30 Ağustos, 2022

Sonbahar Tonlarında Yatak Odası Dekorasyonu

Sonbahar mevsimi doğallığı, canlılığı ve samimiyeti temsil eder. Ferah, huzurlu ve sakin hissettiren renkleri sonbahar mevsiminde etrafımızda sıkça görürüz. Sonbaharın bu doğallığı ve sakinliğini yatak odası dekorasyonuna yansıtmak düşündüğünüzden daha kolay! Siz de sonbahar tonlarında yatak odası dekorasyonu yapmak için toprak rengi tonlarından yararlanabilir, ahşap mobilyalar tercih edebilirsiniz. Sonbahara uygun renkler nelerdir? Yatak odası için kahverengi ahşap mobilyalar nelerdir? Sonbahar mevsimine uygun yatak odası için aklınıza takılan her soruyu bu blogta cevaplandırdık! Gelin hep beraber dekorasyon önerilerini keşfedelim.

Yatak Odası Dekorasyonu Nedir?

Yatak odası dinlenmek, uyku ihtiyacını karşılamak ve günün yorgunluğunu atmak amacıyla kullandığımız bir yaşam alanıdır. Yatak odası dekorasyonu dinlenmeye uygun şekilde ferah ve konforlu olmalıdır.

İş ya da okul yorgunluğunu attığımız bir bölge olarak yatak odası ev içinde en çok vakit geçirdiğimiz yaşam alanlarındandır. Yeni ve yorucu bir güne motive olmak için dinlendiğimiz yaşam alanının estetik ve hoş şekilde dekore edilmesi gereklidir. Bu niteliğiyle yatak odası dekorasyonu yaşam kalitemizi etkilemesi bakımından büyük önem taşır.

Farklı tarzlara uygun şekilde dekore edilen yatak odalarında konforlu mobilyalardan uzaklaşılmaması gereklidir. Sonbahar tonlarında estetikliğiyle göz alıcı bir yatak odasına sahip olmanın yollarını sizin için araştırdık! Konforlu ve estetik yatak odası nasıl yapılır? Gelin hep beraber öğrenelim!

Yatak Odası Dekorasyonunda Kullanılan Mobilyalar Nelerdir?

Yatak odası dekorasyonunda kullanılan mobilyalar; yatak, TV ünitesi, çok amaçlı dolaplar ve duvar raflarıdır. İsteğe bağlı olarak yatak odası dekorasyonunda kitaplıklara da yer verilebilir.

Yatak odasında vazgeçilmez mobilyalar yatak ve çok amaçlı dolaplardır. Yatak odası için doğru yatak ve baza seçimi önemlidir. İhtiyacınıza uygun boyutlarda yatak ve baza seçmek hem konforlu bir uyku hem de depolama avantajı sağlar. Bu sebeple yatak odası için yatak ve baza seçilirken alanın ölçüleri profesyonel şekilde alınmalıdır. Yatak seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer unsur ise yatak başlığıdır. Sonbahar tonlarında bir yatak odası için kiremit, haki ve kahverengi olan yatak başlıkları seçilebilir. Sonbahar renkleriyle tasarlanmış yatak başlıkları, yatak odasında kışa geçişin habercisi olacak, huzurlu ve samimi bir ambiyans yaratacaktır.

Çok amaçlı dolaplar yatak odasındaki fazla eşyalardan kurtulmanın en önemli çözümüdür. Sonbahar esintisine uygun renk ve modelde çok amaçlı dolaplar sayesinde yatak odasındaki dağınık görünümden kurtulabilirsiniz. Wood’n Love kalitesiyle üretilen ahşap çok amaçlı dolapları Bessons Home web sitesinde bulabilirsiniz.

Sonbahara Uygun Renkler Nelerdir?

Yatak odası konseptinizde sonbahar esintileri yansıtmaya karar verdiniz. Peki ya hangi renkleri kullanmalısınız? Sonbahar tonlarına uygun şekilde bir yatak odası dekore etmek için öncelikle sonbaharla bütünleşmiş renk tonlarını öğrenmemiz gerekiyor. Haydi başlayalım!

Sonbahar esintisini dekorasyonda yansıtmanın en popüler ve estetik yolu sonbahar renklerini kullanmaktır. Sonbahar mevsimi ile bütünleşen renkler doğayı, bitkileri ve toprağı yansıtan renklerdir. Ağaçlardan dökülen yaprakların turuncu, sarı tonları; toprağın kahverengi, kiremit ve bej rengi tonları sonbaharı en iyi yansıtan renklerdir.

Özellikle kahverengi ve kahverengine yakın renk tonları hem dekorasyona çok yakışacak hem de sonbahar esintisini yatak odanıza taşıyacak!

Saydığımız renk tonlarına alternatif olarak bordo, haki, siyah ve gri renkler de sonbahar mevsimi için oldukça uygun. Yatak odası dekorasyonunda bahsettiğimiz renk tonlarına ağırlık vererek bir stil oluşturabilir, kışın ve doğallığın habercisi olan sonbahar mevsimini evinize taşıyabilirsiniz.

Kahverengi Ahşap Yatak Odası Mobilyaları

Yatak odası dekorasyonunda zevkinize uygun stili belirlediniz. Sıra geldi mobilya seçimine! Sonbahar tonlarında yatak odası dekorasyonu yapmak için öncelikle mobilya materyali seçmelisiniz. Önerimiz ahşap mobilyalar! Ahşap mobilyalar her zaman doğallığı ve samimiyeti yansıtmaktadır. Sonbaharın toprak tonlarını kullanarak yatak odası dekore etmek için ahşap tasarımlarla Wood’n Love mobilyalar tam size göre!

Kahverengi tonlarında seçilmiş çok amaçlı dolaplar, duvar rafları ve kitaplıklar yatak odasını çarpıcı ve samimi bir görünüme kavuşturuyor. Sütlü kahve tonlarında ahşap yatak başlığıyla kiremit ve turuncu renkleri içeren yatak örtüsü takımları sonbaharı size buram buram hissettirecektir.

Birinci kalite ahşap malzemeden üretilen ahşap mobilyalar için tek adres Wood’n Love! Wood’n Love dilediğiniz her dekorasyon stiline uygun mobilyalar sayesinde sizleri büyük bir dertten kurtarıyor. Bessons Home ayrıcaklıkları ve uygun fiyatlarla sonbahar tonlarında yatak odası dekorasyonu yapmak için vakit kaybetmeden web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yatak Odası için Odunsu Kokulu Mumlar

Sonbahara uygun bir yatak odası dekorasyonu denince odunsu notalara sahip kokuları da unutmamak gerekiyor. Şık mumluklara yerleştirilen kokulu mumlar hem sonbahar uygun bir stil oluşturacak hem de dekoratif görünümleriyle estetik bir konsept yaratacaktır.

Yatak odasında kullanılan mobilyalardan biri de duvar raflarıdır. Ahşap duvar rafları sayesinde dekoratif objelere yatak odasında yer yaratabilirsiniz. Sevdiğiniz çerçeveler, biblolar ve mumlar duvar raflarıyla dekoratif şekilde sergilenebilir. Günün yorgunluğunu attığımız yatak odasında hem konforlu hem de şık bir yaşam alanı mümkün!                                                             

Ahşap Çerçeveli Aynaları Unutmayın!

Yatak odasında en çok ihtiyaç duyulan aksesuarlardan biri aynalardır. Her yatak odasında işlevsel ve dekoratif amaçla bir ayna bulunmalıdır. Sonbahar tonlarında yatak odası dekorasyonu için ahşap çerçeveli aynalardan yararlanılabilir.

Ahşap çerçeveli aynaların çerçeve renklerini sonbahar tonlarına uygun seçebilirsiniz. Kiremit ve bordo renk tonlarında ahşap çerçeveli aynalar yatak odasına göz alıcı bir dokunuş ekleyecektir. Yatak odası dekorasyonunda aynaların diğer bir avantajı ise küçük yatak odasına sahip yaşam alanlarını daha geniş ve ferah göstermektir.

Sonbahar Esintisi Renkli Ahşap TV Ünitesi ile Yatak Odanızda!

Günümüzde yatak odasında televizyonlara yer vermek gittikçe daha fazla tercih ediliyor. Ev sahipleri stresli bir iş gününün ardından keyif yapmak için yatak odasında film keyfi tercih edebilir. Bu film keyfini daha dekoratif, estetik ve konforlu bir hale getirmek için uygun TV ünitesi seçimi yapmak önemlidir.

Her tarza uygun farklı renklerde üretilen ahşap TV üniteleri sayesinde yatak odası dekorasyonunda sonbahar tonlarına uygun bir mobilya daha kullanabilirsiniz. Haki ya da gri ahşap tonlarda seçeceğiniz TV ünitesi yatak odası dekorasyonunu bambaşka bir noktaya taşıyacaktır. Hem film hem de kitap keyfine bir arada erişmek isteyenler için Wood’n Love kitaplıklı TV ünitesini de inceleyebilirsiniz. 

Farklı mevsimlere uygun dekorasyon fikirleri için Bessons Home Blog’a göz atmayı unutmayın!