8 Eylül, 2022

Bahçe Dekorasyonu ve Bahçe Düzenleme Fikirleri

Yeşillerin ve rengarenk bitkilerin içinde, hayalinizdeki gibi bir bahçe yaratmak zor değil! Bahçe dekorasyonu yaparken ilk olarak uygun bahçe mobilyaları seçerek işe başlamalısınız. Yaşam alanlarının her türünde olduğu gibi bahçe dekorasyonunda da Bessons Home yanınızda! Bahçeniz için uygun aydınlatma, zemin, bahçe şemsiyesi ve mobilyalar… Bahçe dekorasyonuyla ilgili tüm detaylar için gelin blog yazımızı inceleyelim!

Bahçe Nedir?

Bahçe, evlerin dış mekanında bulunan çim ya da toprak alana denir. Bahçe çoğumuzun severek vakit geçirdiği bir ortamdır. Bahçede sevdiklerimizle aktiviteler yapar, ailemizle yemekler düzenleriz. Bu kadar sık ve keyifli zaman geçirdiğimiz bir alanın dekorasyonu da kaçınılmaz olarak önemlidir.

Bahçe dekorasyonu bahçe mobilyaları, aydınlatmalar, bahçede kullanılan aksesuarlar ve bitkileri kapsar. Bahçe dekorasyonu hakkında detaylı bilgi edinerek bahçemizi daha güzel, ferah ve rahatlatıcı bir ortam haline getirmek mümkün! Bahçe dekorasyonu ve bahçe düzenleme fikirlerini keşfetmek için gelin blog yazımızı beraber inceleyelim.

Bahçede Hangi Mobilyalar Kullanılır?

Bahçede kullanılan mobilyalar; oturma grupları, orta sehpalar, salıncaklar, çok amaçlı dolaplardır. Bahçe için uygun oturma grupları öncelikle bahçe ölçülerine uyacak şekilde seçilmelidir. Bahçe mobilyaları seçerken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise mobilyaların olası yağışlara karşı dayanıklı olmasıdır. Suya dayanıklı olmayan mobilyalara bahçede yer vermek riskli olacaktır.

Bahçe dekorasyonunda en çok tercih edilen mobilya hasır salıncaklardır. Hasır salıncaklar bahçede hem dekoratif hem de işlevsel amaçla kullanılır. Yeşillerin içinde hasır detaylı salıncak ortamın son derece estetik gözükmesini sağlar.

Bahçe dekorasyonunda kullanılan mobilyalardan bir diğeri orta sehpalardır. Güzel bir bahar gününde misafirlerimizi bahçede ağırlarken kullandığımız orta sehpalar hayatımızı kolaylaştırır. Atıştırmalık ve ikramları servis etmek için orta sehpa idealdir. Bahçenizi güzelleştirmek için orta sehpaya vazo bitkileri ya da küçük boylu kaktüs yerleştirebilirsiniz. Ev dekorasyonunda kullanılan çiçek modelleri için Bessons Home web sitesindeki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ahşap Mobilya Bahçelerde Kullanılabilir mi?

Ahşap mobilya bahçe dekorasyonunda kullanılabilir. Ahşap mobilyanın doğal havası bahçe ile birleştiğinde evinizde huzurlu, sakin ve doğa ile içiçe bir ortam oluşacaktır. Bahçenizde kullanmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm mobilyalar birinci kalite ahşap malzeme ile Wood’n Love tarafından üretiliyor. Bahçenizdeki fazla eşyaları depolayacağınız çok amaçlı dolaplar, dekoratif aksesuarları sergileyeceğiniz sehpalar Wood’n Love kalitesiyle sizlerle buluşuyor. Bahçenize uygun kaliteli ahşap mobilyalar için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu için Uygun Aydınlatmalar

Bahçe dekorasyonunda aydınlatma seçimi ekstra önem taşır. Bahçenin akşam saatlerinde konforlu olması ve güzel gözükmesi için uygun bahçe aydınlatması seçilmelidir.

Bahçe aydınlatmaları; aplik, solar lamba, zincir aydınlatma olarak çeşitlenmektedir. Aplik aydınlatma bahçe duvarlarına yerleştirilen zevkinize uygun şekilde seçeceğiniz mini abajurlardan oluşur. Kullanım alanı çok büyük olmayan bahçeler için aplik aydınlatma uygundur. Aplik aydınlatma bahçenizde loş ve huzurlu bir ortam oluşturur.

Bahçe dekorasyonu için uygun aydınlatmalardan diğeri solar lambalardır. Solar lambalar büyük bahçelerde en çok tercih edilen aydınlatma çeşididir. Solar lambalar duvar kenarına ya da zemin içine montelenerek kullanılabilir. Solar aydınlatmalar güneş enerjisi ile çalışmaktadır. Gün boyunca güneş alan bahçenizde solar lambalar şarj olur. Gece boyu bahçenizi aydınlatacak kadar enerji üretir.

Bahçe aydınlatmalarından diğeri de zincir aydınlatmadır. Zincir aydınlatmalar bahçelerin adeta ışıl ışıl gözükmesini sağlar. Bahçenizdeki bitkilere saracağınız zincir led lambalar ortamı çarpıcı güzelliğe ulaştıracaktır.

Bahçe aydınlatması seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aydınlatmanın su ile temasa karşı dayanıklı olmasıdır. Aksi takdirde olası bir yağmur zamanında bahçe aydınlatmaları zarar görebilir.

Bahçe Dekorasyonunda Kullanılan Bitkiler 

Bahçe deyince ilk aklımıza doğa ve yeşil renk ile içiçe bir ortam gelir. Bahçeyi çiçeklendirmek ve ağaçlandırmak dekoratif açıdan önemlidir. Bahçeyi yeşillendirmek size yoğun bir iş gününün ardından rahat nefes alabileceğiniz bir fırsat sunar.

Bahçe dekorasyonunda dış mekanda yaşama koşullarına uygun tüm çiçek ve bitkiler kullanılabilir. Rengarenk petunyalar, begonviller ve sardunyalar bahçenizin muazzam gözükmesini sağlar!

Bahçe dekorasyonunda saksı çiçekleri kullanırken daha estetik bir görünüm sağlamak için önerimiz; seramik saksılar! El yapımı seramik saksılar bulundukları ortamı doğal, samimi ve dekoratif hale getirmek için birebir!

Bahçeler için Çim Zemin

Bahçeyi bahçe yapan özelliklerden biri de çim zemindir. Bahçe dekorasyonunda kullanılan alanı çimlendirmek özen ve uzun zaman istese de sonuç muazzam olur! Bahçe zemini çimlendirmek için vakti olmayan ya da çim için uygun toprak türüne sahip olmayan bahçeler için yapay çim kullanılabilir.

Bahçe dekorasyonunda yapay çim kullanırken önerimiz; yapay çim rengini bahçedeki ağaçların rengiyle uyumlu seçmeniz! Yapay çim rengi bahçedeki diğer yeşil bitkilerin rengiyle uyumlu olmadığında kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu risk ile karşı karşıya kalmamak için mutlaka yapay çim rengini bahçenin diğer bitkilerine yakın renk tonlarında seçmelisiniz.

Bahçe Dekorasyonunda Nasıl Aksesuarlar Kullanılır?

Bahçe dekorasyonunda aksesuar olarak ne kullanacağız? Bahçe de aksesuar mı olur? dediğinizi duyar gibiyiz! Bahçe dekorasyonunda aydınlatmanın, mobilyanın önemi olduğu kadar kullanılan aksesuarların da önemi vardır.

Bahçe dekorasyonunda kullanılan aksesuarlar; zemine yerleştirilen büyük mumluklar, ağaç süsleri ve bahçe heykelleridir. Bahçe dekorasyonunda en sık tercih edilen aksesuar bahçe heykelleridir. Hayvan figürlü heykelleri bahçenize yerleştirerek ortamı daha eğlenceli ve hoş hale getirebilirsiniz.

Bahçe dekorasyonunda kullanacağınız aksesuarlar için Bessons Home’a göz atabilirsiniz! 

Hem Şık Hem İşlevsel: Hasır Bahçe Şemsiyesi

Bahçe dekorasyonunda olmazsa olmaz diyeceğimiz eşya tabi ki bahçe şemsiyesi! Güneşin yakıcı etkisinden kurtulmak ve konforlu bir alan yaratmak için her bahçede bir bahçe şemsiyesi bulunmalıdır.

Bahçe şemsiyesinin bahçenizde estetik bir görünüm yaratması için hasır şemsiye tercih edebilirsiniz. Hasır bahçe şemsiyesi yaz ve bahar aylarının esintisini evinize taşıyacak hem de size dinlenmeniz için konforlu bir alan sunacak!

Daha fazla dekorasyon fikri için Bessons Home Blog sayfasını takip etmeyi unutmayın! 

Sokak Hayvanları için Bahçenizde Minik Alan Yaratabilirsiniz!

Yaz aylarının gelmesiyle sokakta yaşayan dostlarımızın sıcak havadan etkilenerek hasta olma ihtimalleri ne yazık ki arttı. Estetik şekilde dekore ettiğiniz bahçenizde sokakta yaşayan hayvan dostlarımıza da küçük bir alan yaratabilirsiniz. Bahçenizin sokağa bakan tarafına bir kap su ve bir kap mama koyarak sokak kedi, köpek ve hatta kuşlarını mutlu edebilirsiniz!