6 Haziran, 2022

Mutfak Dolabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mutfak dolapları, ailemizle samimi bir zaman dilimini geçirdiğimiz mutfakların gözdeleridir. Mutfak dolapları evimizde bulunan birçok eşyanın depolanmasını sağlar. Bu sebeple mutfak dolabı seçimini doğru yapmak sandığımızdan daha önemlidir. Mutfak dolapları ağır eşyaları taşıyacak kaliteye sahip olmalı ve uzun ömürlü kullanım garantisi sunmalıdır. Peki kriterlerimize uygun mutfak dolabını nasıl seçeceğiz? Mutfak dolabı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Tüm soruların cevaplarını sizler için hazırladık! 


Mutfak Dolabı Nedir?


Mutfak dolabı, evlerimizin mutfak kısmında erzakları, taze meyveleri, bardakları ve tabakları saklamak için kullandığımız mobilyalardır. Mutfak dolapları evlerin en sık tercih edilen araçlarındandır. Mutfak mobilyaları oldukça ağır eşya taşıdıkları için sağlam ve kaliteli olmalıdır. Kaliteli malzemeden üretilen mutfak dolapları dekorasyon ve kullanım şekilleri bakımından en sağlıklısıdır. 


Mutfak dolapları kullanım şekilleri ve ev sahiplerinin ihtiyaçlarına göre farklı modellerde tasarlanmaktadır. Cam bölmeli mutfak dolapları ve ahşap kapaklı dolaplar en çok tercih edilenlerdir. Özellikle gün ışığı alan bir mutfak için ahşap kapaklı mutfak dolapları ortamı sıcak ve samimi gösterecektir. 


Mutfak Dolabı Ne İşe Yarar?


Mutfak dolapları içerisinde birbirinden ayrılmış raflar barındıran ve kapaklı tasarımı sayesinde mutfağa uygun görülen mobilyalardır. Mutfak dolapları mutfaklarda tabak takımı, bardak takımı gibi birçok güvenli şekilde muhafaza edilmesi gereken eşyaların saklanması için yer oluşturur. Cam ve porselen eşyaların kırılmadan tozlanmadan muhafaza edilmesi oldukça önemlidir. Tam bu noktada yardımımıza mutfak dolapları yetişir! 


Kapaklı, bölmeli ve çekmeceli farklı tasarımlarla üretilen mutfak dolapları ev sahibinin dekorasyon zevkine göre seçilmelidir. Mutfak dolaplarının bir diğer kullanım alanı ise kuru erzakların saklanmasıdır. Genellikle kışın tükettiğimiz ve buzdolabında saklama zorunluluğu olmayan yiyecekler mutfak dolaplarında rahatlık ve güvenle muhafaza edilebilir. Mutfak dolaplarını işlevsel şekilde kullanmak için ihtiyacınıza uygun bir mutfak dolabı bulabilmek önemlidir. İhtiyacınıza ve yaşam alanınıza uygun mobilyalar için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 


Mutfak Dolabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Mutfak dolabı seçerken dolabıın dekorasyona ve işlevselliğe uygun olması önemlidir. Mutfak yaşam alanlarımız içinde en çok vakit geçirdiğimiz yerlerden biridir. Bu sebeple mutfağın düzgün ve estetik dekore edilmesi gereklidir. Zevkinize uygun bir mutfak dekorasyonu oluştururken mutfak dolabı seçimi büyük rol oynar. 

Şık bir mutfak tasarımı, ev sahiplerini sevindirecek, aile yemeklerini daha keyifli hale getirecektir. Bu sebeple mutfak dolabı seçerken dikkat edilmesi gereken ilk nokta dolabın tasarımıdır.


Yaşam alanları içinde bulunan mutfak, aile bireylerinin dinlendikleri ve beslenme gibi önemli bir temel ihtiyacı sağladıkları yerdir. Mutfağın ferah görünmesi ve yeterli ışık alması açısından dolap seçiminde ikinci önemli nokta alanın boyutlarıdır. Mutfağınıza uygun boyutlarda bir mutfak dolabı seçmek için alanın boyutlarını detaylı şekilde ölçmelisiniz.


Mutfak dolabı seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğeri ise dolabın iç dekorasyonudur. Daha fazla rafa ihtiyaç duyuyorken çekmeceli bir mutfak dolabı tercih etmek size ekstra maliyet olacaktır. Önerimiz mutfak dolabı seçmeden önce eşyalarınızın miktarı doğrultusunda ihtiyaçlarınızı belirlemenizdir. İhtiyaçlarınızı önceden belirlemek yaşam alanınıza en uygun mobilyayı seçmek için oldukça önemlidir. Mutfak dolabı, çok amaçlı dolaplar ve daha birçok mobilya için Wood’n Love ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Mutfak dolabı seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:


  • Dayanıklı ve kaliteli malzemeden yapılmış olması.
  • Renkleri ve dokusu evin diğer alanlarıyla uyumlu olmalı.
  • Kapak ve çekmece kulplarının tasarımlarına dikkat edilmeli.
  • İç tasarımı kullanışlı olmalı.
  • Kolay monte edilmeli.
  • Temizliği kolay olmalı.
  • Ağır eşya taşıyabilecek malzemeden üretilmeli.


Mutfak Dolabı Modelleri Nelerdir?


Mutfak dolabı modelleri ev sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmaktadır. Mutfak dolapları raflı, çekmeceli ya da cam kapaklı, ahşap kapaklı modellerden oluşur. Evinizde nasıl bir görüntü yaratmak istediğinize bağlı olarak farklı mutfak dolabı modelleri tercih edebilirsiniz. 

Günümüzde daha çok bej renk modern kulp ve kapak tasarımlarında dolaplar mutfaklarda yerini alıyor. Bej, krem ve beyaz renklerde tasarımlar mutfakları daha ferah ve estetik gösteriyor. Özellikle küçük ve dar bir mutfağa sahipseniz mutfak dolabı modeli olarak açık renklerde ve cam kapaklı olanlar sizin için uygun! Açık renklerde mutfak dolapları gün ışığını yansıttığı için alanı daha geniş gösterir. Bu gibi dekorasyon hileleri ile küçük yaşam alanınızı olduğundan büyük göstermeniz kolay ve mümkün! 

Geniş mutfaklarda ise koyu renklerde mutfak dolapları ortamı daha derin ve asil gösterecektir. Günümüzde geniş mutfaklarda siyah ve beyaz renklerden oluşan mutfak dolapları tercih ediliyor. Fakat daha soft bir tarza sahipseniz size önerimiz pastel renk tonlarında mutfak dolabı tercih etmenizdir. Daha fazla dekorasyon fikri için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.


Ahşabın En Güzel Hali: Mutfak Dolapları


Ahşap evin her alanındaki mobilyalarda kullanılan ve oldukça kaliteli bir yapı malzemesidir. Ahşap birbirinden farklı renk seçenekleri ile ev dekorasyonuna samimiyet ve renk katar. Modern tarzda tasarlanan mutfakların vazgeçilmezlerinden biir ahşap mutfak dolaplarıdır. Ahşap mutfak dolapları kaliteli ve sağlam oldukları için mutfak eşyalarının saklanması için uygundur. Yemek yapmayı sevdirecek mutfak dekorasyonu önerilerinden biri de ahşap mutfak dolaplarını dizayn etmektir. Gün ışığında sıcak, samimi ve ferah bir ortam yaratmak istiyorsanız ahşap mobilyalar tam size göre! Wood’n Love kalitesinde üretilen ahşap mobilyalar Bessons Home web sitesinde sizleri bekliyor. 


Mutfak Dolabı Boyutları Nasıl Olmalıdır?


Mutfak dolapları standart ölçülerde tercih edildiğinde genelde tezgah yüksekliği dahil 90-95 cm olmaktadır. 90-95 cm yükseklik tezgahta rahatça yemek yapmak gibi işleri gerçekleştirmek için idealdir. Mutfak dolabı dizaynı yaparken alt ve üst dolap arasında kalan boşluk ortalama 60-65 cm’dir. Arada kalan bu boşluğu mutfak dolabına uyumlu tasarım ve renkte seçtiğiniz fayanslarla döşetmek dekorasyona farklılık katar. 


Standart ölçülerde mutfak dolaplarında dolabın üst kısmı 90-100 cm civarındadır. Üst dolap ölçüsü tavan yüksekliğine ve ev sahibinin mutfak dolabına duyduğu ihtiyaca bağlı olarak değişmektedir. Küçük evlerde tavan yüksekliği daha düşük olduğu için mutfak dolaplarının üst kapaklı kısmı daha kısa ölçülerde hazırlanmaktadır. 


Mutfak dolabı tasarımlarında fırın ve bulaşık makinesi boşluğu da bulunur. Bu boşluklar piyasada satılan fırın ve bulaşık makinesi ölçülerine göre hazırlanmaktadır. Bu sayede mutfak dolabı satın aldıktan sonra tekrar ölçü almaya gerek kalmaz. Mutfak dolaplarında çekmece ölçüleri her tasarıma göre değişkenlik gösterir. Çekmecelerin bazıları genişken bazıları daha dar olabilir. Çeşitli eşyalara orantılı olarak çekmece seçimi yapabilirsiniz. Eğer eşyalarınız daha fazlaysa çok çekmeceli ve çok raflı mutfak dolabı seçmek sizin için uygun olacaktır.