6 Haziran, 2022

Salonunuz için Yenilikçi Dekorasyon Stilleri

Evimiz, kendimizi en rahat hissettiğimiz ve vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz en özel yaşam alanlarımızdan biri. Kimi zaman arkadaşlarımızı ağırladığımız, kimi zaman kendimizle baş başa kaldığımız ya da çocuklarımız, evcil hayvanlarımızda oyunlar oynadığımız sadece bize ait bir bölge. Hal böyle iken; evinizde alışkanlıklarınızı, hobilerinizi ya da ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak bir dekorasyon stili benimsemelisiniz. Dinlenme, çalışma, oyun oynama ya da kitap okuma gibi aktiviteler için kendinize verimli alanlar yaratarak, hayal ettiğiniz dekorasyona kavuşabilirsiniz. 


Son yıllarda yaşadığımız pandemi döneminin etkisiyle, değişen birçok alışkanlığımız gibi, dekorasyon anlayışımızın da değiştiğini söylemek mümkün. Eskiden daha şık, ışıltılı ve iddialı mobilyaları tercih ediyorken; şu anda pratikliği, sağlığı, kaliteyi ve doğallığı ön plana alan eşyaları tercih ediyoruz. İhtişamlı objelerin yerini, rengarenk bitkiler ve rahat yastıklar aldı. Kısaca 2022 dekorasyon trendleri arasında kesinlikle daha yeniliğe açık ve doğal bir hava söz konusu olacak diyebiliriz. 


Gelelim dünya trendlerine! Modern dekorasyon önerileri arayışındaysanız kesinlikle dünya trendlerini de takip etmenizde fayda var. İtalyan, İskandinav, Hollywood ya da Amerikan tarzı dekorasyon fikirleri size ihtiyacınız olan ilhamı sunabilir. Özgür renkleri tema olarak seçen bir İtalyan oturma odası ya da rahatlığı ve salaşlığı ön plana alan bir İskandinav… Işıltılı avizeleri ve iddialı oturma grubunu, kocaman kanepelerle daha salaş bir görünüme kavuşturan Hollywood ise son yıllarda oldukça popülarite kazandı. 


İşinizi kolaylaştırmak için yenilikçi ve özgün dekorasyon trendlerini incelemeye hemen başlayalım! 


Sıra Dışı ve Modern: Geometrik Avizelere Bir Şans Verin! 


Hiç şüphesiz bir evin demirbaşı olarak nitelendirebileceğimiz aydınlatma ürünleri; yaydığı enerjisi ve ışıltısıyla göz dolduran bir şıklık yaratabiliyor. Özellikle büyük formlu ve taşlı avizeler yerine daha yenilikçi fikirlerle tasarlanmış geometrik avizeler kesinlikle harika bir alternatif olabilir. Salon, oturma odası, yatak odası hatta banyolarınızda bile tercih edebileceğiniz, minimal seçeneklerine rastlamanız mümkün! Özellikle çağdaş ve endüstriyel tarza sahip evlerde sıkça tercih edilen, dekoratif şık bir aydınlatma seçeneği.


Doğadan İlham Figürler ve Doğal Görünümlü Parçalar 


Rustik dekorasyonun en önemli temalarından doğal ahşap parçalar artık birçok dekorasyon tarzı ile birleştirilerek kullanılabiliyor. Modern veya geleneksel stilde bir yaşam alanınız için, rahatlıkla doğadan ilham alan hayvan figürleri ile ahşap sehpa, masa ve objelerle tamamlayarak yenilikçi bir uyum yakalayabilirsiniz. Ayrıca eğer doğaya zarar vermiyorsanız, evinizde doğadan ilham alan parçalara yer vermenizin hiçbir sakıncası yok! Yaratıcı ve rengarenk el işçiliğine sahip, çeşitli kumaşlarla bezenmiş hayvan kafası heykelleri; ister çocuklarınızın odaları isterseniz de salonunuz için modern ve enerjisi yüksek parçalardan. 


Çağdaş ve Rengarenk Soyut Tuvaller


Evinizde eğer çok fazla canlı ve iddialı renkleri tercih etmeyen biriyseniz, bu soyut resimler tam da size göre! Hem evinizde renklerin enerjisine yer açmanız hiç de fena bir fikir değil… İnsan silüetleri, bitkiler veya hayvanları konu alan soyut tuval çalışmaları kesinlikle modernliğe ihtiyaç duyan salonlar için ideal bir tema olacaktır. Ayrıca duvarlar, ev dekorasyonu için sundukları geniş alanlar sayesinde birçok alternatif fikri de beraberinde getiriyor. Duvarlarınızı boş bırakmayın, yeniliğe açık olun! 


Konfor Sanatı: Dinleme Alanı için Kocaman Koltuklar 


Yaşamımız çoğu zaman stresli ve teknoloji odaklı geçiyor olsa da, evimizde tüm koşturmacalardan uzaklaşıp bir mola köşesi yaratmak bizim elimizde! Evinizin uygun bir köşesi, hatta oturma odanızın cam kenarı gibi dinlenirken dışarıyı da izleyebileceğiniz konforlu bir alan dekore edebilirsiniz. Rengarenk puf yastıklar, dergiler, kitaplar veya sanat kitapları size eşlik edebilir. Hatta daha da konforuna düşkün biriyseniz, bir masaj koltuğu dahi satın alabilirsiniz. Bol bol keyif yaparken, kulaklarımızı çınlatırsınız artık…


Rengarenk Bitkiler: Olmazsa Olmaz! 


Özellikle pandemi nedeniyle eve hapsolduğumuz günlerde dekorasyon anlayışımızda da değişiklikler yaşadık. Doğadan da mahrum kalırken, doğayı evimize getirmek en keyifli seçenek haline dönüştü. İskandinav ve sahil tarzı evlerin olmazsa olması rengarenk bitkiler artık bütün dekorasyonlarında yerini aldı. Kaç adet bitki almalıyım ya da ne kadarlık bir alan ayırmalıyım gibi sorularınıza cevaben; tamamen özgürsünüz! Evinizin uygun bir alanına kocaman ve büyük tek bir bitkiye yer açmanız bile enerjinize iyi gelecektir. Televizyonunuzun yanına ya da cam kenarına, koridorlara rengarenk bitkiler yerleştirebilirsiniz. 


Fotoğraflar, Biblolar ve Kitaplar için Wood’n Love Duvar Rafları 


Son yılların en yükselen trendleri arasında yer alan duvarlı raflar hem boş kalan duvarlarınız için tamamlayıcı bir aksesuar görevini görüyor, hem de kitap, fotoğraf veya şık objelerinizi sergilemenize olanak tanıyor. Wood’n Love kaliteli metalden tasarlanan, üç adet rafı ile evinize pratik ve şık bir alan sunacak. Oldukça basit bir şekilde kurulabilen metal raflar, tamamen çevre ve çocuk sağlığına uygun malzemelerle üretildi. Uygun fiyat avantajlarıyla Bessons Home’da hemen keşfedin!


Fark Yaratan: Yeni Nesil Şömineler


Eskiden sadece dağ evlerinde veya kır evlerinde kullanılan şömineler, yakın zamana kadar da ülkemizde adeta bir zenginliğin ve ihtişamın göstergesiydi. Hatta oldukça şık ve büyük evlerin salonlarını süsleyen, dekoratif bir konsept olarak da konumlanıyordu şömineler… Ancak günümüzde gelişen inşaat ve yakıt teknolojisi şömineleri de modernize ederek evlerimize taşımayı başardı. Öyle ki; soba bocası bulunmayan bir apartman dairesinde yaşıyorsanız bile size uygun şömine sistemi kurmanız mümkün! Modern şömineler arasında en sık tercih edilen modeller L tipi ve U tipi şömineler kış günlerinde evinize sıcaklığı ve nostaljiyi getirecek…


Küçük Balkonlar Yaratıcılığın Sınırlarını Zorlamak için Var! 


Eğer küçük ve ama şirin, şehir manzaralı bir balkona sahipseniz, onu oldukça işlevsel ve kullanışlı bir yaşam alanına çevirebilirsiniz. Özellikle bahar ve yaz aylarında vaktinizin büyük çoğunluğunu balkonunuzda geçirerek, dışarı bile çıkmak istemeyebilirsiniz bizden söylemesi! Ama tabii ki bunun için bu küçük alanı olabildiğince estetik ve şık bir şekilde dekore edebilmek gerekiyor. 


Peki etkili ve yaratıcı balkon dekorasyon fikirleri için nasıl bir adım izlemeliyiz? İşe sıkı bir ölçüm yaparak başlayabilirsiniz. Sonrasında ise bu ölçülere uygun mini kanepe, sehpa, bitkiler, salıncak veya sallanan koltuk modelleri arasından şık seçimler yapabilirsiniz. Rengarenk puf yastıklar da balkonların en aranan eşyalarından biri… Havalar ısındığında, en yakın arkadaşlarınızla sabaha kadar süren sohbetler için balkonlar iyi ki var!


Mistik Pirinç Objeler ile Sıra Dışı Ol!


Son yıllarda pirinçle tasarlanan yaratıcı, sıra dışı ve enerjisi yüksek objelere her yerde rastlamak mümkün… Birçok renkle uyum sağlayabilen pirinç, evinize kesinlikle çağdaş bir ambiyans getiriyor. Hatta bu figürlerin anlamlarını da araştırarak, tarzınız veya ilgi alanınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca pirinç objeler bir arkadaş ziyaretine giderken de ev hediyesi olarak seçeceğiniz modern bir alternatif! Bir miktar tuz ve limon karışımı ile parlatarak temizliğini yapabilir ve parlaklığını koruyabilirsiniz. 


Evinize Alan Derinliği Katan Dekoratif Aynalar 


Aynalar hiç şüphesiz karşısında bolca vakit geçirdiğimiz ev eşyaları arasında yer alıyor. Ancak artık yaratıcı tasarım oyunlarıyla salon veya oturma odamızda da tercih ettiğimiz yenilikçi dekorasyon önerileri arasına girdi! Küçük, orta ya da büyük boylarda ve çeşitli geometrik boyutlarda tasarlanan şık aynaları banyonuzda da kullanabilirsiniz. Salonunuzda isterseniz koltuk grubunun üst bölümüne, kapı girişine ya da koridorlar için bir alan yaratabilirsiniz. Enerjinizi kesinlikle yükselterek, yaşam alanınızı daha aydınlık bir hale getirecektir bizden söylemesi! 


Zamansız Retro Tasarımlarla Zamana Meydan Oku


En popüler dekorasyon trendleri arasında yer alan Retro tasarımların, evimize sıcak ve samimi bir hava getirdiği kesin! Eski saatler, telefonlar, buzdolapları, plaklar veya eski müzik enstrümanları, salonlarına sıra dışı bir stil katmak isteyenler için kesinlikle harika fikirler arasında yer alıyor. Örneğin; minimal olarak dekore ettiğiniz salonunuzun bir köşesine, eski tip ayaklı bir kamera konumlandırarak dekorasyonunuzda fark yaratabilirsiniz. Cıvıl cıvıl renklere sahip, retro tasarımlı, ahşap ayaklı silindir puflar ise yıllar geçse bile hala tercih edilecek gibi görünüyor! 


Besson’s Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik! Dekorasyon tarzınız ne olursa olsun, hayalini kurduğunuz gibi keyif, mutluluk ve sağlıkla geçireceğiniz bir yaşam alanı diliyoruz, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!