26 Ekim, 2022

Salon Dekorasyonunda Trend Renkler Nelerdir?

Yıllar geçtikçe salon dekorasyonunda trend olan renkler de değişiyor. Her rengin farklı bir enerjisi ve anlamı var. Renklerin enerjilerini salonuza yansıtmak için yapmanız gereken tek şey renkleri nasıl kullanacağınızı öğrenmek! Günümüzde her dekorasyon stiline uygun trend renkler hangileri? Salon dekorasyonunda renkler nasıl seçilmeli? Renk seçimi neden bu kadar önemli? Bunlar gibi tüm soruların yanıtı sizler için hazırladığımız blog yazısında! Trend renklere dekorayonda yer vermek istiyorsanız gelin yazıyı beraber inceleyelim.

Salon Dekorasyonunda Renk Seçiminin Önemi Nedir?

Dekorasyonu oluşturan unsurlar; mimari yapı, mobilyalar, aksesuarlar ve renklerdir. Bir dekorasyon için başlıca önemli nokta doğru renk seçimidir. Doğru renkler yeterince estetik olmayan mobilyalarla bile kullanıldığında ortam güzel bir görünüme sahip olabilir. Bu sebeple aslında doğru mobilya seçimi tabi ki sizlere konfor ve uzun yıl kullanım ömrü sunar fakat bu mobilyaların renkleri bir dekorasyonun ne kadar estetik olacağını belirlemektedir.

Ev dekorasyonunda en çok vakit harcadığımız ve özen gösterdiğimiz bölümlerden biri de salondur. Salon dekorasyonunda kullanılan renkle misafirlerimiz ve bizlere enerji katmakta, keyifli bir ortamda vakit geçirmemizi sağlamaktadır. Salon dekorasyonunda kullanabileceğiniz farklı renkte mobilyalar keşfetmek için Wood’n Love ürünlerine göz atabilirsiniz. Tüm Wood’n Love renkli mobilyaları Bessons Home web sitesinde bulabilirsiniz.

Salon Dekorasyonunda Renk Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Salon dekorasyonunda renk seçerken birkaç unsura dikkat etmekte yarar var. Renk seçimi yapmadan önce salon dekorasyonunda nasıl bir konsept hayal ettiğinizi belirlemelisiniz. Örneğin soft ve minimalist bir görünüm istiyorsanız pastel pembe, mavi renklerini beyaz ve krem renkleriyle kombinleyebilirsiniz.

Dekorasyonda nasıl bir konsept oluşturmak istediğinize karar verdikten sonra bu konsepte uygun bir renk skalası belirleyebilirsiniz. Bu konuda profesyonel yardım almak için iç mimarlara danışabilir, süreci kendiniz yürütmek istiyorsanız Bessons Home Blog sayfamıza girerek daha fazla dekorasyon önerisi öğrenebilirsiniz.

Salon Dekorasyonunda Trend Olan Renkler

Son yıllarda salon dekorasyonunda trend olan renkler dekorasyon stillerine göre değişkenlik göstermektedir. Modern ve sade evlerde genellikle açık renk tonları ya da birbiriyle uyumlu kontrast renkler kullanılırken, klasik dekorasyondaki evlerde daha koyu ve parlak renk tonları tercih edilmektedir.

Klasik dekorasyonda trend renklerden bazıları; haki yeşili, füme, kahverengi, gold ve bordodur. Klasik dekorasyonda sık tercih edilen bu renkler dekorasyonun daha gösterişli olmasını sağlamaktadır.

Modern ve minimalist dekorasyonda trend olan renkler ise pudra, turuncu, mavi ve lila renkleridir. Bu renkler dekore edilen ortamın sade ve ferah havasını yansıtmaktadır.

Bohem ve retro dekorasyon stiline sahip evlerde ise genellikle tüm renkler birbirleriyle kombinlenerek kullanılmaktadır. Bohem ve retro dekorasyonda renkler tam anlamıyla bir cümbüş şeklinde birbirleriyle harmanlanır.

Mavi ve Beyazın Ferah Görünümü

Mavi ve beyaz özellikle modern ve minimalist salonlarda kullanılan iki renktir. Mavi ve beyaz renk kombinler modern dekorasyon aksesuarları ile birleşerek bir bütün oluşturur. Örneğin mavi koltuk takımı kullanılan bir salonda beyaz veya koltuk takımından daha açık renk tonunda mavi renkli bir fon perde kullanılabilir. Mavi ve beyaz genellikle yaz, bahar aylarını hatırlatan bir etkiye sahiptir. Bu sebeple mavi ve beyazın kombinlenerek kullanılması salonlarda ferah bir görünüm yaratacaktır.

Kırmızı ve Kahverengi

Sıcak tonlarda dekore edilmiş evler için kırmızı ve kahverengi oldukça uygun! Kırmızı ve kahverengi salon dekorasyonu günümüzde trend hale geldi. Siz de bu renkleri salon dekorasyonunda kullanabilir, hatta ortaya tonsürton bir ambiyans çıkarabilirsiniz. Kırmızı, kiremit, bordo ve kahverengi gibi birbirine yakın renk tonlarının beraber kombinlenmesi tonsürton denilen renk hilesini ifade eder. Tonsürton renkler ortamda bir ahenk yaratır ve estetik bir görünüm oluşturur. Salon dekorasyonunda koltuk takımı, perde ve ahşap mobilyalar tonsürton renk tonlarıyla kombinlenebilir.

Gri ve Yeşil

Gri ve yeşil klasik dekorasyona sahip evler için trend renkler arasında yer alıyor. Özellikle yeşinin haki dediğimiz tonu klasik dekorasyona shaip evlerde koltuk kumaşı seçerken sıklıkla tercih ediliyor. Salon dekorasyonunda siz de haki yeşili kullandıysanız bu renkle birlikte kombinlemek için bir önerimiz var: Gri! Gri renk haki renginin baskın yanını biraz yumuşatacak ve ortamda daha hoş ve gösterişli bir hava yaratacaktır.

Trend renkler arasında yer alan gri ve yeşili diğer kullanma önerilerinden biri de yine yeşilin tonlarında olan ördek yeşili bir koltuk takımı ve gri renkte ahşap TV ünitesi kombinlemektir. Bu şekilde ördek yeşilinin baskın yanını gri ahşap TV ünitesi ile daha şık hale getirebilirsiniz. Farklı renklerde ahşap TV üniteleri için Wood’n Love tasarımları yanınızda! Vakit kaybetmeden Bessons Home web sitesine girerek Wood’n Love ürünlerini inceleyebilirsiniz. 

Turuncu ve Bej Rengi

Enerji dolu bir salon dekorasyonu için en trend renk tabi ki turuncu! Turuncu rengi insan psikolojisinde canlılık, samimiyet ve enerji veren bir yanı bulunuyor. Salonunuza canlılık ve samimiyet katmak için turuncu renginden yararlanabilirsiniz. Turuncu rengini daha soft bir hale getirmek için bej rengi iyi bir alternatif olacaktır. Bej rengi seçeceğiniz mobilyaları turuncu tonlarında fon perdeler ile kombinleyebilir, ahşap masanızın üzerine turuncu renklerde çiçekler yerleştirebilirsiniz. 

Siyah ve Beyazın Asilliği

Gelelim yıllar geçse de trend olma niteliğinden asla vazgeçmeyen o renk kombinine; siyah ve beyaz. Siyah ve beyaz asilliği salonunuzu olduğundan daha çarpıcı ve görkemli bir görüntüye kavuşturabilir. Zevkinize göre siyah ağırlıklı ya da beyaz ağırlıklı bir konsept belirleyebilirsiniz. Siyah ve beyaz renklerin zıtlığı salon dekorasyonunda ortaya bir ahenk çıkarıyor! Wood’n Love tarafından tasarlanan birinci kalite ahşaptan siyah kitaplıklar, beyaz oturma gruplarını tamamlamak için evinize misafir oluyor. Siyah ve beyaz renklerin etkisini salon dekorasyonunda kullanmak için tüm Wood’n Love ürünlerini Bessons Home’da bulabilirsiniz.

Pudra Pembesi ve Krem Renginin Ferahlığı

Soft bir salon görünümü istiyorsanız sizin için trend renkler pudra pembesi ve krem rengi olabilir. Pudra pembesi hem sıcak hem de soğuk alt tonlara sahip bir renktir. Bu sebeple ortaya nötr ve soft bir görünüm çıkarır. Salona girdiğinizde içinizin ferahlamasını istiyorsanız pudra pembe rengini dekorasyonda deneyebilirsiniz. Pudra pembesinin yoğunluğunu kırmak için krem rengi uygundur. Krem rengi de pudra ile aynı soft ve yumuşaklığa sahiptir. Tam anlamıyla “tatlı” bir salon dekorasyonu için bu ikili vazgeçilmeziniz haline gelecek!