13 Ekim, 2022

Loft Ev Nedir? Loft Stili Dekorasyon Nasıl Olur?

Loft evlerin çarpıcı görüntüsünü daha estetik hale getirmek ister miydiniz? Loft evler ham ve işlenmemiş mimari detaylara sahip bir dekoratif stile sahiptir. Siz de loft dekorasyon stiline uygun doğru mobilya ve aksesuar seçiminin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız haydi gelin başlayalım!

Loft Ev Ne Demek?

Loft ev endüstriyel tarza ait ham ve metal içerikli mimariye sahip olan yüksek tavanlı bir dekorasyon stilidir. Loft evlerin en belirgin özelliği çok geniş ve yüksek tavanlara sahip olmasıdır. Günümüzde birçok müstakil ya da apartman tipi dairelerde loft ev mimarisi kullanılmaktadır. Loft mimariye sahip yaşam alanlarında genellikle bir asma kat bulunmaktadır. Loft evlerde diğer dubleks evlere kıyasla fazla oda ya da bölüm bulunmaz. Bu da loft evlere çarpıcı bir özellik katmaktadır. 

Loft evin diğer belirgin özellikleri de işlenmemiş tuğla duvarlar ve açık kirişlerdir. Loft evlerde duvar ve sütun sayısı az olduğu için evin alanları genellikle mobilyalar ya da paravanlarla ayrılmaktadır. Loft evlerin en büyük avantajı tavan yüksekliğine bağlı olarak ferah ve marjinal bir görünüme sahip olmalarıdır. 

Loft Ev Stili Nasıl Ortaya Çıktı?

Loft evlerin ortaya çıkışı 1970 yıllarında Amerika’ya dayanmaktadır. 1970 yıllarında Amerika’da insanların daire bulması zorlaşmıştır. Nüfusa yetmeyen daire sayısından dolayı depolar ve garajlar yaşam alanı haline getirilmiştir. Bu sebeple yüksek tavanlar ve işlenmemiş ham kirişler yaşam alanlarına dahil olmuştur. Daha sonra mimari geliştikçe ve bu tarz dönüştürülen evler daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başladıkça popüler hale gelmiştir. Dönem mimarları artık normal dairelerde de bu tarz ham detaylara yer vermiştir. Günümüzde loft ev stili modern ve Amerikanvari tarzların gözdesi haline gelmiştir.

Başlangıçta kentsel dönüşümün bir gerekliliği olarak depoların yaşam alanına dönüştürülmesiyle başlayan loft ev stili günümüzde endüstriyel dekorasyonla birleşerek sürdürülmekte! Ortaya çıkışından bu yana loft evler farklı ve marjinal dekorasyon hamleleriyle birleşer göz alıcı alanlar yaratmaya devam ediyor.

Loft Stile Uygun Ahşap Mobilyalar

Loft dekorasyon stilinde bulunan ham metaller ile kombinlenecek ahşap mobilyalar oldukça estetik gözükecektir. Loft stildeki evlerin doğallığını ahşabın en doğal haliyle destekleyebilirsiniz. Metal ve ahşap uyumu yaratmak doğru aydınlatma ile birleştiğinde ortamın marjinal ve bambaşka bir havaya bürünmesini sağlayacaktır.

Metal detaylar ile ahşabın uyumu dekorasyonda özgün ve özgür olduğunuzu her zerresine kadar yansıtacaktır.

Loft stile uygun ahşap mobilyalar; kitaplık, TV ünitesi, çalışma masası ve çok amaçlı dolaplardır. Loft stilde döşenmiş evinize uygun şekilde uzun ve büyük kitaplıklar entelektüel birikiminizi yansıtır. Krem, gri ve beyaz tonlarında koltuk takımıyla siyah ahşap metal detaylı kitaplıklar tam size göre! Loft stile ve bütçenize uygun Wood’n Love kitaplıkları Bessons Home web sitesine girerek inceleyebilirsiniz.

Loft ev stiline uygun bir diğer ahşap mobilya ise TV ünitesidir. Loft mimariyle yapılan evlerde metal detaylı TV üniteleri ortamın havasıyla uyum sağlar. Evinize marjinal bir dokunuş yapmak için farklı renklerdeki ahşap TV ünitelerini tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı tasarımlara sahip Wood’n Love TV üniteleri Bessons Home’da sizleri bekliyor! 

Gri Renk Ağırlıklı Dekoratif Eşyalar

Loft evler endüstriyel stile yakın şekilde tasarlanmaktadır. Yani ağırlıklı olarak ev içerisinde ham metaller, kapatılmamış borular hakimdir. Bu görüntüyü dekorasyonda çarpıcı bir detaya dönüştürmenin yöntemlerinden biri bu görünüme uygun renkler seçmektir. Loft evlerin esrarengiz görünümünü destekleyecek şekilde gri ve gri renge yakın renk tonları tercih edilebilir.

Duvar rafları ya da kitaplığa yerleştireceğiniz gri seramik vazolar ya da biblolar ortamın enerjisini değiştirecektir. Başta gri olmak üzere her renk ve şekilde dekoratif aksesuarlar için Bessons Home ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Loft Stil Dekorasyonun Gözdesi: Geniş Koltuk Takımları

Loft mimariye sahip evlerin belirgin özelliklerinden bahsetmiştik. Bu tür evler oldukça geniş bir zemine ve yüksek tavana sahip. Hal böyle olunca bu geniş zemini dolduracak büyüklükte bir koltuk takımı seçmek kaçınılmaz olmakta.

Loft evlerde sıkça tercih edilen koltuk modeli; geniş L koltuklar! Geniş L koltuk sayesinde hem evin boyutlarıyla uyumlu bir tercih yaparsınız hem de misafirlerinizin tamamını ağırlamak için yeterli bir alana sahip olursunuz. Loft evlerde L koltuklar ortaya konulacak olan puf ile birlikte kombinlenebilir. Bu sayede ortamda spor ve şık bir hava yaratılır.

Loft Evler için Uygun Aydınlatma Seçimi

Loft evlerin yüksek tavanlarının görkemli ambiyansı doğru ve özenle seçilmiş aydınlatmalarla buluşuyor. Loft evler için uygun aydınlatmayı nasıl seçeceğinizi bilmiyorsanız gelin başlayalım!

Loft mimariye sahip evlerde sarkıt ve aplik model aydınlatmalar sıkça tercih edilmekte. Özellikle sarkıtlar yüksek tavana sahip mimarilerin başrolü! Loft evinize alacağınız fanus şeklinde sarkıtlarla ortamda loş ve samimi bir hava yaratabilirsiniz.

Loft evlerin marjinal bir görünüme sahip olmasını sağlayacak diğer bir aydınlatma ise led ışıklar. Duvar kenarlarına ya da asma tavana yerleştirilen led ışıklar dekoratif aksesuarları aydınlatacak ve evinizde adeta bir müze görünümü yaratacaktır.

Loft Stilde Bitkilere Yer Açın

Loft evleri huzurlu ve ferah bir hale getirecek yegane aksesuar büyük saksı bikileri ve cam vazolardır. Büyük yapraklı iç ortam bitkilerinden edinerek evinizin salonuna, mutfağına ya da dilediğiniz herhangi bir bölümüne yerleştirebilirsiniz. Büyük yapraklı saksı bitkileri ortama doğal ve samimi bir hava katacaktır. Ayrıca seçeceğiniz saksı da loft ev dekorasyonunda önemlidir. Mat gri, siyah hasır iplerle dekore edilmiş ya da seramik el yapımı saksılar kullanabilirsiniz. Dekorasyonda bitkilere nasıl yer vereceğinizi detaylı şekilde öğrenmek için Bessons Home Blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın! 

Farklı Stillerdeki Yemek Masalarına Göz Atın!

Loft evlerde yemek alanı yaratmak bazen ev sahipleri için zor olabiliyor. Loft evler yapısı gereği genellikle mutfak ile salonun ayrılmadığı içerisinde salomanje ya da amerikan mutfak bulunduran evlerdir. Bu sebeple yemek masa seçimi loft mimariler için önemlidir.

Hem marjinal tarzdan uzaklaşmamak hem de işlevsel bir masa seçmek için öncelikle evdeki alan profesyonel şekilde ölçülmelidir. Evde yapılan ölçümlere göre dikdörtgen ya da oval masalar tercih edilebilir. Evinize ve zevkinize uygun masalar için Bessons Home’u ziyaret ederek Wood’n Love ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Duvarda Modern Tasarımlı Aynalara Yer Verin

Loft evlerin havalı görüntüsünün parçalarından biri de aynalardır. Loft mimarideki evlerde farklı çarpıcı tasarımlı çerçeveler ve şekillere sahip aynalar ortamı oldukça estetik gösterecektir. Endüstriyel stile uygun olarak düzenlenen evinizde özellikle parçalı ve köşeli ayna dekorlarına yer verebilirsiniz.