15 Eylül, 2022

Evinizdeki Gizli Potansiyel: Hol ve Antre Dekorasyonu

Hol ve antre evimizin girişinde bizi direkt olarak karşılayan yaşam alanlarıdır. Peki hol ve antreyi nasıl daha estetik bir görünüme kavuşturabiliriz? Hol ve antrede hangi mobilyalar kullanılır? Dresuar nedir ve nasıl kullanılır? Hol ve antre dekorasyonu hakkında tüm detayları öğrenmek için sizi de blog yazımızı okumaya davet ediyoruz!

Hol ve Antre Nedir?

Antre ve hol bir evin diğer odalarına açılan kapılarına geçiş için kullanılan yerdir. Evimize ilk adım attığımızda bizi antre ya da hol karşılar. Misafir ağırlarken de misafirlerimizin ilk olarak gözlemleyeceği yer antre ve holdür. Eve girildiği an beğeni yaratmak ve ilk izlenim her zaman önem taşımaktadır. Bu sebeple estetik bir antre ya da hol için uygun dekorasyon hamleleri kullanılmalıdır.

Antre ve hol için uygun dekorasyon yaparken dikkat edilmesi gereken nokta antre ve holün ölçüleridir. Antre ve hol genellikle evin dar ve küçük bir bölgesinden oluşmaktadır. Bu sebeple ev sahipleri hol dekorasyonu yaparken zorluk çekmektedir. Küçük yaşam alanları için uygun dekorasyon önerileri antre ve holler için de uygundur.

Dar Hol Nasıl Dekore Edilir?

Evlerin mimari yapısına göre hol ve antreler küçük boyutlara sahip olabilir. Genellikle ev sahipleri tarafından dar holler estetik şekilde dekore edilmemektedir. Dar boyutlara sahip antrelerde nasıl mobilyalar ve aksesuarlar kullanılacağı ev sahipleri tarafından bilinmemektedir. Sizler için dar hol dekorasyonuna dair hamleler araştırdık! Haydi gelin başlayalım.

Dar holleri daha geniş göstermek için duvara yerleştireceğiniz tek parça büyük aynalar idealdir. Ayrıca ev girişinde ayna işlevsel olarak da avantaj sağlayacaktır. Dar hollerde aksesuar kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey duvar raflarıdır. Duvar rafları küçük yaşam alanlarında bile her köşede kullanılabilir. Dar hollerde sevdiğiniz dekoratif objeleri sergilemek için Wood’n Love ahşap duvar raflarını inceleyebilirsiniz. Tüm Wood’n Love mobilyaları Bessons Home’da bulabilirsiniz.

Hol ve Antre Nasıl Dekore Edilir?

Hol ve antre aslında dekorasyon açısından çok popüler olmayan yaşam alanlarıdır. Tam olarak nasıl dekore edileceği konusunda karmaşa yaşandığı için hol ve antrelerde estetik görünüme kavuşmak ev sahiplerine zor gelmektedir. Fakat aslında evin girişi ve diğer odalarla bağlanan bir yer olarak antreler evimizdeki gizli potansiyeldir.

Antre ve holü estetik şekilde dekore etmek için öncelikle kullanacağınız renklere karar vermek gerekir. Örneğin dar ve küçük antreler için açık renk tonları uygundur. Son dönemlerde antre ve hol dekorasyonunda birçok farklı renk aynı anda kullanılmaktadır. Retro ve bohem bir antre için birçok rengin aynı anda kullanılması idealdir. 

Evin Girişine Ne Konur?

Antre ve hol dekorasyonunda evin girişine portmanto ve vestiyer yerleştirilebilir. Portmanto ve vestiyerin antrede daha estetik bir görünüm sağlaması için ahşap ve farklı renklerde seçilmiş portmantolar uygundur. Ev girişinde kullanılabilecek diğer bir mobilya ise duvar raflarıdır. Holün bir köşesine yerleştireceğiniz duvar raflarında saksı ve vazo bitkilerinizi sergileyebilir, ev girişinde ferah bir ortam yaratabilirsiniz. Evin girişine koymak için uygun aksesuar ve mobilyaların tamamını Bessons Home ayrıcalıklarından yararlanarak sipariş verebilirsiniz!

Düz Duvar Aynalarına Yer Verin

Antre ve hol dekorasyonu için uygun aksesuarlardan biri de düz duvar aynalarıdır. Aynalar antrenin yeterli ışık almasını sağlayacak ve gün ışığını antreye yansıtacak aksesuarlardan biridir. Antre duvarlarının modern bir görünüme kavuşması için düz aynalar idealdir. Farklı şekillerde tasarlanan aynalar antre ve hol dışında kalan daha geniş yaşam alanları için uygundur.

Duvar aynası kullanmak holde dekorasyonu farklı bir boyuta taşıyacaktır. Aynalar renkleri yansıtma özellikleri sayesinde ortamı daha canlı bir görünüme kavuşturur.

Hol ve Antrelerin Başrolü: Dresuarlar

Hol ve antre dekorasyonunda en çok kullanılan mobilya dresuarlardır. Dresuar ince ve uzun ayaklı raf şeklinde tasarlanan mobilyalardır. Dresuarların kullanım amacı dar bölgelere aksesuarları ve dekoratif objeleri rahat şekilde yerleştirmektir. Evin girişine koyacağınız ahşap dresuar sayesinde oda parfümlerini ve çerçeveleri antre dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Ayrıca dresuarlar uygun ölçülerde satın alındığında antredeki hareket alanını daraltmaz.

Antre ve hol dekorasyonunu kişisellleştirilmiş hale getirmek için sevdiğiniz çiçekleri ve vazoları dresuarlar ile kombinleyebilirsiniz. Bu sayede evinizin girişinde sizi ve misafirlerinizi göz alıcı bir şıklık karşılayacaktır. 

Duvarlara Postmodern Tablolar Yerleştirin

Estetik bir antre dekorasyonunda tablolar ve aksesuarlar oldukça önemlidir. Antrede kullanılan mobilya sayısı sınırlı olduğu için antre genellikle daha çok tablo, aksesuar gibi eşyalar ile ön plana çıkarılabilir. Antre ve hol dekorasyonunu tamamlayacak bir diğer eşya ise tablolardır. Tablolar ev girişinde aile bireylerine ilham sağlaması ve hoş bir görünüm oluşturması için kullanılır. Son dönemde sık tercih edilen tablolar postmodern izler ve pop art akımına ait renkler taşımaktadır. Antre dekorasyonunda pop art gibi canlı renklere sahip tablolar ortamı neşelendirecek ve samimi hale getirecektir.

Göz Alıcı Antre Aydınlatmaları Seçin!

Sarkıtlar ve led aydınlatmalar göz alıcı bir antre oluşturmak için uygundur. Antre ve hol dekorasyonunda aydınlatma loş ve samimi bir efekt yaratmalıdır. Bu sebeple hol dekorasyonunda rustik ampul ve aydınlatmalardan yararlanılabilir.

Antre aydınlatması seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri avizenin ya da sarkıtın çok büyük olmamasıdır. Zaten diğer yaşam alanlarına kıyasla küçük olan antrelerde büyük avize kullanımı ortamda boğucu bir hava yaratabilir. Ferah ve estetik bir görünüm için cam fanus şeklinde sarkıt ve avizeler seçilebilir.

Hol için Doğru Halı Seçimi

Hol ve antre dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktalardan diğeri ise halı seçimidir. Antreye uygun desen ve boyutlarda halı seçimi yapmak oldukça önemlidir. Aşırı renkli ve karmaşık desenlere sahip halılar antre dekorasyonunu dağınık, düzensiz ve göz yorucu gösterebilir. Bu sebeple önerimiz hol için sade ve şık açık renk tonlarında, uygun ölçülerde halı seçmek.

Antre için Mobilya Nasıl Seçilir?

Antreye uygun mobilyalar için öncelikle antre ölçüleri alınmalıdır. Daha sonra antrede hangi mobilya ve aksesuarların olacağına karar vermek gerekir. Aksesuar ve mobilya tercihi yaptıktan sonra uygun ölçülere sahip ürünleri araştırma ve inceleme adımına geçilir. Hol dekorasyonuna uygun ölçülerde mobilya bulmak her zaman kolay olmayabilir. Fakat Wood’n Love tasarım mobilyalar bu zorluğu ortadan kaldırmaktadır. Zevkinize ve bütçenize uygun mobilyalar için Bessons Home’a göz atabilirsiniz. Daha fazla dekorasyon önerisi öğrenmek için hepinizi Bessons Home Blog sayfamıza bekliyoruz.