6 Haziran, 2022

Dolap Modelleri ile Evde Depolama ve Düzenleme Önerileri

Dolaplar yaşam alanlarındaki eşyalarımızı düzenlemeye ve muhafaza etmeye yarayan, özellikle evlerimizin olmazsa olmaz mobilya çeşitlerinden biridir. Bir evin her odasında çeşitli tasarımlarda, büyüklükte ve işlevsel özellikte dolap modellerine rastlamak mümkündür. Giysilerimizi yerleştirdiğimiz gardıroplar, salonların vazgeçilmezi vitrin veya konsollar, mutfak dolapları veya çok amaçlı dolaplar ilk akla gelen ve evlerde büyük kolaylık sağlayan dolap modelleri arasındadır. 

Bugünkü yazımızda; evde kullanılan dolap modellerini ve yaşam alanı konseptine göre depolama, düzenleme metotlarını inceleyeceğiz…

Evde kullanılan başlıca dolap modelleri ise şöyledir:

·      Vitrin Dolap Modelleri

·      Konsol Dolap Modelleri

·      Mutfak Dolapları

·      Çok Amaçlı Dolaplar

·      Fırın Dolapları

·      Sürgülü Dolap Modelleri

·      Komodinler

Vitrin Dolap Modelleri ile Modern Bir Salon Yaratın

Vitrin dolapları salonların veya oturma odalarının en şık ve estetik mobilya alternatiflerinden biridir. En sık rastlanan çeşitleri; raflı ve camlı vitrin modelleridir. Özellikle camlı vitrinler, geleneksel bir tarza sahip evlerde oldukça tercih edilmektedir. Raflı vitrin modelleri ise daha modern ve yenilikçi bir dekorasyonu benimseyen evlerde kullanılmaktadır. Vitrinler için oturma dekorasyonunun tamamlayıcısı diyebiliriz. Çünkü en doğru ve en yaygın kullanım şekli, koltuk ve kanepelerin merkezine ya da karşısına konumlandırılmalarıdır. Özellikle mobilya ve koltuklarınızın renkleri ile uyumlu bir vitrin modeli seçerek salonunuzu daha şık ve havalı bir görünüme sokabilirsiniz. 

Eğer yaşam alanınızda toprak, bej ya da beyaz renklerini tercih ediyorsanız ahşap vitrin modelleri sizin için uygun tercih arasında olabilir. Siyah veya daha koyu renkleri tercih ettiğiniz bir yaşam alanında siyah vitrin modellerinin asaleti ve şıklığına kesinlikle göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Bessons Home kalitesi ve güvencesi ile sunulan Wood’n Love Vitrin Modelleri, siyah vitrin tasarımlarını yenilikçi ve sıra dışı bir tasarım çizgisiyle birleştiriyor. Bakır, gümüş, sarı ya da metal renkte geometrik detaylarla daha zengin bir havaya bürünen siyah vitrinler salon veya oturma odalarınızda rafine bir etki yaratacak! 

Salonlara Sıcaklık Katan Konsol Dolap Modelleri

Konsol dolapları, vitrin tasarımlarına göre kapaklı ve dolaplı olarak sunulan, daha alçak boyutlarda tasarlanan salon ya da oturma odalarında kullanılan ev mobilyalarındandır. Konsollar yemek masasının karşısına veya oturma dekorasyonu alanına konumlandırılabilirler. Eğer salonunuzda vitrin kullanmıyorsanız, konsolunuzu yemek masanızın yakınına bir alana yerleştirebilirsiniz. Böylelikle konsol dolabınızın içinde, çeşitli tabaklar, sunum aksesuarları, peçetelikler ya da kadehlerinizi düzenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. 

Kısacası konsollar hem salonlar hem de oturma odaları için oldukça pratik ev mobilyalarından biridir. Eğer geleneksel, bohem ya da sahil tarzı bir dekorasyona sahipseniz ahşap konsol modelleri yaşam alanınız için ideal seçimler arasındadır. Beyaz ağırlıklı mobilyalarınız var ise, ahşap beyaz konsol modelleri evinize kesinlikle bambaşka bir estetik görünümü kazandıracaktır. 

3 veya 4 kapaklı olarak sunulan Wood’n Love Konsol Modelleri arasından seçim yaparken, yaşam alanı büyüklüğünüzü veya ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurabilirsiniz. Eğer sadece dekoratif şıklık için tercih ediyorsanız veya yaşam alanınız çok büyük değilse, 3 kapaklı modeller arasından dekorasyon tarzınıza göre bir model belirleyebilirsiniz. 4 kapaklı konsollar ise daha büyük salon veya oturma odaları için kesinlikle nokta atışı bir mobilya tercihi! 

Kurtarıcı ve Fonksiyonel: Mutfak Dolapları 

Mutfak dolapları mutfakların büyük bir çoğunluğunu kaplayan ve oldukça işlevsel mobilya türleri arasında yer alıyor. Mutfak dolabı seçerken; mutfağınızın ölçüleri, tercih ettiğiniz dekorasyon tipi ve temel ihtiyaçlarınıza göre bir model belirleyebilirsiniz. Ancak bazı püf noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, mutfağınız oldukça keyifli bir yaşam alanına dönüşebilir!

Mutfaklar dolapları yiyecekler ve mutfak araç gereçleri bakımından depolama alanına en çok ihtiyaç duyduğumuz ev eşyalarından biri. Bu sebeple düzgün ve sistemli bir yerleşim sayesinde mutfağınızı şık ve kullanışlı bir forma sokabilirsiniz. Dolayısıyla mutfak dolabı seçmeden önce, mutfağınızın ölçülerini iyice gözden geçirmenizde fayda var. Sonrasında ocak, buzdolabı ve fırın gibi temel mutfak eşyalarının yerini belirleyin. Bir sonraki adımınız ise; mutfak dolaplarınıza ayıracağınız alanları işaretlemek olmalı! Ocağınızın ve buzdolabınızın yanlarına şık ve fonksiyonel mutfak dolapları yerleştirebilirsiniz. Eğer renk konusunda karar veremiyorsanız, kesinlikle açık renkleri tercih etmenizi öneriyoruz. Açık renkler mutfakları her zaman daha aydınlık ve ferah göstermektedir. Beyaz, açık gri, açık bej, açık mavi veya sarının tonları en sık tercih edilen mutfak dolap renkleri arasında yer alıyor. Ancak oldukça geniş ve güneş alan bir mutfağa sahipseniz siyah veya füme tonlarına bir şans verebilirsiniz! 

Evin Her Alanında Tercih Edilen Çok Amaçlı Dolaplar

Evin her alanında çeşitli depolama ihtiyaçlarımız için bize kusursuz bir düzen ve pratikliği getiren çok amaçlı dolap modelleri, birbirinden şık ve minimal tasarımları sayesinde evlerimize dekoratif şıklığı da beraberinde getiriyor. Çok amaçlı dolaplar, salon, oturma odası, mutfak, banyo, yatak odası, çalışma odası veya kiler gibi evin her alanında kullanılacak şekilde tasarlanmaktadır. Kapaklı veya açık raflı olarak tasarlanan bu dolap çeşitleri genellikle, beyaz, siyah ya da ahşap olarak sunulmaktadır.  

Salon veya oturma odanızdaki çok amaçlı dolabınızda gazete, dergiler veya çeşitli teknolojik aksesuarlarınızı muhafaza edebilirsiniz. Mutfağınızda ise oda sıcaklığında korumanız gereken yiyecekleri veya mutfak araç gereçleriniz için tercih edebilirsiniz. Banyonuzda kişisel bakım ürünlerinizi, çalışma odanızda evrak veya önemli dokümanlarınızı yatak odanızda ise kıyafet aksesuarlarınızı düzenli bir şekilde yerleştirmeniz için size pratik alanlar sunarlar. Kısacası çok amaçlı dolaplar her eve lazım, öyle değil mi? 

Şık Bir Mutfak Düzenleyicisi: Fırın Dolapları

Fırınlarımızı yerleştirdiğimiz, kullanışlı ve fonksiyonel dolap çeşitlerinden biri olan fırın dolapları; fırınların dışında bazı mutfak araç gereçlerini de düzenli bir şekilde saklamamıza yardımcı olur. Tasarım seçeneğine göre yanında, altında veya üstünde kapaklı dolap özelliklerine sahiptirler. Fırın dolaplarına fırın tepsileri, kek kalıpları veya pişirme esnasında kullanacağınız diğer mutfak eşyalarını yerleştirebilirsiniz. Eğer mutfağınız oldukça geniş bir alanı kaplıyorsa, tavana kadar uzanan, geniş fırın dolap modellerine göz atabilirsiniz. Ancak mutfağınız daha küçük bir alana sahipse, daha kısa ve genişlik olarak da çok fazla bir alana yayılmayan fırın dolaplarına bakmanızı öneriyoruz. Unutmayın, mutfaklar çok fazla dolap ve beyaz eşya seçenekleriyle dolu olan bir yaşam alanı olduğu için; seçim yaparken tüm mobilyaların özelliklerini ve ölçülerini her zaman göz önünde bulundurmalıyız. 

Eğer mutfağınızda açık renklere sahip fayanslar ve açık renkte mutfak dolapları var ise yine açık tonlara sahip bir fırın dolabı seçmenizde fayda var. Özellikle beyaz fırın dolapları birçok mutfak dolabı rengi ile şık bir uyum yakalamaktadır. Siyah ya da koyu gri gibi mutfak dolaplarına sahipseniz, yine fırın dolabınızı bu tonlarda seçebilirsiniz. 

Yatak Odalarının Vazgeçilmezi Sürgülü Dolap Modelleri

Günümüzde yatak odalarının en ikonik ve en çok tercih edilen gardırop tasarımları arasında yer alan sürgülü dolapların, kesinlikle hem alan kazanımı hem kolay kullanımı sayesinde modası asla geçmeyecek gibi duruyor! Kapaklarının sürülerek açılması ve kapaklarında aynaların olması, sürgülü dolapları tercih etmemiz için en önemli iki özellik bize göre... Hem odanıza ekstra bir boy aynası almanızın önüne geçiyor hem de kapaklarının dışardan açılmaması size yatak odanızda ferah bir alan oluşturmanıza olanak tanıyor. 

Sürgülü dolap modelleri seçmeden önce yatak odanızın ölçülerini ve dekorasyon tipinizi belirlemekte fayda var. Sonrasında tercihinize göre özel olarak yaptırabilir veya hazır olarak da satın alabilirsiniz. Eğer yatak odanız çok güneş almıyorsa, beyaz ya da açık ahşap rengine sahip dolap modellerine göz atabilirsiniz. Günümüzde sürgülü dolaplar çocuk odalarında, yetişkin odalarında veya bebek odalarında da tercih edilmektedir. 

Yatak Odası Takımının Tamamlayıcısı: Komodinler

Yatağınızın yanında bir komodin olmazsa olmaz öyle değil mi? Hemen uyandığımızda veya gece yatmadan önce gözümüzün en çok aradığı ve sık kullandığımız yatak odası mobilyalarından biri olan komodinler başucumuzun en keyifli köşelerini oluşturuyor bize göre! 

Komodinlerin üstünde masa saatleri, gece lambaları veya elinizin altında olmasını istediğiniz çeşitli eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Özellikle yatağınızın iki tarafına yerleştireceğiniz şık gece lambaları yatak odalarının en estetik ve romantik dokunuşlarından biridir. Yatak odanız için doğru komodin seçmek için, gardırop veya yatak tasarımınızın detaylarından ilham alabilirsiniz. Örneğin; ahşap tonlarında yatak başlığı ve gardıroba sahipseniz ahşap komodin modellerine bir şans verebilirsiniz. Beyaz ya da siyah renk tonlarında mobilyalara sahipseniz yine siyah komodin modelleri ya da beyaz komodin modelleri sizin için ideal seçimler arasında yer almaktadır. 

Bessons Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik! Dekorasyona dair yepyeni konularda görüşmek üzere, hoşça kalın…