28 Eylül, 2022

Yemek Odanız için Dekorasyon Önerileri

Sevdiklerimizle keyifli bir yemek sofrasında buluşmak hepimiz için mutluluk vericidir. Keyifli bir yemeğin anahtarı estetik bir yemek odası dekorasyonudur. Yemek odası dekorasyonu yaparken öncelikle uygun dekorasyon stili belirlenmelidir. Yemek odası dekorasyonu için ideal mobilyalar ve renkler seçilmelidir. Yemek odanız için dekorasyon önerilerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

Yemek Odası Nedir?

Yemek odası sevdiklerimiz, ailemiz ve misafirlerimizle lezzetli yemekler yediğimiz, keyifli vakit geçirdiğimiz bir yaşam alanıdır. Yemek odası insanların en temel ihtiyacı olan beslenmeyi karşıladığımız yerdir. Yemek odasının ferah ve temiz bir görünüme sahip olması oldukça önemlidir. 

Yemek odası oluşturmanın iki tür yolu vardır. Eğer yeterince alana sahip eviniz var ise bir odayı sadece yemek odası haline getirmek için kullanabilirsiniz. Fakat küçük bir yaşam alanına sahipseniz salonun belirli bir kısmına koyacağınız yemek masası ve aksesuarlar sayesinde yemek odası dekorasyonu kullanabilirsiniz. Yemek odası dekorasyonu keyifli ve konforlu bir davetin kilit noktasıdır. Estetik şekilde dekore edilen bir yemek masası sizleri ve misafirlerinizi memnun edecektir. 

Yemek Odasında Hangi Mobilyalar Kullanılır?

Dekorasyon stillerinin bu kadar önemli olduğu yemek odasında hangi mobilyaları kullanacağınızı biliyor musunuz? Yemek odası dekorasyonunda sıkça kullanılan mobilyalar; yemek masası, sandalyeler, komodin ve çok amaçlı dolaptır.

Yemek odası dekorasyonunda yemek masası ve sandalyeleri vazgeçilmezdir. Seçilen masa ve sandalyelerin hem şık hem de konforlu olması gereklidir. Yemek odası dekorasyonu için mobilya seçmeden önce hangi tarzda yemek odasına sahip olmak istediğinizi belirlemelisiniz. Örneğin klasik tarzda bir yemek odası için gold detaylara sahip, ahşap işlemeli masa ve sandalyeler göz alıcı olacaktır. Fakat daha spor tarza yakın bir yemek odası istiyorsanız epoksi detaylı ahşap masalar güzel bir seçim! Aradığınız tarzda ve uygun fiyatlı ahşap yemek masaları için Wood'n Love tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Wood'n Love ürünlerinin tamamını Bessons Home'da bulabilirsiniz. 

Yemek odası dekorasyonunda kullanılan diğer mobilya ise vitrin ve komodinlerdir. Vitrinler yemek odası dekorasyonunu şık hale getirmek için birebir! Yemek odasında kullanmak istediğiniz gümüş ve gold detaylı parçaları cam vitrinde sergileyebilirsiniz. Bu şekilde yemek odasını şık bir ortam haline getirmiş olursunuz. Vitrin ve komodin seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken tek şey ölçüler! Yemek odasında alanı fazla daraltmayacak ölçülerde vitrin ya da komodin seçmelisiniz. Ahşap ve şık vitrin & komodinler için Bessons Home’a girerek Wood'n Love ürünlerine göz atabilirsiniz. 

Yemek Odasında Hangi Renkler Kullanılmalı? 

Yemek odasında tercih edilen renkler; mavi, beyaz, lacivert, bej, pudra, lila, pembe, altın, gümüş, haki ve bordodur. Yemek odası dekorasyonunda kullanılan renkler belirlenen konsepte göre değişebilir. Örneğin minimal, modern ve spor tarza bir yemek odası için pastel renk tonları olan mint, pudra ve sarı oldukça uygundur.

Klasik tarza uygun gösterişli bir yemek odası dekorasyonu için bordo ve kahverengi yemek masaları gold detaylara sahip aksesuarlarla birleşerek ortamın mükemmel gözükmesini sağlar.

Yemek odası için seçilen renkler yemek alanının büyüklüğüne göre de değişebilir. Küçük bir yemek odası olan evler için açık renkler uygun olacaktır. Açık renk tonları bir alanın daha geniş ve ferah gözükmesini sağlar. Küçük yemek odası dekorasyonunda bej ve krem ahşap malzemeden üretilen masa ve sandalyeler uygun olacaktır. Ahşabın en kaliteli haliyle üretilen mobilyalar için Wood’n Love ürünlerine vakit kaybetmeden göz atabilirsiniz!

Duvarlara Ayna Yerleştirmeyi Unutmayın!

Yemek odasını güzelleştiren aksesuarlardan biri de aynalardır. Dekorasyonda aynalar özellikle küçük yaşam alanlarının daha geniş gösterilmesi için kullanılıyor. Yemek odasına yerleştirdiğiniz yemek masasına yakın duvara yatay ve el yapımı işlemeli bir ayna hiç fena gözükmeyecek!

Özellikle klasik stilde dekorasyon severler için aynalar ortamı gösterişli hale getirmek için ideal. Klasik stile uygun bir yemek odasında yatay, büyük ve gold çerçeve detaylarına sahip aynalar kullanabilirsiniz. Gold detaylar ve büyük ayna zevkinize uygun değilse bir önerimiz daha var. Daha spor ve minimalist bir ortam yaratmak için oval çerçeveli birden fazla minik aynayı duvarda dekore edebilirsiniz.

Yemek odası dekorasyonunda ihtiyaç duyacağınız tüm aksesuarlar Bessons Home’da sizleri bekliyor! Ürünler hakkında daha fazla detay öğrenmek için hemen Bessons Home web sitesine girebilirsiniz.

Ahşap Mobilyalarla Yemek Odası Dekorasyonu

Yemek odası samimi ve sıcak sofraların kurulduğu bir yaşam alanıdır. Bu sebeple yemek odası dekorasyonunda doğallığın kaybedilmemesi önemlidir. Ahşap mobilyalar dekorasyona doğal bir esinti ve sıcaklık katmaktadır.

Wood’n Love mobilyalar birinci kalite ahşap malzemeden üretilmektedir. Ahşap mobilyalar uzun yıllar boyu kullanım avantajı sunmaktadır. Modern, klasik, bohem ve retro tasarımlara sahip ahşap mobilyalar yaşam alanınızın her köşesi için uygundur.

Yemek Odası Dekorasyonunda Aydınlatma Seçimi

Yemek odası dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de aydınlatma seçimidir. Yemek odası için seçilen aydınlatmalar yeterince ışık saçmalı fakat göz yorucu olmamalıdır. Yemek odasında sıkça tercih edilen aydınlatmalar sarkıt aydınlatma çeşitleridir. Sarkıt aydınlatmalar rustik ampullerle kullanılarak ortamda loş bir hava yaratılabilir. Rustik ampuller retro ve bohem dekorasyona çok yakışacaktır.

Yemek odası dekorasyonunda kullanılan diğer aydınlatma ise ledlerdir. Led ışıklar ayna kenarlarına ya da asma tavan iç kısımlarına döşenebilir. Bu sayede yemek odasında marjinal bir ambiyans yaratılabilir. Şık bir yemeği tamamlayıcı olarak led aydınlatma kullanmak avantajlı olacaktır.

Yemek Masası Nasıl Olmalı? 

Yemek odasında kullanılan yemek masası öncelikle yeterli boyutlarda olmalıdır. Standart ölçülerde bir yemek masası 6 ya da 8 kişiliktir. Yemek odası dekorasyonunda kullanılan yemek masaları sağlam materyallerden üretilmelidir. Bu sayede dış darbelere karşı dayanıklı ve sağlam hale gelir.

Yemek masası seçerken sandalyelerle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Küçük yaşam alanları için uygun yemek masaları oval ya da yuvarlak biçiminde seçilmelidir. Oval ve yuvarlak yemek masaları köşeli olmamalarından dolayı daha fazla kişi almaktadır. Bu sayede yemek sırasında servis takımları estetik biçimde yerleştirilebilir.

Yemek Odası Takımında Neler Bulunur? 

Yemek odası takımında; yemek masası, sandalyeler, komodin bulunmaktadır. Yemek odası takımında bulunan mobilyalar her dekorasyona uygun yemek odasında kullanmak için idealdir. Yemek odası mobilyalarını takım halinde satın almak bütçeniz açısından daha avantajlı olacaktır.

Daha fazla dekorasyon önerisi için Bessons Home Blog sayfasını incelemenizi öneriyoruz.