15 Eylül, 2022

Modern Bir Ev Dekorasyonu için Bilinmesi Gereken 10 İpucu

Günümüzde modern dekore edilmiş evler giderek artıyor. Modern dekorasyon da buna bağlı olarak daha popüler hale geliyor. Peki nedir bu modern ev dekorasyonu? Evimizi modern şekilde dekore etmek için neler yapmalıyız? Modern bir ev dekorasyonu için bilinmesi gereken her şey bu yazıda! Gelin beraber öğrenelim.

Modern Ev Dekorasyonu Nedir?

Modern ev dekorasyonu basit tasarımlara sahip mobilyalar ile yapılan bir stildir. Modern ev dekorasyonunda sade ve şık bir görüntü başroldedir. Geometrik desenler ve keskin olmayan detaylar taşıyan mobilyalar modern bir ev dekore edilirken sıkça tercih edilir. 

Modern ev dekorasyonunda en belirgin özellik ise soft bir görünümdür. Modern dekorasyonda sağlanan soft görünüm pastel renk tonları sayesinde ortaya çıkar. Beyaz, krem, gri ve pudra renk tonlarına rastlanır. Yumuşak renk skalası, modern evlerde görmeye alışık olduğumuz bir durumdur. 

Modern bir evde aşırı gösterişli mobilyalara yer verilmez. Basit mobilyalar hem estetikliğe hem de işlevselliğe dikkat edilerek seçilir. Dekoratif objelerde de yine mobilyalarda olduğu gibi sade ve şıklık popülerdir. Modern ev dekorasyonu günümüzde en sık uygulanan dekorasyon stillerinden biridir. 

Modern Bir Ev için Bilmeniz Gereken 10 İpucu Nedir?

  1. Basit, sade ve işlevsel eşyalar satın almak
  2. Pastel ve nötr renkler tercih etmek
  3. Geometrik desenleri gözden kaçırmamak.
  4. Modern tasarımlı ahşap mobilya tercih etmek.
  5. Mobilyaların uzun ömürlü olmasına dikkat etmek.
  6. Yaşam alanına ayna yerleştirmek.
  7. Küçük alanda çok iş yapacak şekilde eşya konumlandırmak. 
  8. Aydınlatma konusunda dikkatli olmak.
  9. Depolama alanları yaratmak.
  10. Yaşam alanı ölçülerine uygun eşya seçmek.

1. Basit, Sade ve İşlevsel Eşyalar Satın Almak

Modern bir ev dekorasyonu için bilinmesi gereken 10 ipucundan ilki basit, sade ve işlevsel eşyalar satın almaktır. Modern dekorasyonun anahtar kelimesi sadelik ve basitliktir. Aşırı detaylar, işlemeler ve büyük mobilyalar modern dekorasyon için uygun değildir. 

Modern dekorasyonun soft ve ferah görüntüsünü bozacak olan gösterişli mobilyalar yerine basit tasarımlara sahip şık mobilyalar tercih edilmelidir. Ayrıca mobilyaların işlevsel olması da modern bir ev için önemlidir. Örneğin kitaplıklı bir TV ünitesi satın alarak ekstra kitaplık almak zorunda kalmadan salonda kitaplarınızı sergileyebilirsiniz. 

Modern dekorasyona uygun mobilyalar Wood’n Love kalitesiyle, uygun fiyatlarla evinize geliyor. Vakit kaybetmeden incelemek için Bessons Home’u ziyaret edin! 

2. Pastel ve Nötr Renkler Tercih Etmek

Modern bir evin huzur verici ve ferah hissettirmesi için ihtiyacı olan tek şey pastel renkler! Bebek mavileri, griler ve krem rengi… Tüm bu pastel renkleri kullanarak içinizde huzur oluşturan bir ortam yaratmak çok kolay. 

Modern dekorasyonda kullanılan renkler göz yorucu, karmaşık ya da çok keskin olmamalıdır. Çarpıcı ve göz yorucu renkler ev dekorasyonunu spor şık bir görünümden uzaklaştırır. Bu sebeple önerimiz modern bir ev dekorasyonu için pastel ve açık renk tonlarında seçimler yapmanız! Dekorasyonda renklerin anlamı ve önemi için Bessons Home Blog sayfasına göz atabilirsiniz. 

3. Geometrik Desenleri Gözden Kaçırmamak

Modern bir ev dekore ederken bilmeniz gereken diğer bir özellik ise geometrik desenler! Geometrik desenler ve çizgiler modern dekorasyonun olmaz ise olmazları arasında yer alıyor. Geometrik ayaklı mobilyalar, geometrik desenli kumaşlar modern bir ev için oldukça ideal. 

Modern bir dekorasyon yapmak istiyorsanız ve geometrik desenleri nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız tam da size göre bir öneriyle geldik! Wood’n Love geometrik detaylara sahip çalışma masaları ve sehpalara göz atabilirsiniz. Geometrik desenlerin ahşap ile birleşimi evinizde hem sade hem şık bir konsept yaratır. Wood’n Love çalışma masası ve sehpaları Bessons Home web sitesinden inceleyebilirsiniz. 

4. Modern Tasarımlı Ahşap Mobilya Tercih Etmek

Ahşap mobilyalar her türlü dekorasyon stiline uygun olduğu gibi modern evlerde de sıkça tercih ediliyor. Modern bir ev doğal, samimi ve içten olmalıdır. Dekorasyonda doğallığı yansıtmanın yolu da ahşap eşyalardan geçer. Evlerde ahşabın en güzel hali mobilyalar ile gösterilebilir. 

Ahşap mobilyalar modern tasarımlar ile birleştiğinde şık bir görünümün anahtarı haline gelir. Modern bir ev dekorasyonu için sadelik ne kadar önemli ise bu sadelik yanında şık olmak da önemlidir. Modern bir ev dekorasyonu demek aşırı salaş bir görünüm anlamına gelmemelidir. 

Modern bir ev dekore ederken kullanmak isteyeceğiniz mobilyalar uygun fiyatlarla Wood’n Love’da! 

5. Mobilyaların Uzun Ömürlü Olmasına Dikkat Etmek

Modern bir evde uzun ömürlü mobilya kullanmak önemlidir. Mobilyaların her koşulda farklı odalara taşınarak işlevsel olması gerekir. Modern bir ev dekorasyonu yaparken sade ve şık tasarımlı mobilyalara kısa süreler için büyük ücretler ödemek mantıklı değildir. Bu yüzden ev için seçilen mobilyaların kaliteli ve uzun ömürlü olması gerekir.

Wood’n Love ürünleri birinci kalite ahşap malzemeden üretilmektedir. Kaliteli ahşap malzeme müşterilere uzun ömürlü kullanım avantajı sunar. Ayrıca tüm Wood’n Love ürünleri iki yıl garantilidir. 

6. Yaşam Alanına Ayna Yerleştirmek 

Modern evlerde kullanılması gereken aksesuarlardan biri beyaz çerçeveli aynalardır. Özellikle küçük yaşam alanlarında aynalar ortamın daha geniş gözükmesini sağlar. Modern bir ev dekorasyonu için farklı boyutlarda ve geometrik şekillerde ayna kullanmak eve farklı bir hava katacaktır. 

Evin girişine konumlandıracağınız bir ayna gün ışığını eve yansıtarak ortamın estetik ve ferah bir hale dönüşmesini sağlar. Gün ışığı alan yaşam alanlarında dekorasyon renkleri net şekilde ve güzel yansıtılır. Modern dekorasyona sahip bir ev için gün ışığı almak önemlidir. Bu da evin çeşitli yerlerine aynalar konarak desteklenebilir. 

7. Küçük Alanda Çok İş Yapacak Şekilde Eşya Konumlandırmak

Modern bir ev dekorasyonu için bilinmesi gereken ipuçlarından bir diğeri ise evdeki alanı verimli kullanmaktır. Modern ev dekorasyonu gereksiz mobilya için uygun bir yapıya sahip değildir. İhtiyacınız olmayan mobilyaları alıp evin herhangi bir yerine koymak, evdeki soft görüntüyü tamamiyle bozar. Bu yüzden küçük yaşam alanına sahip olsanız dahi eve ihtiyacınız olmayan herhangi bir eşyayı koymamalısınız. 

Küçük yaşam alanlarına mobilya seçerken modern bir dekora sahip olmak için işlevselliğe önem vermelisiniz. Birden fazla işleve sahip mobilyalar modern evler için idealdir. Kapaklı bölmelere sahip TV üniteleri gibi pek çok mobilyayı Wood’n Love’da bulabilirsiniz. 

8. Aydınlatma Konusunda Dikkatli Olmak

Modern evlerin ferah görüntüsünün ardında uygun renk ve boyutlarda aydınlatma seçimi vardır. Özellikle gün ışığı almayan evlerde alanın yapay aydınlatmalar ile desteklenmesi önemlidir. Aydınlatmanın iyi seçilmediği yaşam alanlarında mobilyalar dahi kötü gözükecektir.

Modern evler için en uygun aydınlatma lambader ve abajurlardır. Ortamın sakin havasını bozmayacak şekilde seçilen lambaderler, loş ve huzur verici bir ev için idealdir. 

9. Depolama Alanları Yaratmak

Fazla eşyaların dağınık görüntüsünü kabul etmeyen modern dekorasyon stili için depolama alanı çok önemlidir. Atmaya kıyamadığınız, saklamak istediğiniz eşyaların muhafaza edilmesi için evde gizli depolama alanları yaratmak gerekir. Çok amaçlı dolaplar, kapaklı bölmeleri sayesinde depolama sorununu çözer. Çok amaçlı dolaplarda bulunan raflara dekoratif eşyaların yerleştirilmesi de kolaydır. Hem dekoratif hem de işlevsel özelliklere sahip Wood’n Love çok amaçlı dolaplar Bessons Home’da sizleri bekliyor! 

10. Yaşam Alanı Ölçülerine Uygun Eşya Seçmek

Modern dekorasyona sahip bir alan yaratırken en önemli husus doğru ölçülerde mobilya seçimi yapmaktır. Aşırı büyük mobilyalar, modern dekorasyon için göz yorucu olacaktır. Bu sebeple önerimiz evin ölçülerini profesyonel şekilde aldıktan sonra uygun mobilya seçimini yapmanızdır. Evinizin ölçülerine uygun mobilyalar için vakit kaybetmeden Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla dekorasyon önerisi için bizi takip etmeyi unutmayın!