6 Haziran, 2022

Mobilya Çeşitleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mobilyalar ev veya yaşam alanlarımız ihtiyaç duyduğumuz ve taşınabilir olan tüm eşyalardan oluşmaktadır. Çoğu zaman kendi zevk ve tercihimize göre şekillenirken, evimizin yapısı ve ölçüleri ile de doğru orantılı olarak seçilmesi gerekir. Çok sık değiştirilen eşyalar arasında olmayan mobilyalar hem dayanıklılık hem konfor hem de kullanışlı bir forma sahip olmaları açısından oldukça önemlidir. Özellikle sıfırdan bir ev kuruyorsanız, bütün mobilyalarınızın birbiriyle uyumu ve ilişkisi üzerinde durulması gereken bir nokta! Eğer bu noktada zorlanıyorsanız; bir iç mimar ya da dekorasyon alanında uzman kişilerden destek almanızı öneririz. 


Eviniz için mobilya seçimi yaparken, ihtiyaçlarınızı ön plana alarak tespit etmeniz daha doğru bir hamle olacaktır. Örneğin; yemek yiyeceğiniz alana karar verip, masaları ve sandalyeleri bu konuma uygun olarak seçebilirsiniz. Bazı insanlar güneş alan, cama yakın bölgelerde yemek masasını tercih ederken, bazı insanlar da daha gölge alanları seçebilir. Bu tip detayları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bessons Home olarak; evinizdeki en temel mobilyalar hangileri ve kullanım alanlarına dair detaylara değineceğiz! 

 

Bir Evin Olmazsa Olmazları! 

 

Evinizde çok mobilya tercih etmeyen biri olsanız bile, bazı mobilyalar en çok ihtiyaç duyduklarınız arasında yer almaktadır. Koltuklar, yemek masaları, televizyon üniteleri, sehpalar

ya da çeşitli dolaplar olmadan, yaşadığınız yerde istediğiniz rahatlığı ve şıklığı yakalamanız oldukça zor olabilir. Evinizin dekorasyonunu bir denklem gibi düşünün. Oturma, dinlenme, yemek yemek ya da televizyon izlemek gibi gün içerisinde sıklıkla yaptığımız eylemler için destekleyici bir yardımcı ararız! İşte tam bu esnada en büyük yardımcımız bu mobilyalardır. Bunlardan biri bile eksik olsa, evin içinde aradığımız konfor eksilmiş olur. Düzenli ve derli toplu olarak tabir ettiğimiz evlerin en büyük sihri olmazsa olmaz mobilyalar ile yaratılır. 

Peki bunlar hangileridir, aşağıda sizin için özellikleri ve kullanım alanlarına göre listeledik.

 

Dekoratif Şık Bir Televizyon Ünitesi Her Şeydir


Televizyon kullandığınız her alan için mutlaka bir de televizyon ünitesi almanız gerekmektedir. TV üniteler televizyonunuzu dış etkenlerden koruyan, kullanışlı ve oldukça işlevsel mobilyalar arasında diyebiliriz. Salon, oturma odası veya yatak odanızda TV kullanan biriyseniz, bu üniteleri diğer eşyalarınıza uygun olarak ölçü, ayrıntıları ve renklerine göre seçebilirsiniz. Bessons Home Televizyon Üniteleri modern ve çağdaş çizgileri, ergonomik özelliği ve yüksek dayanıklılığa sahip olması sayesinde size aradığınız tüm detayları bir arada sunuyor. Özellikle kitaplarla arası iyi olan biriyseniz, kitaplıklı televizyon üniteleri tam da aradığınız bir mobilya olabilir! 


Çok Fonksiyonlu Konsol & Vitrinler 

 

Yemek odası dekorasyonunuzun önemli bir parçası olan konsol ve vitrin modelleri hem bir sürü ev eşyasını saklamasına olanak tanır, hem de evinize renk ve süs katabilmenize yardımcı olur. Kapalı veya açık raflarına kitaplarınızı, dergilerinizi yerleştirirken, açık alanlarını çiçekler veya biblolarla dekore edebilirsiniz. Evinizde ihtiyaç duyabileceğiniz birçok aksesuar, ev aleti ya da diğer araç gereçleri muhafaza eder ve bu sayede evinizde düzenli bir görünüm elde etmiş olursunuz. 


Modern Çalışma Masaları 

 

Çalışma masaları, özellikle iş hayatında olan herkes için kurtarıcı bir mobilya türüdür. İster hafta içi ister hafta sonu bilgisayarımızı dilediğimiz zaman açarak, evden işlerimizi yürütmemiz gerektiği zamanlarda bize konforlu ve özel bir çalışma alanı sunar. Sadece bilgisayarımız için değil, işimizle alakalı evrak, dosya ya da çeşitli dokümanlar için de güvenilir bir saklama alanı sunabilmektedir. Çalışma masaları, iş saatlerimizi düzenlememize de yardımcı olur. Eğer bir çalışma masanız yoksa; bu size bilgisayarınızı evin her yerine taşımanıza ve her yerde çalışma genişliği verir. Bunun sonucunda hem eviniz dağılabilir, hem de çalışma sisteminiz biraz bozulabilir. 


Kitaplıklar Evinizi Zengin Gösterir! 

 

Son yıllarda modern, çağdaş ve minimal dekorasyon tarzlarının öne çıkmasıyla birlikte kitaplıklar en vazgeçilmez mobilyalar arasına girdi. Özellikle evinizde çok fazla mobilyaya ihtiyaç duymuyorsanız, seçeceğiniz kullanışlı bir kitaplık modeli size alanınızı en verimli şekilde kullanmanıza fırsat verir. Hem evinizde kalan boşluklar için de dekoratif bir görünüm ahşap kitaplıklar evinize güçlü bir stil ve şık bir estetik katacaktır. 


Adı Üstünde Çok Amaçlı Dolaplar

 

Ahşap çok amaçlı dolaplar evinizin birçok alanına uyum sağlayabilen ve hayat kurtaran mobilyalar arasında yer alıyor! Size ait özel eşyaları ya da çeşitli dokümanlarınızı düzenli bir şekilde saklamanıza yardımcı olurken, radyo, hoparlör ya da ev telefonu gibi teknolojik gereçler için de bir sehpa işlevi görebilir. Çok amaçlı dolabınızın üzerini çiçekler, fotoğraflar ya da biblolarla süsleyebilirsiniz. Bu dolapların bir başka avantajı da evin diğer alanlarına konumlandırılmalarıdır. Ev, oturma odasının haricinde yatak odanızda veya geniş boyutlarda olan balkonunuz için de tercih edebilirsiniz. 


Evin Keyfi Sehpalarla Çıkar! 

 

Koltuklarımızla birlikte kullandığımız sehpalar, salonlarda en ihtiyaç duyulan ve en sık kullanılan mobilya çeşididir. Hem oturma grubunuzla birlikte şık bir görünüm yaratır, hem de elinizin altında olmasını istediğiniz bir sürü eşyanızı size kolayca sunar! Sehpasız bir televizyon keyfi ise herhalde eksik kalır. En sevdiğiniz dizi veya filmleri izlerken, üzerine çeşitli içecek ve yiyeceklerinizi koyarak ev keyfiniz adeta katlanarak büyür. Özellikle arkadaş ve dostlarınızı ağırlarken sehpalar sizin en büyük yardımcınız. İsterseniz zigon olarak, isterseniz de tek olarak satın alabileceğiniz Wood’n Love Sehpalar ahşap veya metal seçenekleri ile sunulmaktadır. 


Yeni Trend Duvar Rafları 


Duvar rafları bitkiler, fotoğraflar ve şık objelerimizi yerleştirerek duvarlarımızı süslememiz için bize fırsat verirken, bazı eşyalarımızı da saklamak için ekstra bir alan sunar. Boş kalan duvarlarınızı, verimli bir şekilde kullanabilmek için adeta biçilmiş kaftan diyebiliriz. Eğer salonunuz çok büyük bir alan değilse, ama etkin kullanmanın yollarını arıyorsanız Bessons Home Duvar Raflarına göz atmanızı öneriyoruz. Evinizi sıradanlıktan uzaklaştırarak, keyifli bir forma sokan ahşap duvar rafları salonlarda, oturma odalarında veya yatak odalarında tercih edilebilir. 


Komodinler

 

Yatak odamızda dinlenirken kitap okuduğumuz anlarda, hafif loş bir lambayı taşıyan komodinler evimizdeki konfor temasının adeta yapıtaşlarından biri! Başucunuzda ilaç, su, alarmlı çalar saat telefon ya da kitabınız gibi olması gereken bir sürü eşyanızı, yerinizden kalkmadan size anında sunar. Ahşap komodin modelleri ise en sık tercih edilen, en modern ve en fonksiyonel ev eşyaları arasında yer alıyor. Birçok dekorasyon tarzı ve renk ile şık bir uyum yakalarken, sunduğu benzersiz konfor da cabası! Wood’n Love Komodin metal ayaklı tasarımı, kaliteli işçiliği ve çağdaş tasarımı sayesinde yıllar boyu kullanabileceğiniz bir alışkanlığa dönüşecek. 


Bingo: Bessons Home Yaşam Setleri

 

Bessons Home Yaşam Setleri, içerisine ihtiyacınız olan tüm mobilyaları alarak size bir set halinde sunan ve avantajlı fiyat seçeneği sayesinde oldukça tercih edilen bir dekorasyon paketidir.


Evimizi dekore ederken çoğu zaman mobilyaların birbiri ile renk uyumu, ölçü uyumu ya da fonksiyonellik gibi özelliklerine takıldığımız için seçim yapmada gerçekten zorlanırız. Yaşam setine sahip olurken, böyle bir endişe hiç yaşamayız. Televizyon ünitesi, konsol, sehpa ve kitaplık 

seçerken ayrı ayrı harcadığımız onca vakit ve yorgunluğu hesaba katarsak, yaşam setleri son derece pratik bir alışveriş seçeneğidir. 

 

Bessons Home Yaşam Setleri sadece televizyon ünitesi ve kitaplığın bulunduğu set alternatifinin yanı sıra; TV ünitesi, konsol, zigon sehpa ve kitaplık gibi mobilyaların bir arada bulunduğu daha geniş bir set satın alma fırsatı da sunuyor. 


Özetlemek gerekirse eğer sıfırdan bir ev dekore ediyorsanız, yaşam setleri sizin ve eviniz için en ideal yöntem olacaktır. Hem mobilyalarınızın birbiriyle olan stil, renk ve ölçü uyumu için ekstra zaman harcamadan, tek bir adımda salonunuzun dekorasyonunu tamamlamış olacaksınız. Zevk veya tercihinize göre Bessons Home Yaşam Setleri arasından siyah ya da ahşap olarak seçim yapabilirsiniz. 


Bessons Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik! Evinizin en keyifli ve en mutlu anlarında sizinle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz, bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere!