8 Eylül, 2022

Nostaljik Bir Dekorasyon: Salon Salomanje Nedir?

Salon salomanje yaşam alanı olan salonda hem yemek yediğimiz hem de dinlendiğimiz bölgeler yaratılmasıdır. Ev sahipleri yeni nesil mimariye sahip binalarda salon salomanje detayıyla sıkça karşılaşamayabilir. Salon salomanje eski tip geniş salonlu evler için daha uygun olsa da aslında şu anki evlerde de kullanılabilir. Peki küçük salonlar için salon salomanje nasıl oluşturulur? Salon salomanje için uygun mobilyalar nelerdir? Salon salomanje dekorasyon hakkında aklınıza takılan tüm sorular ve yanıtları Bessons Home Blog’ta!

Salon Salomanje Nedir? Salon Salomanje Ne Demek?

Dekorasyonda kullanılan salon salomanje kavramı dilimize Fransızca’dan geçmiştir. Fransızca’da “manje” kelimesi “yemek”, “salon” kelimesi ise geniş boş alan anlamında gelir. Salon salomanje kavramının Fransızca orijinali “salle à manger”dir.

Türkçe düşündüğümüzde yemek salonu gibi bir anlam taşıyan kavram eski mimari yapılarda oldukça sık kullanılmıştır.

Salon salomanje geniş bir salonda hem oturma alanının hem de yemek alanının bulunmasıdır. 1970’lerde Fransız iç mimarları tarafından dekore edilen evlerin birçoğunda salomanje bulunmaktadır. Geçmişte günümüze kıyasla daha geniş evler için salon salomanje yapısı oldukça popülerdir.

Salon salomanje tam olarak geniş bir salonun L şekli verilerek bir kısmının yemek alanı bir kısmının ise oturma alanı haline getirilmesidir. Salomanje yaratmak için illa L şeklinde salonlara ihtiyaç duyulmaz. Salon salomanje dizaynı kullanılmaya başladığı günden itibaren pek çok yöntemle harmanlanmıştır. Örneğin L şeklinde olmayan salonlarda yemek alanı ve oturma alanı arasına yaratıcı stillere sahip paravanlar konmuştur. Bu paravanlar ile dönemin iç mimarları yemek alanı ile oturma alanı arasına bir sınır yerleştirmeyi amaçlamıştır.

Günümüzde evlerin giderek küçük ve portatif hale gelmesiyle salon salomanje dizaynı giderek popülerliğini yitirmiştir. Fakat günümüz yapılarında da nostaljik bir hava yaratmak için salomanje dizayn oluşturmak mümkün! Nasıl mı? Gelin hep beraber öğrenelim.

Dekorasyonda Salon Salomanje Nasıl Kullanılır?

Dekorasyonda salon salomanje kullanırken öncelikle salon bölümünde salomanjeye uygun alan yaratılmalıdır. Salon salomanje dekorasyon stili yaratmak için salonun bir bölümünü yemek alanı olarak diğer bölümünü ise oturma alanı olarak ayırmalısınız. Eski mimariye sahip binalarda salomanje oluşturmak için kapı eşiği bulunmaktadır. Yemek alanı ve oturma alanının kapı ile ayrılmadığı durumlarda ise paravan kullanabilirsiniz. 

Nostaljik, bohem ve retro tarzdan hoşlanan ev sahipleri için salomanje salon dekorasyonu oldukça uygundur. Salon salomanje kullanırken yemek ve oturma odasını ayıran paravanı raflı olacak şekilde seçebilirsiniz. Bu sayede sevdiğiniz dekoratif objeleri salomanje paravanının raflarına yerleştirerek marjinal ve nostaljik bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Raflara yerleştireceğiniz farklı ve dekoratif eşyaları seçmek için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Evinizin her köşesinde kullanacağınız mobilyalar ve dekoratif eşyalar Bessons Home’da sizleri bekliyor!

Küçük Salonlar için Salomanje Oluşturulur mu?

Salonda salomanje kullanımı genellikle büyük salonlarda tercih edilmektedir. Mimaride salomanjenin popüler olması eski müstakil fransız dizayna sahip evlerle başlamıştır. Dönemin mimari yapılarına uygun şekilde kullanılan salomanje genel olarak hep büyük salonlarda boy göstermiştir. Bu sebeple yaygın olarak salomanjenin sadece büyük salonlar için uygun olduğu düşünülür. Fakat aslında küçük salonlarda da salomanje oluşturmak mümkün!

Küçük salonunuza nostaljik bir dokunuş yapmak istiyorsanız salomanje tam size göre! Salon salomanje için uygun bir paravan ya da kitaplık edinmeniz yeterli. Küçük salonunuzda yemek alanını ve oturma yerini belirlediyseniz bu bölümleri aldığınız paravan ya da kitaplıkla ayırabilirsiniz. Bu sayede nostaljik bir hava katan yeni nesil salon salomanje dizaynına sahip olabilirsiniz. Salon salomanje oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız kitaplıklar Wood’n love kalitesiyle sizlerle buluşuyor. Wood’n love ahşap kitaplıklara göz atmak için Bessons Home web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Salon Salomanje Nasıl Kapatılır?

Salon salomanje dekorasyona sahip kişilerin merak ettikleri konulardan biri de salon salomanjenin nasıl kapatılacağıdır. Salon salomanje kapatmak için ev dekorasyonunda popüler olan iki yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi cam ile kapatma diğeri ise örme duvar ile kapatmaktır.

Salon salomanje cam ile kapatmak genellikle modern dekorasyona sahip yaşam alanlarında kullanılır. Yemek ve dinlenme alanı uygun ölçülerde hazırlanmış buzlu cam ile kapatılabilir.

Daha önceden salon salomanje dizaynı yapılmış mimariye sahip bir eve taşınanlar için bu görüntüyü ortadan kaldırmak da önemli bir sorun haline gelebiliyor. Evinize yansıtacağınız nostaljik bir hava için salomanje dizayn oluşturmuş ve daha sonra farklı bir stile geçmek istiyor olabilirsiniz. Bu durumda salonda salomanje alanını düzeltmek zor gibi gözükse de aslında etkili bir yöntemi mevcut!

Salon salomanje oluşturmak için yemek odası ve salon duvarını kaldırıp araya paravan ya da kapı eklediyseniz örme duvar sayesinde yaşam alanını eski haline çevirebilirsiniz. 

Salon Salomanje için Uygun Koltuk Seçimi

Salon salomanje dizayna sahip salonlar genellikle büyük boyutlara sahip yaşam alanlarıdır. Salonun daha küçük köşesine yemek alanı, büyük tarafa ise dinlenme alanı oluşturulmaktadır. Salomanje dizayna sahip salonunuzda oluşturacağınız oturma alanı için en uygun koltuk modeli L koltuklardır. L koltuklar salon zeminindeki boş alanı verimli şekilde kullanmanızı sağlar. Ayrıca L koltuklar diğer koltuk modellerine kıyasla daha fazla kişinin kullanımı için uygundur. Misafir ağırladığınız zamanlarda size ideal hizmeti L koltuklar sunabilir.

Salon salomanje dizayna sahip eviniz için L koltuk tercihi ve L koltuğunuzu tamamlayacak diğer mobilyalar için Wood’n love tasarımlarını inceleyebilirsiniz. 

Nostaljik Dokunuş: Ahşap Paravanlar

Nostaljik bir hava yaratmak için salomanje dizayn yapmaya karar verdiniz. Şimdi ihtiyacınız olan çarpıcı ve doğal görünümlü tek şey ahşap paravanlar. Ahşap ızgara paravanlar ev dekorasyonuna doğallık ve samimiyet katacaktır. Ahşap mobilyaları tamamlayan ahşap paravanlar yeni nesil mimarilerde salon salomanje oluşturmanın en kolay yolu!

Ahşap paravan modellerinden bir diğeri de raflı ahşap paravanlar. Salomanje dekorasyon için seçeceğiniz ahşap raflı paravanlar hem yemek ve oturma bölümünü ayıracak hem de size dekoratif eşyalarınızı yerleştirmek için alan sağlayacaktır.

Birinci kalite ahşap malzemeden üretilen Wood’n Love kitaplıklar, duvar rafları, çalışma masaları ve diğer tüm mobilyalar için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tüm Wood’n Love ürünleri uzun süre kullanım avantajı ve 2 yıl garanti ile birlikte evinize misafir olmak için hazırlanıyor! Daha fazla dekorasyon önerisi için Bessons Home Blog sayfasına göz atmayı unutmayın!