6 Haziran, 2022

TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evlerin veya oturma odaların ilk göze çarpan ve en çok kullanılan mobilyalarından biri olan televizyon sehpası seçimini yaparken bazı kriterlere dikkat etmek oldukça önem taşıyor. Satın almak istediğiniz televizyon ölçüsü veya modeli kafanızda netlik kazandı, diğer bütün mobilyalarınız da tamam ve ünitenize ayıracağınız alanın ölçüsü de belli ise sıra geldi şık ve ergonomik bir ünite tercihine! 


Bir Bessons Home markası olan Wood’n Love televizyon üniteleri, çevre ve çocuk sağlığı standartlarına uygun olarak ve kanserojen madde içermeden üretilmiştir. Dekoratif şıklığı ve modernliği ön planda tutan rafine tasarımlarının yanı sıra, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz bir kaliteyi taşıyan Wood’n Love, her türlü dekorasyon tarzına yönelik seçimleri ile yaşam alanlarınıza zengin bir görünümü getiriyor. 


*Şimdi yaşam alanınıza uygun bir televizyon ünitesi seçmek için hangi püf noktalara dikkat etmeliyiz, kısaca inceleyelim!


1.Televizyon ünitenizi konumlandıracağınız alanın ölçülerini önceden tespit ederek, televizyon seçimini ve sonrasında televizyon ünitenizi de buna göre satın almanız sağlıklı bir adım olacaktır. TV ünitesinin genişlik ölçüsünün, televizyonun genişlik ölçüsünden en az 10 cm daha uzun olmasına dikkat etmeyi unutmayın. Eğer ünitenize ayıracağınız alan kısıtlı ise bunun için duvara monte edilen televizyon ünitesi modeli olan Wood’n Love Vega’ya göz atabilirsiniz.


2. Evinizdeki dekorasyon tarzı ile uyum sağlayacak bir televizyon ünitesi seçimi yapmalısınız. Örneğin; geleneksel veya vintage detaylara sahip bir yaşam alanına sahipseniz, ahşap görünümlü TV ünitesi sizin için şık bir seçim olacaktır. Modern ya da bohem bir dekorasyon tarzı için de metal ve ahşap detayların bir arada kullanıldığı kitaplıklı TV ünitesi ideal bir seçim olacaktır. 


3.Televizyon üniteleri; bir tv sehpası olarak kullanılmalarının yanı sıra, yaşam alanlarımızda fonksiyonel bir mobilya görevi de görürler. Wood’n Love koleksiyonlarında yer alan, dolaplı TV üniteleri veya kitaplıklı TV üniteleri bize ekstra depolama alanı sundukları için, evimizde konforlu bir kullanım sunarlar. Reciver, hoparlör, DVD player gibi TV izlerken kullanacağımız aparatların hepsini alabilecek, kablo bağlantılarını gizleyen, TV dergilerinizi veya DVD, VCD gibi kullanacağımız küçük materyalleri koyabileceğimiz raf veya dolaplara da sahip olan üniteler her zaman ilk tercihlerinizden olmalı!


4. Seçeceğiniz televizyon ünitesinin hangi malzemelerden üretildiğine mutlaka dikkat edin! İnsan sağlığına zararsız malzemeler ile üretilmesi, yıllar boyunca evinizde gönül rahatlığıyla kullanmanız için önemli bir püf nokta. Tüm aksesuar ve işçiliğinin birinci sınıf kalite ile TSE’ ye uygun şartlarda sunulduğundan emin olun…

 

TV Ünitesi Modelleri Nelerdir?

 

Ahşap TV Üniteleri

 

Ahşap TV ünitesi hem dayanıklı olması hem de çoğu renk ile uyum içinde olması sayesinde son yıllarda oldukça rağbet gören modeller arasında yer alıyor. Taşıdığı toprak tonların doğal enerjisi ile evinize dekoratif bir şıklığı da getiren ahşap üniteler; kitaplıklı, kapaklı veya açık tv ünitesi olarak tercihinize uygun tasarımları sunuyor. Sahil tarzı, bohem, geleneksel veya klasik dekorasyon tarzı ile uyum yakalayabilen ahşap ünitelerinizi; bitkiler, mumlar ya da kitaplarla süsleyerek yaşam alanınıza keyifli bir görünüm katabilirsiniz. 


Kitaplıklı TV Üniteleri 

 

Kitaplarla arası iyi olan biriyseniz, kitaplıklı TV ünitesi modelleri kesinlikle ilginizi çekecektir. Ekstra bir kitaplık almanıza gerek kalmadan hem televizyona hem de kitaplarınıza evinizde tek bir mobilya ile yer açabilirsiniz. Kitaplıklı televizyon ünitelerinin diğer avantajı da evinize kesinlikle zengin bir görünüm katmalarıdır. Sevdiklerinizle birlikte olan fotoğraflarınıza, biblolara ya da birçok dekoratif objeye yer açan bu üniteler salon veya oturma odanıza kesinlikle yıllar boyunca vazgeçemeyeceğiniz bir işlevselliği getiriyor. Özellikle modern, çağdaş ya da minimal dekorasyon tarzını benimseyenler için Wood’n Love Enta ve Lidya Kitaplıklı TV Üniteleri kesinlikle şık bir tercih! 


Klasik TV Üniteleri 


Yaşam alanlarında klasik çizgileri benimseyenler için klasik TV ünitesi modelleri en doğru alternatifler arasında yer alıyor. Metalin modernliğini, minimal bir tasarımla birleştiren Wood’n Love Roma ve Atlanta TV ünite modelleri, gümüş ve bakır renk seçenekleri ile klasik kavramına yenilikçi bir havayı getiriyor. Kapak ve dolaplı olmasının sağladığı avantajı sayesinde diğer teknolojik aksesuarlarınız için ihtiyacınız olan alanı size rahatlıkla sunuyor. Kapakların yan kısmında oluşan boşluğa sığdırabileceğiniz birkaç kitap, dergi ve gazete ile de fonksiyonel bir kullanıma kavuşmuş oluyorsunuz. 


TV Ünitesi Ne Renk Olmalıdır?

 

Tv Ünitesi almaya karar verdiğimizde, hiç şüphesiz bizi en kararsız bırakan noktalardan biri de renk seçimidir. Televizyon izlerken gözümüzü yormayacak bir renkte olması ve yaşam alanımızdaki diğer tonlarla uyumu yakalaması oldukça önemli bir ayrıntı. Evinizde genellikle kahverengi veya bej tonları ağırlıkta ise, televizyon ünitenizi ahşap olarak tercih edebilirsiniz. Siyah ya da açık renk tonlarına hakim, modern bir dekorasyon tarzınız var ise beyaz TV ünitesi modelleri arasından seçim yapmanız şık bir görünüm yaratacaktır. Minimal ya da stüdyo tipi bir dekorasyonu tercih edenler için ise gümüş ya da siyah televizyon ünitesi modelleri uyumlu bir seçim olacaktır. Kitaplıklı TV üniteleri genellikle ahşap tonlarında olurken, klasik TV üniteleri siyah, beyaz ya da gümüş gibi renkler ile sunulmaktadır. 


TV Ünitesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


TV ünitesi çeşitleri sağladıkları konfor ve işlevsellik açısından satın alırken en çok dikkat etmemiz gereken mobilya türleri arasında yer almaktadır. Uzun ömürlü bir dayanıklılıkta olması, kullanılan malzemelerin kalitesi ve işçiliği derken birçok hassas detayı barındırıyor. Tabii, bu kaliteli malzemelerin aynı zamanda sağlığa uygun bir şekilde seçilerek üretilmesi de oldukça önemli! 


Yaşam alanımızda şık, konforlu ve dayanıklı bir televizyon ünitesine yer açmadan önce, sıkı bir değerlendirme yapmalıyız. Satın alacağımız televizyonun ölçüsü ile televizyon ünitesi ölçüsü ilişkisine dikkat etmeliyiz. 


Salonumuzda veya oturma odamızda çok fazla yer kaplayacak bir televizyon ünitesi seçimi yapmaktan kaçınmalıyız. Örneğin; çok da büyük olmayan bir alana, oldukça büyük bir televizyon ünitesi yerleştirmek sağlıklı bir fikir olmayabilir. Kısacası, dengeyi iyi ayarlamalı ve dekorasyonu bir bütün olarak planlamalıyız. 


Genel dekorasyon tarzımızı tabii ki göz ardı etmemeliyiz. Örneğin; evinizde beyaz veya nude renkler çoğunlukta ise, ahşap televizyon ünitelerinden kaçınabilirsiniz. Televizyon ünitenizi seçerken, koltuk takımınız ve yemek masanızın özellikleri ile uyumunu göz ardı etmemenizi tavsiye ediyoruz. 


Modern TV üniteleri arasından seçim yaparken, dikkat etmeniz en önemli noktalardan biri de kesinlikle basit kurulum özelliğine sahip olmalarıdır. Bessons Home TV üniteleri, tüm bağlantı ekipmanları ile birlikte gönderilmektedir ve oldukça kolay bir kurulum tekniğine sahiptir. 


TV Ünitesi Fiyatı Ne Kadar?

 

TV ünitesi modelleri arasından seçim yaparken hem aradığınız özellikleri taşıması, hem de uygun fiyatlı olması oldukça önem taşıyor. İşçilik kalitesi, kullanılan malzemelerin dayanıklılığı ve sahip olduğu diğer detaylar aradığınız TV ünitesinin fiyatını etkilemektedir.


Ucuz TV ünitesi arayışında olanlar için; sağladığı konfor, yüksek kalite ve çağdaş tasarım anlayışını avantajlı fiyatlarla sunan Bessons Home Televizyon Ünitelerien uygun fiyatlı seçenekleri ile yaşam alanlarınıza taşınıyor. 


TV Ünitesi Yerden Yüksekliği Ne Kadar Olmalı?


TV ünitesi yerden yüksekliğini belirlerken oldukça hassas ve titiz hareket etmeliyiz. İdeal bir rakam belirlemek için öncelikle oturma grubumuzdaki koltukların yüksekliğine göre bir değerlendirme yapmalıyız. Çünkü TV yüksekliğinin standart boyutları geçmesi durumunda yaşanabilecek omurga ve göz rahatsızlıkları ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Özetlemek gerekirse, televizyon ünitesinin göz hizasından çok fazla yüksekte olmaması en sağlıklısı olacaktır. Eğer ortalama ve uygun bir yükseklik belirtmek gerekirse, TV ünitesi modellerine göre 30 – 45 cm arasında değişkenlik gösterebilmektedir. 


TV ünitenizin ideal yükseklikte olmasının bir diğer avantajı da yaşam alanınızda oluşturduğu hijyeni etkilemesidir. Oldukça alçak bir konumda olan üniteniz, evinizi temizlerken size yorucu anlar yaşatabilir. Ünitenizi taşımak, itmek veya çekmek tehlike yaratacağından, yerden belirli bir yüksekliğe sahip televizyon üniteleri arasından seçim yapmanız doğru bir hamle olacaktır. 


TV Ünitesinde Kaç Inch TV Kullanılır? 

 

Sahip olduğunuz televizyon modelinin boyutlarını dikkate alarak televizyon ünitesi seçimini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bessons Home televizyon üniteleri ve inç detayları için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.


*55 inç bir televizyona sahipseniz; genişlik: 160 cm ve yükseklik: 47 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz. 


* 75 inç bir televizyona sahipseniz; genişlik: 200 cm ve yükseklik: 49 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz. 


* 50 inç bir televizyona sahipseniz: genişlik: 140 cm ve yükseklik: 49 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz. 


Yukarıdaki rakamların yanı sıra, en doğru ölçüyü kendiniz bizzat ölçerek veya uzman bir kişi eşliğinde tespit ederek sizin için en ideal televizyon ünitesi tespit edebilirsiniz.


Bessons Home’da bir yazımızın sonuna geldik. Eğer, hemen şık bir televizyon ünitesine sahip olmak istiyorsanız, hemen bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Görüşmek üzere!