunun yanında şık ve estetik detaylara sahip bir salon dekorasyonu yaratırken bazı noktaların da altını çizmek gerekiyor! Sehpalar, koltuklar, halılar, perdeler veya televizyon ünitesi… Bunların hepsinin birbiriyle sağlığı renk ve tarz uyumu etkili bir dekorasyon elde etmek adına büyük önem taşıyor. Ayrıca mobilyaların dışında çeşitli objeler, tablolar, aksesuarlar veya bitkiler salonunuzdaki şıklığı tamamlayan diğer detaylar arasında yer almaktadır. Salonlarda en çok tercih edilen mobilya çeşitleri ise şöyledir:


·      TV Ünitesi

·      Kitaplıklı Televizyon Ünitesi

·      Kitaplık

·      Televizyon Sehpası

·      Yemek Masası

·      Koltuk

·      Vitrin

·      Konsol

·      Sehpalar


Salon Dekorasyonunun Önemi

Salonlar evimizde en büyük alanı kapladıkları için dekorasyonu konusunda en çok hassasiyet gösterdiğimiz yaşam alanıdır. Ayrıca sayı olarak da en fazla mobilyaya salonlarımız sahiptir. Dolayısıyla çoğu zaman sıfırdan bir salon dekorasyonu yaratmak oldukça önemlidir. Bu işin en önemli püf noktası kesinlikle aradığınız ve istediğiniz tarzı belirlemektir. Eğer aklınızda herhangi bir stil bulunmuyorsa veya karar vermekte güçlük yaşıyorsanız bir iç mimardan bu konuda destek almayı deneyebilirsiniz. Eğer aradığınız görünüme karar verdiyseniz, mobilyalarınızı yerleştireceğiniz alanları belirlemek de oldukça hassas bir noktadır. Mobilya alışverişinize başlamadan önce salonunuzu dikkatlice ölçmeniz gerekmektedir. Ayrıca televizyon ünitesi, sehpa, koltuk veya vitrinlerin birbiriyle olan renk ve ölçü uyumları da bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Bessons Home Yaşam Setleri uygun fiyatlı seçenekleri sayesinde hem bütçe dostu ürünler sunuyor hem de tek bir adımda salonunuzu kusursuz bir şekilde dekore etmenize yardımcı oluyor!


Evet, eğer aradığınız görünüme karar verdiyseniz, aksesuar veya dekoratif objelerin seçimini yaparken de dekorasyonunuzla uyumlu olmasına dikkat edin. Ancak yine de belirtmekte fayda var! Bazı dekorasyon tiplerinde, farklı tarza sahip objeler kullanılmaktadır. Bu noktada yine renk uyumuna dikkat edilmesinde fayda var. Örneğin; retro bir havayı taşıyan objeler günümüzde birçok dekorasyon stilinde, renk uyumu göz önünde bulundurularak tercih edilmektedir.


Yine salon dekorasyonunda en önemli noktalardan biri de güneş alıp, almamasıdır. Eğer güneş almayan bir salona sahipseniz badana renginizi kesinlikle açık tonlardan yana seçebilirsiniz. Açık bej, kum beji, sarı veya beyaz gibi renkler salonunuzu daha aydınlık gösterecektir. Bununla birlikte mobilya seçimini de yine açık renklerden yapabilirsiniz. Perdelerinizi de çok kalın olmayan kumaşlardan seçerseniz, salonunuzun daha fazla gün ışığı almasına yardımcı olmuş olursunuz. Diğer en önemli detaylar arasında ise televizyon ünitesi ve koltuklar var! Televizyon üniteleri genellikle koltukların karşısına yerleştirilir. Tam da bu esnada koltuğunuza otururken televizyon ünitenizle olan boy orantısına dikkat etmenizde fayda var. Örneğin; koltuğunuzda otururken, televizyon üniteniz çok fazla yukarıda veya olması gerekenden daha aşağıda ise çeşitli omurga ve göz rahatsızlıkları yaşamanıza sebep olabilir. Televizyon ünitesi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri daha detaylı olarak incelemek istiyorsanız sizin için kaleme aldığımız diğer yazımıza göz atabilirsiniz.


Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?


Salon dekorasyonunu yaparken, salonun tipini göz bulundurarak hareket etmeliyiz. Evin mimari özellikleri ve büyüklüğü salonun tipini belirleyen faktörler arasında yer almaktadır. Başlıca salon tipleri ise şöyledir:


·      Dikdörtgen Salon

·      Kare Salon

·      L Tipi Salon 


Dikdörtgen Salon Dekorasyonu 


Tüm dekorasyon tipleri gibi dikdörtgen salonu dekorasyonu yaparken de ilk önce televizyon ve koltuk takımının yerleşeceği konumu belirlememizde fayda var. Tercihinize göre 2’li,3’lü ya da tekli koltukları birbiriyle şık bir denge yaratacak şekilde dekore edebilirsiniz. L koltuk modelleri de yine dikdörtgen salonlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Koltuğunuzla televizyon ünitenizin tam ortasına, şık ahşap sehpalar yerleştirerek konforunuzu artırabilirsiniz. Wood’n Love Sehpa modelleri birçok dekorasyona hitap eden, kaliteli, dayanıklı ve uygun fiyatlı seçenekleriyle sizi bekliyor.


Kare Salon Dekorasyonu


Kare salonları dekore etmek hem oldukça keyiflidir hem de kolaydır. Tercihinize 3’lü, 2’li ve 2 adet tekli koltuklar eşliğinde uyumlu bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. 3’lü koltuğunuzu cam kenarına konumlandırabilir, tam karşısına ise televizyon ünitenizi yerleştirebilirsiniz. 2’li tek koltuklarınızı ise tam birbirlerine bakacak şekilde konumlandırabilirsiniz. Televizyon ünitenizin yanına yerleştireceğiniz şık bir kitaplık evinize dekoratif bir şıklık katabilir. Wood’n Love Kitaplık Modelleri estetik ve stil sahibi duruşuyla size aradığınız görünümü sunuyor! Hemen bir püf noktayı paylaşalım. Yemek masanızı dikdörtgen yerine kare bir formda seçerseniz, daha verimli bir dekor elde etmiş olursunuz.


L Tipi Salon Dekorasyonu


L tipi salonlar en kullanışlı ve en konforlu salon tipleri arasındandır. Size dekore ederken, yenilikçi ve özgür fikirler sunar. İstediğiniz birçok tip koltuk modelini L tipi salonunuzda kullanabilirsiniz. L tipi koltuklar veya 3’lü, tekli koltuk modellerini dilediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Eğer geniş bir L tipi salona sahipseniz, şanslısınız! Geniş olan bölümünü, büyük dikdörtgen bir yemek masası ile dekore edebilirsiniz. Diğer bölümünü ise koltuk takımlarınız, geniş sehpalar, kitaplıklar, vitrin ve konsollar ile tamamlayabilirsiniz. Wood’n Love Vitrin & Konsol Modelleri ahşap, siyah ve beyaz renk seçenekleri ile birçok dekorasyon tarzına hitap eden, modern bir stili getirmektedir. 


Gelelim salon dekorasyonunda fark yaratmanızı sağlayacak mobilya modellerine, özelliklerine, kullanım alanlarına ve tüyolarına! 


1.     Duvar Rafları


Duvar rafları küçük gibi görünseler de salonlar dekorasyonunda fark yaratmanızı sağlayacak en şık alternatiflerden biri! Duvarlarınızı süslemek için ekstra bir alan tanır. İçine yerleştireceğiniz bitkiler, aile fotoğrafları veya kitaplar sayesinde sıcak bir görünüm kazanabilirsiniz. Özellikle ahşap duvar rafları son yıllarda oldukça tercih edilen ev mobilyaları arasında yerini almaktadır. Wood’n Love Duvar Rafları’nı inceleyebilirsiniz. 


2.     Kitaplıklar


Kitaplıklar hem salonumuza dekoratif bir şıklık katarlar, hem de yaşam alanımıza konforu getirirler. Sadece kitaplarımızı yerleştirmek için değil, çeşitli objeler veya biblolar da yerleştirerek salonumuzu süslemek için bize yardımcı olurlar. Eğer kitaplarla arası iyi olan biriyseniz, salonunuzda kitaplık için uygun bir alan yaratmayı ihmal etmeyin. Ahşap görünümlü kitaplık modelleri salon dekorasyonunuzu tamamlamanın en etkili yollarından biri! 


3.     Konsollar


Konsollar küçüklüğümüzden beri her evde karşımıza çıkan en geleneksel mobilya çeşitleri arasında yer almaktadır. Özellikle ahşap konsollar salon dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biridir. Bize oldukça işlevsel bir kullanım alanı sunarlar. Kapalı raflarını, çeşitli eşyalarınızı depolamak için kullanabilirsiniz. Açık raflarına ise bitkilerinizi veya aile fotoğraflarınızı uygun bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Özellikle belirtelim! Ahşap görünümlü konsollar özellikle evinde retro bir tarzı arayanlar için en harika mobilya seçeneklerinden biri! 


4.     Yaşam Setleri


Bessons Home kalitesi ile sunulan Wood’n Love Yaşam Setleri yaşam alanınızı kusursuz bir şekilde dekore etmenize fırsat tanıyan, bütçe dostu ve modern mobilya seçeneklerinden oluşmaktadır. Yaşam setlerinin en büyük avantajı; size salonunuz için en gerekli mobilyaları tek bir alışveriş yöntemiyle sunuyor olmasıdır. Bu size hem zaman tasarrufunu hem de mobilyalarınızın birbiri ile dekoratif açıdan şık bir uyuma sahip olma avantajını getirmektedir. Ahşap, siyah, beyaz, gümüş ya da altın renk detayıyla ön plana çıkan Yaşam Setleri cazip fiyatlı seçenekleriyle sizi bekliyor! 


5.     Kitaplıklı Televizyon Ünitesi


Kitaplıklı televizyon üniteleri son yıllarda oldukça tercih edilen TV üniteleri arasında yer almaktadır. Yenilikçi ve modern görünümüyle evin havasını kesinlikle değiştirmektedir. Özellikle ahşap kitaplıklı televizyon üniteleri birçok mobilya rengi ile kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Salonunuzda kullandığınız çeşitli teknolojik aksesuarlar için saklama alanı sunarlar ve üzerine yerleştireceğiniz yaratıcı objeler sayesinde evinizi şık bir forma sokmanıza yardımcı olur. Boş kalan duvarlarınızı kitaplıklı bir televizyon ünitesi ile değerlendirerek, salonunuza zengin bir görünüm katmaya hazırlanın! Salonunuzda fark yaratmak için Wood’n Love Enta Kitaplıklı Televizyon Ünitesi’ni inceleyebilirsiniz. 


6.     Ahşap Sehpalar


Ahşap Sehpalar her zaman en geleneksel ve en şık kullanışlı sehpa modelleri arasındadır. Bunun sebebi ahşap rengine sahip olması sayesinde birçok mobilya ve duvar rengi ile kolaylıkla uyum sağlıyor olmasıdır. Ayrıca ahşap renginin sahip olduğu doğal duruş, birçok dekorasyon tarzında halen sıkça tercih edilmesini sağlamaktadır. Salonunuzun tam merkezine yerleştireceğiniz sehpa modelleri kesinlikle dekoratif şıklığın altın anahtarıdır. Televizyon izleme ritüellerinize konforuyla eşlik eden, keyifli yaşam eşyalarından biridir. Evinizi güzelleştirmek için Wood’n Love Ahşap Sehpa Modelleri’ne göz atabilirsiniz. 


Bessons Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik! Dekorasyona dair yepyeni konularda görüşmek üzere, hoşça kalın…