6 Haziran, 2022

Beyaz ve Siyahın Asaletiyle: Salon Dekorasyonu

Beyaz ve siyah asaletini ev dekorasyonunda kullanmak salonunuzda modern bir görüntü oluşturacaktır. Salon dekorasyonunda en risksiz renk kombini beyaz ve siyahtır. Hem küçük hem büyük salonlar için beyaz siyah ağırlıklı mobilya seçimi salonunuzun şık gözükmesini sağlar. Siz de salon dekorasyonunda beyaz ve siyah mobilyalar kullanmak istiyorsanız Bessons Home mobilyaları inceleyebilirsiniz. Ayrıca salonunuzda yenilikçi dekorasyon fikirleri için de Bessons Home web sitesinde sizin için hazırlanmış dekorasyon önerilerini okuyabilirsiniz. 


Beyaz Renk Ne Anlama Gelir?


Ev ve salon dekorasyonunda en çok kullanılan renk beyazdır. Beyaz renk ve beyaz renge yakın tonlar bulundukları alanı ferah gösterme niteliğine sahiptir. Bu sebeple ev dekorasyonunda özellikle küçük yaşam alanlarında sıkça beyaz renk tercih edilmektedir. Ayrıca beyaz renk insan psikolojisinde huzur ve güven hissi sağlamaktadır. 

Beyaz renk, tüm renkleri içinde barındırmaktadır. Beyaz rengin anlamı temizlik, ferahlık ve iyiliktir. Beyaz renk kırmızı, siyah ve pembe renkleriyle uyumlu kombinlenebilir. Salon dekorasyonu yaparken beyazla birlikte kullanılan renk siyahtır. Siyah rengi, beyazın tam zıttını yansıtmaktadır. Siz de karşıtlığın uyumunu ve asaletini salonunuzun her köşesinde kullanmak isterseniz siyah ve beyaz mobilyalar için Bessons Home’da Wood’n Love ürünlerini inceleyebilirsiniz.


Siyah Renk Ne Anlama Gelir?


Siyah renk zarafet, otorite, gizem ve sofistike anlamlarına gelmektedir. Siyah renk çoğumuzun içinde karanlık bir his uyandırabilir. Fakat siyah renk salon dekorasyonunda beyaz ile kombinlendiğinde oldukça ferah bir görünüme kavuşmaktadır. Siyah renk beyaz, kırmızı ve gri alt tonlu renkler ile uyumludur. Ev dekorasyonunda siyah renk en çok tam karşıtı olan beyaz renk ile kombinlenmektedir. 

Günümüzde beyaz ve siyah dekorasyon oldukça yaygın hale gelmiştir. Örneğin modern salon dekorasyonlarında koltuk takımı içindeki berjer genellikle siyah beyaz geometrik tasarımlara sahiptir. Siyah renk mobilyalar, büyük salonlar için doğru tercihtir. Siz de Bessons Home’a girerek siyah ahşabın asaletiyle tanışabilirsiniz! 


Beyaz ve Siyah Salon Dekorasyonu Önerileri


Beyaz ve siyah mobilyalarla salon dekore etmek asla modası geçmeyen bir stildir. Modern ve elegant görünüme sahip salonlar için beyaz ve siyahın asaleti en doğru dekorasyon fikridir. Beyaz ve siyah salon dekorasyonu yaparken salonunuzun boyutu önemli bir kriterdir. Salonunuz eğer büyükse siyah rengin ağırlıklı kullanılması asil ve zarif bir görüntü oluşturacaktır. Siyah renk ağırlıklı mobilyalarınızı tamamlamak için beyaz renkte sehpalar ve duvar rafları güzel bir tercihtir. Beyaz ve siyah sehpalara Wood’n Love kalitesiyle sahip olmak için Bessons Home’a göz atabilirsiniz.

Beyaz ve siyahın asaletiyle dekorasyon yaparken eğer salonunuz küçük ise dikkatli olmanız gerekir. Küçük salonlarda siyah renginin ağırlıklı kullanılması alanı daha da küçük ve karanlık gösterecektir. Küçük salonları dekore ederken beyaz mobilyalar siyaha göre daha fazla kullanılmalıdır. Örneğin TV üniteniz beyaz ve beyaz tonlarında ise duvar raflarınız siyah ağırlıklı olabilir. Bu sayede hem salonunuz daha büyük gözükecek hem de beyaz siyah uyumunun zarafetini kullanmış olacaksınız. Beyaz ve siyah renklerde TV üniteleri için Bessons Home Wood’n Love ürünlerini vakit kaybetmeden inceleyin! 


Beyaz ve Siyah Kitaplıklarla Çalışma Odanızı Dekore Edin


Hepimiz çalışma odalarında maksimum derecede odaklanmayı dileriz. Peki renklerin odaklanma konusunda etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Beyaz ve siyah birbirine karşıt olan renklerdir. Birbirine zıt olan ama karmaşıklık yaratmayan beyaz ve siyahın kullanımı odağı arttırmaktadır. Beyaz ve siyah mobilyalarla çalışma odanızı dekore etmek aynı zamanda ortamın sıkıcı yönünü bertaraf edecektir. Bu sayede daha uzun süre odaklanarak işlerinize devam edebilirsiniz.

Çalışma odanızda beyaz ve siyahın asaletini kullanmak için en çarpıcı mobilya tabi ki kitaplıklardır. Kitaplıklar çalışma odalarının başrolleridir. Küçük ya da büyük fark etmeksizin çalışma odalarında mutlaka kitaplıklar bulunur. Çalışma odanızda siyah beyaz kitaplıklar kullanarak ortamı daha ferah ve asil gösterebilirsiniz. Beyaz ve siyahın asaletiyle üretilmiş uygun fiyatlı kitaplıklar için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 


Beyaz ve Siyah Çok Amaçlı Dolaplarla Yatak Odanızı Dekore Edin


Yatak odası dekorasyonu renk seçimi açısından oldukça zordur. Yatak odası mobilyaları evinizin konseptine uyumlu olabilir. Fakat modern evlerde yatak odası artık diğer ev bölümleriyle uyumlu değil bambaşka bir konseptle düzenlenmektedir. Yatak odasında renk konusunda en risksiz seçim beyaz ve siyahın uyumunu kullanmaktır. Beyaz ve siyah uyumunu kullanırken dekoratif objelerle aralara kırmızı, sarı gibi renkler eklenebilir. 


Yatak odasında beyaz ve siyah renklerini estetik hale getirmenin en kolay yolu çok amaçlı dolapları dekore etmektir. Beyaz ve siyah renkteki çok amaçlı dolaplar sayesinde yatak odanızdaki fazla eşyaları ve kıyafetlerinize yer açabilirsiniz. Siyah ve beyaz çok amaçlı dolapları incelemek için Bessons Home ve Wood’n Love’u ziyaret edebilirsiniz.


Beyaz ve Siyah Renk Nasıl Kombinlenir?


Beyaz ve siyah renklerin birbirine zıt uyumunu evinize de kullanabilirsiniz. Ev mobilyaları ile beyaz ve siyah ahengini yansıtmak için beyaz kapaklı ve siyah ayaklı TV ünitesi seçimi oldukça uygundur. Wood’n Love kalitesiyle üretilen TV üniteleri evinize beyaz ve siyah kombinini taşıyacaktır. Ev dekorasyonunda siyah beyaz uyumunu geometrik detaylarla destekleyebilirsiniz. Salonunuz için seçeceğiniz siyah bir orta sehpa beyaz ya da krem renk tonlarındaki koltuk takımınızla iyi bir kombin yaratacaktır. 


Bazılarımız beyaz ve siyah kombinlerin çok keskin ve zıt bir hava oluşturduğunu düşünebilir. Beyaz ve siyah kullanımından çekinceniz aşırı zıtlık ise bu zıtlığı yumuşatmak için dekorasyon önerilerine bakabilirsiniz. Örneğin beyaz ve siyah mobilyalar içinde farklı pastel renk tonlarında yerleştireceğiniz dekoratif objeler, siyah beyaz zıtlığını kıracaktır. Bu sayede evinize hem siyah beyazın asaleti yansıyacak hem de daha zarif bir görüntü oluşacaktır.


Siyah Beyaz Mutfak Dekorasyonu Fikirleri


Siyah ve beyaz renk uyumu en çok  mutfak dekorasyonunda tercih edilir. Özellikle son zamanların trendi olan retro mutfaklarda siyah ahşap mutfak dolapları başrol olmaktadır. Siyah beyaz mutfak dekorasyonu fikirleri nelerdir? Gelin birlikte bakalım.


Siyah beyaz zıtlığından yararlanarak modern bir mutfak yaratmak istiyorsanız öncelikle mutfak dolaplarını ortamın genişliğine göre seçmelisiniz. Eğer küçük bir mutfağınız var ise beyaz dolaplar doğru tercih olacaktır. Küçük mutfaklarda beyaz dolapları siyah tonlarında mutfak tezgahı tamamlayacak ve ortamın derin gözükmesini sağlayacaktır. Küçük mutfaklarda siyah ve beyazın uyumundan yararlanmanın diğer bir yolu ise beyaz yemek masası ve siyah dekoratif objelerdir. Bu sayede beyaz renk alanı geniş gösterirken dekoratif objelerle siyah rengi de yansıtabilirsiniz.