26 Ekim, 2022

Giyinme Odası Dekorasyonu Hakkında 10 İpucu

Giyinme odası dekorasyonu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız tam da yerine geldiniz! Giyinme odası her gün fazlasıyla kullanmayı tercih ettiğimiz bölgelerden biridir. Hem estetik hem düzenli gözükmesi gereken yaşam alanlarından olan giyinme odasını nasıl dekore edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için araştırdık! Giyinme odası dekorasyonu hakkında 10 ipucu öğrenerek estetik ve düzenli bir yaşam alanı yaratmak sizin elinizde! Daha fazla dekorasyon fikri öğrenmek için Bessons Home Blog’u takip edebilirsiniz. 

1. Giysilerinizi Kategorize Edin

Giyinme odasının en büyük dekorasyon ürünü giysileriniz olabilir. Eğer giysilerinizi rengine ya da kullanıldığı mevsime göre ayırırsanız ve bu şekilde yerleştirirseniz giysilerinizin nasıl bir ahenk içinde odanızı süslediğini göreceksiniz. Giyinme odanızda dağınık bir ortam görüntüsünden kurtulmak için yapmanız gereken şey çok kolay! Tabi ki giysilerinizi kategorize ederek ortamdaki dağınık görüntüden kurtulabilirsiniz. Giysileri kategoriler halinde ayırırken dikkat etmeniz gereken ilk şey giysi renkleri olabilir. Giysileri renk tonlarına göre raflara dizebilirsiniz. Diğer bir giysi ayırma şekli ise mevsimseldir. Hangi mevsimde olduğunuza bağlı olarak giysilerinizi rafa yerleştirebilirsiniz. Her hafta yeni bir dekorasyon fikriyle web sitesine sizleri de bekliyoruz. 

2. Şıklığın Anahtarı: Düzen

Giyinme odasının ferah ve estetik gözükmesi için ilk ölçüt düzen ve temizliktir. Giyinme odasında isminden de anlaşılacağı üzere birçok kategoriden kıyafetimiz bulunur. Her gün yeni bir kıyafet giydiğimiz ya da denediğimiz için giyinme odasının kısa süre içinde dağılması olağandır. Giyinme odasının dağılmaması için çok amaçlı dolaplar kullanılabilir. Çok amaçlı dolaplar sayesinde kıyafetlerinizi sağlıklı şartlarda depolayarak saklayabilirsiniz. Ayrıca çok amaçlı dolaplar kıyafetlerinizin toz tutmasını da önleyecektir. Giyinme odasına uygun çok amaçlı dolap modellerini Wood’n Love tasarımlarıyla bulabilirsiniz. Çok amaçlı dolapları incelemek için Bessons Home web sitesine göz atmayı unutmayın!

3. Kombinlerinizi Değerlendireceğiniz Bir Ayna Güzel Olmaz mı?

Ayna detayı bir giyinme odasının olmazsa olmazıdır. Özellikle kenarlarını led ışıklarla süsleyeceğiniz ve kombinlerinize bakmaktan kendinizi alıkoyamayacağınız bir boy aynası hem fonksiyonel bir araç hem de mükemmel bir dekor olabilir. Genellikle giyinme odası için evin en küçük odasının kullanıldığı düşünülürse aynanın odaya katacağı derinlik algısı sayesinde daha büyük hissettiren bir odaya sahip olacaksınız. Giyinme odasında bulunması gereken eşyalar arasında tabi ki aynalar yer almaktadır. Ayna giyinme odasında kıyafet denediğinizde ya da iş yerine giderken kombin yaptığınızda hemen hemen her an ihtiyaç duyacağınız bir eşyadır. Özellikle giyinme odasının stiline uygun şekilde düzenlenen ahşap çerçeveli bir ayna giyinme odası dekorasyonunu oldukça şık gösterecek ve tamamlayacaktır. Giyinme odası dekorasyonuna uyumlu aksesuarlar ve size uyan tüm mobilya modelleri için Wood Love mobilyaları inceleyebilirsiniz. 

4. Ufak Bir Dokunuş: Puf

Giyinme odasında kullanılan bir diğer mobilya ise puftur. Puf giyinmeodası dekorasyonunu tamamlayan eşyalardan biridir. Rahat bir giyinme odası dekoru oluşturmak için deri ya da peluş puflar oldukça idealdir. Ayrıca puflar giyinme odası dekorasyonuna renk katmanızı da sağlar. Giyinme odanızı sadece giyindiğiniz bir alan olarak tasarlamayın. Bir makyaj masası ve bir puf ile odanızı en özel günlere hazırlandığınız bir salona dönüştürün. Bu sayede odanız sizin için daha kullanışlı bir hale gelecek.

5. Fonksiyonel Mobilyalar Kullanın

Giyinme odası dekorasyonu hakkında ipuçlarından bir diğeri ise fonksiyonel mobilyalar kullanmaktır. Fonksiyonel mobilyalar özellikle kolay dağılabileceğini düşündüğünüz yaşam alanları için kurtarıcıdır. Birçok kıyafetin dağınık şekilde durması giyinme odasında hoş bir görünüm oluşturmayacaktır. Bu sebeple fonksiyonel ve şık mobilyalar seçmek giyinme odası dekorasyonu için kilit önem taşır. Giyinme odanızda, özellikle fazla giysiniz ve ayakkabınız varsa fonksiyonel mobilyalara ihtiyaç duyacaksınız. Bolca raf kullanabilirsiniz. Duvara monte edilen ve ahşap malzemeye sahip raflarla giyinme odanızın duvarlarını dekore ederken ihtiyaç duyduğunuz alanlara da sahip olacaksınız. 

6. Ne Giyeceğinize Daha İyi Karar Verin: Aydınlatma

Giyinme odası dekorasyonu için diğer bir ipucu ise giyinme odasına uygun aydınlatma seçimi yapmaktır. Aydınlatma giyinme odasında samimi ve doğal bir hava oluşturmalıdır. Bu sebeple giyinme odasında genellikle rustik ve led ışık aynı anda kullanılmalıdır. Giyinme odası için avize ile kullanılan rustik ampuller uygundur. Bir de ayna kenarına takacağınız led ışıklarla adeta bir kulis ortamı yaratabilirsiniz. Unutmayın ki  bir yaşam alanının havasını değiştiren en önemli şey aydınlatmadır. Doğru seçilmeyen bir aydınlatma çok estetik bir ortamı bile yeterince güzel gösteremeyebilir.

7. Duvarınızda Sıcak Renkler Tercih Edin

Giyinme odası dekorasyonu ipuçlarından en önemli olanlardan biri duvar renk seçimidir. Yaşam alanında kullanılan duvar renkleri hem evin genel konseptini hem de ev sahibinin ruh halini yansıtmalıdır. Duvar rengi bir yaşam alanında aydınlatma ile birleşerek ortamın nasıl bir görünüme sahip olacağını belirler. 

Giyinme odası dekorasyonunda sıcak renkli duvarlar tercih edebilirsiniz. Turuncu, sarı ve kırmızı gibi sıcak renkler giyinme odasını daha enerjik gösterecektir. Sıcak renk tonlarına uygun aksesuarlar için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

8. Küçük Dokunuşlar: Tablo ve Çiçek

Giyinme odası dekorasyonunda yapacağınız en tatlı dokunuşlardan biri de giyinme odasında tablo ve çiçek kullanımıdır. Tablo ve çiçekler giyinme odanızın enerjisini yükseltecek ve sizi mutlu hissettirecektir.

Tablo ve çiçek kullanımı giyinme odanızda eksik olan aksesuarları tamamlayabilir. Tablo ve çiçeklerin insan psikolojisi üzerinde olumlu bir etkisi de bulunmaktadır. Aksesuarsız eksik bir dekorasyona kıyasla tablo ve çiçeklerin bulunduğu dekoratif alanlar oldukça hoş gözükecektir.

9. Yeterli Depolama Alanı Yaratın

Yeterli depolama alanı giyinme odası gibi çok eşya bulunan bir yerde vazgeçilmezdir. Ahşap malzemeden üretilen gardroplar giyinme odanıza modern ve minimalist bir esinti yansıtacaktır. Giyinme odası konseptinize karar verdikten sonra yapmanız gereken tek şey konsepte uygun renklerde bir gardrop seçmek. Gardrobunuz için yeterli sayıda askı satın almayı da unutmayın! 

10. Şeffaf Kutular Kurtarıcınız Olsun

Giyinme odası dekorasyonunda kısa sürede ihtiyacınız olan eşyaya ulaşmak için şeffaf kutulardan yararlanmak iyi bir fikir olabilir. Kısa sürede istediğiniz eşyalara erişerek giyinme odanızın yeterince düzenli olmasına katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca şeffaf kutular içinde rengarenk eşyalar ile ortamda güzel bir depolama alanı yaratacaktır.