13 Ağustos, 2022

Dekorasyonda Kullanılabilecek Çiçek Modelleri

Dekorasyonda kullanılabilecek çiçek modellerini keşfederek evinize yeni bir hava katabileceğinizi biliyor muydunuz? Yaşam alanlarının her kısmına uygun şekilde çiçek seçimi yaparak siz de çiçeklerin enerjisini evinize misafir edebilirsiniz. Salon çiçekleri nelerdir? Hangi bitkiler uzun ömürlüdür? Yaşam alanına göre çiçek seçimi nasıl yapılır? Tüm bunları keşfetmek için yazımızı okuyabilirsiniz! Daha fazla dekorasyon fikri için sizleri Bessons Home Blog’a bekleriz! 

Dekorasyonda Çiçeklerin Önemi Nedir?

Dekorasyonda çiçekler, ortama renk katması ve dekorasyon stilini tamamlaması açısından önemlidir. Tıpkı bahar aylarının gelişiyle ağaçların çiçeklerle dolması bizi nasıl heyecanlandırıyorsa dekorasyonda kullanılan çiçekler de bize heyecan ve enerji katar.

Dekorasyonda kullanılan her çiçeğin kendine ait özellikleri, renkleri ve şekilleri bulunur. Zevkimize, mobilyalarımıza ve enerjimize uygun çiçek seçimi yapmak için çiçeklerinin ruh halimizde bıraktığı etki hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Örneğin bej ve krem renk ağırlıklı mobilyalarla kullanacağınız mor, pembe ve kırmızı güller ortamı romantik bir havaya sokar. Ayrıca kırmızı gül aşk ve tutku anlamı taşır. Sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz yaşam alanında kırmızı gül kullanmak ortamın sakin, huzurlu ve samimi bir hale gelmesini sağlar.

Dekorasyonda Kullanılabilecek Çiçeklerin Anlamı Nedir?

Dekorasyonda kullanılabilecek her çiçeğin kendine özgü özellikleri ve anlamı bulunur. Ev dekorasyonu yaparken çiçekleri özelliklerini bilerek seçmek dekorasyonun daha ahenkli gözükmesini sağlar.

Renklerin olduğu gibi çiçeklerin de insan psikolojisinde yarattığı farklı etkiler vardır. Bazı çiçekler bizlere baharı ve pozitif enerjiyi müjdelerken bazısı da güven ve masumluk hissini aşılar. Haydi gelin daha fazla çiçek ve anlamlarını beraber inceleyelim!

Dekorasyonda kullanılabilecek çiçeklerin anlamı:

  • Nergis Zambağı: Güzelliği simgelemektedir. Doğaüstü, inanılmayacak kadar güzel olan anlamına gelir.
  • Sarı Karanfil: Karanfilin en güzel gözüken türlerinden biri sarı karanfildir. Sarı karanfil hüzün anlamına gelir. Sarı karanfil olumsuz bir anlam taşımasına rağmen dekorasyona renk katmak amacıyla evlerde kullanılmaktadır.
  • Beyaz Gül: Masumiyeti temsil eder. Özellikle renkli mobilyalarla zarif bir görünüm elde etmek için beyaz gül kullanımı idealdir.
  • Orkide: Güzellik, mutluluk ve yeni heyecanlar anlamına gelir. Uzun ömürlü olduğu için dekorasyonda sıkça tercih edilir.
  • Lilyum: Sadelik anlamına gelir. Modern ve minimalist stile sahip evler için lilyum zarif ve büyüleyici görünüm sağlar.
  • Kırmızı Gül: Aşk anlamına gelir. Dekorasyonda yatak odasına ince bir vazo içine yerleştirilerek kullanılabilir.
  • Peru Zambağı: Dostluğu simgeler. Mat siyah porselen bir vazo içerisine yerleştirilerek çalışma odaları ya da ofisler için kullanılabilir.

Yaşam Alanlarına göre Çiçek Seçimi

Yaşam alanlarımızı pozitif enerjiyle doldurmanın bir yolu da dekorasyonda çiçeklere yer vermektir. Her dekoratif aksesuarda olduğu gibi çiçekler de yaşam alanlarına göre farklılık gösterir. Örneğin salonlar için büyük saksı bitkileri uygunken, oturma odası ve mutfakta küçük ve renkli vazo çiçekleri tercih edilmelidir.

Yaşam alanına uygun çiçek seçerken dikkat edilmesi gerekenler; alanın büyüklüğü, gün ışığı alma derecesi, mobilya renkleri ve evin genel konseptidir. Dekorasyonda kullanılabilecek çiçek modelleri renklerine ve boyutlarına göre değişkenlik gösterir. Bohem tarzda döşenmiş bir ev için orta sehpaya yerleştireceğiniz mor ortancalar ortamın enerjisini yükseltecek, dekorasyona renkli bir imza atacaktır! Ev dekorasyonunda kullanacağınız tüm dekoratif objeler için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 

Salon Çiçekleri Nelerdir?

Dekorasyonda çiçek kullanırken hepimizin en çok merak ettiği kısım tabi ki salonlar oluyor. Salon gündelik yaşam içinde dinlendiğimiz, sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz ve misafirlerimizi ağırladığımız bir yaşam alanı. Hal böyle olunca salon dekorasyonuna özen gösterme isteği kaçınılmaz oluyor. Salon dekorasyonu için tamamlayıcı parçalardan biri de çiçekler! Peki ya salonunuz için hangi çiçekler uygun? Hemen anlatalım! 

Salonunuz için uygun çiçek seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey salonunuzun ne kadar gün ışığı aldığıdır. Eğer büyük pencereli ve gün ışığını uzun saatler boyu alan bir salona sahipseniz güneşi seven büyük saksılı bitkiler ve çiçekler dekorasyonunuz için uygun! Yeterli gün ışığı alan salonlarda göz alıcı renklerde orkideler ve menekşeler oldukça güzel gözükecektir.

Büyük bir yaşam alanına sahipseniz ve salonunuzda büyük ise iç mekana uygun şartlarda büyüyen büyük saksılı ağaçları ve değişik dal şekillerine sahip bitkileri tercih edebilirsiniz. Özellikle minimalist evler için iç mekana uygun yeşil büyük yapraklı bitkiler ortamın sakin ve ferah görünümüne katkı sağlar.

Dekoratif Çiçek Modelleri

Dekorasyonda kullanılabilecek çiçek modelleri saksı çiçeği, vazo çiçeği, büyük boyutlu bitkiler ve yapay çiçekler olarak çeşitlenmektedir. Saksı çiçekleri ev dekorasyonunda genellikle pencere önü ya da balko, teras gibi bölgelerde tercih edilir. Saksı çiçeklerinin büyük çoğunluğunun direkt olarak gün ışığı alması gereklidir. Bu sebeple gün ışığını direkt olarak almayan yaşam alanları saksı çiçekleri için uygun değildir.

Dekorasyonda kullanılabilecek diğer çiçek modellerinden biri de vazo çiçekleridir. Vazo çiçekleri dekorasyon amacıyla her türlü yaşam alanında uygundur. Salonları, oturma odasını daha dekoratif bir hale getirmek için vazo çiçeklerinden yararlanabilirsiniz. Ev dekorasyonunda çiçekleri yerleştirmek için ihtiyacınız tek şey Wood’n Love orta sehpa! Wood’n Love orta sehpaya yerleştireceğiniz zevkinize uygun vazolarla çiçeklerin enerjisini evinize yansıtabilirsiniz! Tüm Wood’n Love ürünlerine Bessons Home web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şoklanmış Çiçek Nedir?

Şoklanmış çiçek canlı çiçeklerin kimyasal işlemden geçerek henüz kurumadan şoklanmasıdır. Şoklanmış çiçek, kurutulmuş çiçeğe göre daha canlı renklere ve dokuya sahip olur. Bu sayede ev dekorasyonunda canlı çiçek kullanamayan kişiler şoklanmış çiçekler tercih edebilir.

Günümüzde dekorasyonda şoklanmış çiçek kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Şoklanmış çiçekler cam çerçeve ya da fanus içerisine yerleştirilerek evlerde sergilenebilir. Duvarınıza yerleştireceğiniz çiçekli bir cam çerçeveyi ışıklandırarak çarpıcı bir dekor elde edebilirsiniz.

Uzun Ömürlü Bitkiler Nelerdir?

Ev dekorasyonunda uzun yıllar misafir edeceğini bitkiler; çuha çiçeği, kasımpatı, sardunya, menekşe, begonvil ve orkidedir. Bu çiçekler arasında orkide kapalı mekan dekorasyonunda sıkça kullanılmaktadır.

Orkideler yılın bazı zamanlarında rengarenk çiçek açar. Çiçek açmadığı aylarda ise şık bir saksı tasarımıyla evinize estetik görünüm katabilirler.

Begonvil ve sardunya ev dekorasyonunda pencere önlerine yerleştireceğiniz duvar raflarını tamamlayacaktır. Begonvil ve sardunya çiçekleri dayanıklı olması ve her mevsim renkli çiçekler açması sebebiyle evlerde sıkça tercih edilir. Siz de begonvil ve sardunya ile hem iç mekanda pencere önlerini hem de balkon ve teraslarınızı süsleyebilirsiniz. Saksıları yerleştirmek için ihtiyaç duyacağınız tüm duvar rafları Wood’n Love kalitesiyle Bessons Home’da sizleri bekliyor!