15 Haziran, 2022

Mutfak Dekorasyon Önerileri

Ev dekorasyonu oluşturan temel parçalardan biri de mutfak mobilyalarıdır. Mutfak dekore etmek ev içindeki diğer alanlara göre karmaşık gözükebilir. Fakat endişelenmenize gerek yok! Wood’n Love mobilyalar ve Bessons Home dekorasyon fikirleri mutfağınızı dekore ederken de yanınızda! Mutfakta hangi mobilyaları kullanacağınızı, hangi renkleri kombinleyeceğinizi öğrenmek için gelin vakit kaybetmeden yazımızı okuyalım!

Mutfak Dekorasyonu Neden Önemlidir?

Evlerde en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan biri mutfaktır. Mutfak temel ihtiyaçlarımızdan olan beslenmeyi karşıladığımız ve sevdiklerimizle sohbet ettiğimiz bir alandır. Bu özel aktivitelerin yapıldığı bir yaşam alanında dekorasyonun önemi tabi ki göz ardı edilemez. 

Mutfak dekorasyonu evin genel konseptini tamamlamak açısından önemlidir. Gün içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz yerlerden biri olan mutfaklarda genellikle ferah bir görünüm tercih edilmektedir. 

Estetik dekore edilmiş bir mutfak ev sahiplerinin de enerjisini yükseltecektir. Güzel ve modern mutfak mobilyaları aile yemeklerine mutluluk ve samimiyet katacaktır. Tüm bu sebeplerden dolayı mutfak dekorasyonu, evin genel tarzı açısından önemlidir. Daha güzel ve estetik görünümlü mutfak dekore etmek için uygun mutfak mobilyalarını Bessons Home’u ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonunda Kullanılan Mobilyalar Nelerdir?

Mutfak dekorasyonunda kullanılan mobilyalar: Duvar rafları, çok amaçlı dolaplar, mutfak rafları, yemek masalarıdır. Mutfak dekorasyonunda en çok tercih edilen mobilya çok amaçlı dolaplardır. Çok amaçlı dolaplar mutfağın daha düzenli ve ferah gözükmesini sağlar.

Mutfakta tabaklar, bardaklar, fincan takımları gibi eşyalar etrafta çok dağınık gözükebilir. Bu dağınıklığı önlemenin en kolay çözümü çok amaçlı dolaplardır. Çok amaçlı dolap raflarına eşyalarınızı yerleştirerek mutfağın düzenli gözükmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ihtiyacınız olduğunda eşyalara ulaşmanın en kolay yolu da çok amaçlı dolaplardan geçiyor. Sık kullandığınız mutfak eşyalarını tezgaha yakın raflara yerleştirebilirsiniz. Bu sayede yemek yaparken fazladan enerji harcamanıza gerek kalmaz.

Mutfak dekorasyonunda kullanılan mobilyaların yanında bir de dekoratif objeler vardır. Dekoratif objeler genelde vazo ve mumlardan oluşur. Bir pazar sabahı yapacağınız aile kahvaltısını vazolar ve çiçekler ile süsleyebilir, mutfağınızı daha samimi bir hale getirebilirsiniz. Mutfak için uygun mobilyalar ve dekoratif eşyalar için Bessons Home’u ziyaret etmeyi unutmayın! 

Mutfak Mobilyası Nasıl Seçilir?

Mutfak mobilyası seçerken kafanız karıştıysa endişelenmeyin! Mobilya seçimine dair püf noktalar sayesinde konseptinize uygun mobilyalara hemen ulaşacaksınız. Mutfak dekore etmek için mobilya seçerken önemli ilk nokta tabi ki de mobilya ölçüleridir. Küçük yaşam alanlarında bulunan mutfaklara uygun ölçülerde dolaplar ve tezgahlar seçilmelisiniz. Eğer alanınızdan daha büyük boyutlarda dolap seçimi yaparsanız mutfağınız daha karmaşık ve kasvetli gözükecektir. Önerimiz uygun ölçülerde ve gün ışığını yansıtan renk tonlarında dolap seçimi yapmak! 

Mutfak dekorasyonu için mobilya seçerken diğer bir nokta ise renkler. Renkler mutfakta enerjiyi belirleyen ve bizlerin psikolojisini direkt olarak etkileyen bir niteliktir. Mutfakta daha ferah ve sade bir dekorasyon yapmak istiyorsanız beyaz, krem ve bej tonları tam size göre! Krem renkte mutfak dolabı ile zıt renk tonlarında bir tezgah kombinleyerek mutfağı göz alıcı hale getirmek mümkün. Fakat daha renkli bir karaktere sahipseniz ve mutfağı rengarenk görmek istiyorsanız bu senenin modası mint yeşili mutfaklar! Mint yeşili ve bej renkte kombinlenen mutfaklar bahar esintisini evinize taşıyor. Çarpıcı tasarımlara sahip ve uygun fiyatlı mutfak mobilyaları için tek adres Wood’n Love! 

Mutfak Dekorasyonu Önerileri Nelerdir?

Evlerimizin gözdesi diye adlandırabileceğimiz mutfaklara kişisel zevklerimizi yansıtmak oldukça önemli. Mutfak dekorasyonu sevdiğimiz renkler ve mobilya modelleri ile yapıldığında adeta evin genel havası değiştiriyor. Mutfak dekorasyonunda genellikle evin konseptine uygun ve diğer odalar ile uyumlu parçalar tercih edilir. Fakat isteğinize bağlı olarak mutfağı evin genel konseptinden daha bağımsız şekilde dekore edebilirsiniz. Doğru dekorasyon ipuçlarını uyguladığınızda bağımsız dekore edilmiş bir mutfak karmaşıklık yaratmayacak hatta estetik duracaktır. 

Mutfak, evin diğer alanlarına göre daha aktif kullanılan bir bölümdür. Bu sebeple dağılması olası ve düzenlenmesi daha zordur. Çoğumuzun zihni en çok mutfak dekore ederken karışmaktadır. Aklınıza takılan tüm soruların cevabı niteliğinde mutfak dekorasyonu önerileri hazırladık. Gelin adım adım mutfak dekorasyonunu beraber yapalım! 

İlk Adım: Mutfağınız için Konsept Belirleyin

Evin her alanında olduğu gibi mutfak dekorasyonunda da öncelikle konsept belirlemelisiniz. Mutfak dekorasyonunda konsept belirlemek uygun mobilya seçimi için size yol gösterecektir. Dekorasyonun diğer adımlarını daha net hale getirmek için mutfak konseptini seçmek oldukça önemlidir. 

Mutfak konsepti belirlerken nasıl bir mutfak hayal ettiğinize karar vermelisiniz. Örneğin daha modern ya da retro tarzda mutfaklar size uygun olabilir. Karar verdiğiniz konsepte göre de mobilya seçimi yapmalısınız. Bu sayede mutfak dekorasyonunda hata yapma payı azalır. Mutfak konsepti belirlemeden önce Bessons Home blog’a girerek diğer dekorasyon fikirlerini de inceleyebilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu için Renk Seçimi Yapın

Dekorasyonun olmazsa olmazı renklerdir. Ev dekorasyonunda en çok dikkat çeken özellik evinizi oluşturan renkler ve mobilyalardır. Çok güzel ve estetik bir mobilya modeli dekore edilirken doğru renkte seçilmediyse göz hitap etmeyebilir. 

Daha ferah ve aydınlık görüntüyü tercih ediyorsanız mutfak dekorasyonunda krem, bej, pudra, lila gibi pastel tonlarda renkler sizin için uygun. Örneğin bej bir mutfak dolabı ile kombinleyeceğiniz lila tonlarında dolap kulpları mutfağa pozitif enerji katacaktır. Ayrıca pastel tonlar gün ışığını yansıtacak ve mutfağınızın daha aydınlık görünmesini sağlayacaktır.

Aydınlık görünümden ziyade daha çarpıcı ve gösterişli bir mutfak dekore etmek isterseniz de önerimiz siyah ve beyaz uyumu! Siyahın asil görünümüyle tam zıttı olan beyaz birleştiğinde mutfağınıza farklı bir hava katacaktır. Zevkinize uygun her renkte tasarlanan mutfak eşyaları için Wood’n Love ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Mutfağın Vazgeçilmezi: Yemek Alanı! 

Mutfak dekorasyonunda önemli bir nokta daha var! Yemek alanını mutfağın içinde mi yapacaksınız yoksa ayrı olarak bir yemek odası mı hazırlayacaksınız? Geçmiş yıllarda dekorasyon modasına göre ayrı bir yemek odası hazırlamak daha popülerdi. Fakat modern tasarımlarla beraber bu durum uğraştırıcı ve zahmetli bir hal aldı. Onun yerine artık mutfak içinde bir yemek alanı tasarlamak tercih ediliyor.

Siz de yemek alanını mutfağın içinde planlıyorsanız öncelikle yapmanız gereken adım zevkinize uygun masa ve sandalye kombini seçmek. Örneğin renkli bir görünümden hoşlanıyorsanız masayı bej renk tonlarında seçerken sandalyeleri farklı renklerde satın alabilirsiniz. Bu sayede sade ve tek renk bir mutfakta yemek alanı göz alıcı gözükecektir. Ayrıca rengarenk bir yemek alanı size ve ailenize enerji, mutluluk ve samimiyet hissi katacaktır. Mutfak dekorasyonunda yemek alanı oluştururken ihtiyacınız olan tüm eşyalar Bessons Home’da!

Mutfak Dekorasyonunu Kolaylaştıracak Çok Amaçlı Dolaplar

Mutfak dekorasyonu yaparken en büyük problemlerden biri saklama alanı yaratmaktır. Mutfak eşyalarımızı tozlanmadan, sağlıklı şekilde muhafaza etmek için çok amaçlı dolaplara ihtiyaç duyarız. Çok amaçlı dolaplar sayesinde hem tabak, bardak ve fincan takımlarınızı hem de erzak ve bozulmayan yiyeceklerinizi muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca çok amaçlı dolap raflarına dekoratif eşyalar da koyabilirsiniz. 

Mutfağınıza uygun çok amaçlı dolap seçerken raf, çekmece ve kapak sayısına dikkat etmelisiniz. İhtiyacınıza yönelik olarak daha çok raflı ya da kapaklı çok amaçlı dolap satın alabilirsiniz. Size önerimiz hem şık hem sade tasarımıyla Wood’n Love Delta çok amaçlı dolap! 

Dekoratif Eşyaları Mobilyalar ile Kombinleyin! 

Mutfağa uygun mobilyaları bulduk ve yerleştirdik. Fakat eksik olan bir şey daha var. Tabi ki dekoratif eşyalar! Mutfak duvarına asacağınız bir tablo, rafa ya da masaya koyacağınız bir çiçek, çerçeve ortamın havasını komple değiştiriyor. Sade bir mutfak tercih ettiyseniz ve biraz şıklık katmak istiyorsanız gold ve gümüş renk tasarımlarda vazoları masanızın üstüne yerleştirebilirsiniz. Küçük bir tavsiye: Romantik akşam yemekleri için mutfağınızda mum bulundurmayı da unutmayın! Daha fazla dekorasyon önerisi için Bessons blog’a göz atabilirsiniz!