4 Kasım, 2022

Düzenli Bir Görünüm için 10 Dekorasyon İpucu

Düzenli bir ortam yaratmak hepimizin her an isteyeceği fakat bazen bir türlü gerçekleştiremediğimiz bir durum. Özellikle gün içerisinde aktif olarak kullanılan yaşam alanlarında bu durum bir problem haline dönüşüyor. Bu problemi ortadan kaldırmak için pek çok yöntem mevcut. Gelin beraber düzenli bir görünüm için 10 dekorasyon ipucunu inceleyelim! Diğer dekorasyon önerileri için Bessons Home Blog sayfasını incelemeyi unutmayın.

Düzenli Bir Yaşam Alanı Neden Önemlidir?

Düzenli bir yaşam alanı dekorasyonda sandığımızdan çok daha önemli olabilir. Yaşam alanının düzenli ve derli toplu olması ev sahiplerinin psikolojisi için büyük önem taşıyor. Dağınık ve kasvetli görünen bir yaşam alanında dinlenmek, tertemiz ve ferah görünüme sahip bir ortama kıyasla oldukça bunaltıcı. İşte tam bu noktada devreye düzenli bir yaşam alanı için öneriler giriyor! 

Yaşam alanında düzenli bir görünüm sağlamak birkaç hamle ile tabi ki mümkün! Düzenli bir yaşam alanı eve adım attığınızda sizin daha sakin ve huzurlu hissetmenizi sağlayacaktır. Birkaç düzenleme önerisini gerçekleştirerek artık işten gelip yorgun argın ev düzenleme seansına ara verebilirsiniz. Rahat koltuğunuza uzanıp dinlenmeye hazırsanız başlayalım!

Düzenli Bir Görünüm için 10 Dekorasyon İpucu Nedir?

Düzenli bir görünüm için 10 dekorasyon ipucu, yaşam alanlarımızı daha düzenli ve ferah bir hale getirmek için hamleler sunuyor. Mükemmel bir şekilde dekore edilmiş evde dağınık bir görüntü bu mükemmelliği gölgeleyecektir. 

Evde seçilen renkler, mobilyalar, evin genel konsepti ve ev düzeni sayesinde göz alıcı bir ortam yaratmak istiyorsanız düzenli bir görünüm oldukça önemli! Düzenli bir görünüm için 10 dekorasyon ipucunu gelin hep beraber inceleyelim!

1.Organizerlerden Yararlanın

Düzenli bir görünüm için 10 dekorasyon ipucundan ilki organizer kullanmaktır. Organizer dolap rafı ya da çekmece içinde kullanılan bölmeli aparatlardır. Çekmece ya da dolap içine yerleştirilen organizerler eşyaların daha düzenli şekilde depolanmasını sağlar. Çok amaçlı dolapların içine yerleştirilen organizerler dolaba daha çok eşyanın sığması için idealdir. Siz de çekmece ve dolap içine yerleştirilen organizerleri kullanarak düzenli bir görünüm elde etmek için ilk adımı atabilirsiniz.

2. Daha Fazla Depolama Alanı Edinin

Düzenli bir yaşam alanı için önemli olan unsurlardan bir diğeri ise depolama alanıdır. Bir evde ne kadar çok depolama alanı varsa ortamı düzenli tutmak o kadar kolay olacaktır. Evinizin her köşesine yerleştireceğiniz çok amaçlı dolaplar ile küçük, büyük her türlü yaşam alanında birden fazla depolama yeri elde edebilirsiniz.

Evinizin dekorasyonuna uygun çok amaçlı dolap modellerini incelemek için Bessons Home web sitesine göz atabilirsiniz. Tüm Wood’n Love dolaplar Bessons Home’da sizleri bekliyor.

3. Gereksiz Eşyaları Elinizden Çıkarın

Bir yaşam alanının düzensiz gözükmesindeki en temel sebeplerden biri evde bulunan gereksiz ve kullanılmayan eşyalardır. Kullanılmayan eşyaları kaldırmak ve depolamak oldukça önemlidir. Gereksiz eşyalar ev içinde dağınık bir görünüm oluşturur.

Kullanılmayan eşyalardan kurtulmanın yolu bu eşyaları depolamaktan ya da farklı amaçlar için dönüştürmekten geçer. Evinizi düzenli göstermeye gereksiz ve kullanmadığınız eşyaları elden çıkararak başlayabilirsiniz.

4. Bazalı Yatak ve Koltuk Tercih Edin

Düzenli bir görünüm için depolama alanının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Yeterli depolama alanına sahip olmanın yöntemlerinden biri de koltuk ve yatak seçimini bazalı olan modellerden yana yapmaktır. Bazalı yatak ve koltuklar sayesinde fazla eşyaların ya da mevsime bağlı eşya değişikliklerinin ortamda düzensizlik yaratmadan gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bazaya sahip yatak ve koltuk seçimi yaparken tabi ki evin diğer mobilyalarıyla olan uyumuna dikkat etmekte fayda var! 

5. Yaşam Alanında Ölü Bölgeleri Düzenleyin

Yaşam alanında eşyaların boyutlarından ya da evin mimarisinden kaynaklı olarak ölü bölgeler oluşabilir. Bu bölgeler gün içerisinde çok fazla gözümüze çarpmasa da eşyaların dağınık bir yerleşimde gözükmelerine sebep verebilir. Özellikle yeni bir ev dekorasyonu yaparken bu ölü bölgelerin uygun boyutlarda eşyalarla veriml ibir hale getirilmesine dikkat etmek gerekir. Eşyalardan bazılarını bu tür yerlere koyarak ortada kalan ve hareket etmemizi sağlayan boş alanı çoğaltabilirsiniz. Unutmayın ki eşyaların karmaşık yerleşimi dağınık görünüme sebep olan durumlardan biridir.

6. Sade ve Minimal Tercihler Yapın

Düzenli bir görünüm için 10 dekorasyon ipucundan birisi de sade ve minimal tercihler yapmaktır. Dekorasyon yaparken ortamın büyüklüğüne göre eşya seçmemek yapılan hatalardandır. Çok büyük ya da çok küçük eşyalar yaşam alanını biçimsiz gösterecektir. Ayrıca çok büyük eşyalar eğer depolama alanı içermiyorlarsa düzen açısından da pek işe yarar olmayacaktır. Bu yüzden ev dekorasyonunda aşırı büyük ve boyutuna göre işlevi çok olmayan eşyalar dağınık bir görünüm yaratabilir. Önerimiz yaşam alanının ölçülerini profesyonel bir şekilde alarak mobilya tercihi yapmanız. Bessons Home web sitesine girerek tarzınıza ve yaşam alanınızın ölçülerine uygun Wood’n Love mobilyaları inceleyebilirsiniz. 

7. İşlevsel Mobilyalar Seçin

Düzenli bir yaşam alanının anahtarlarından biri: İşlevsel mobilyalar! İşlevsel mobilyalar görünüm ve tasarım açısından ergonomik olan, birçok işleve sahip mobilya türüdür. Örneğin çok amaçlı dolaplar bir işlevsel mobilya türüdür. Dekorasyonda işlevsel mobilyalara yer vermek hem görünüm hem de kullanım avantajları açısından oldukça ideal!

Evinizde kullanabileceğiniz işlevsel mobilyalardan biri; kitaplıklı TV ünitesidir. Wood’n Love tasarımı olan kitaplıklı TV ünitesi salonda hem kitaplık hem TV ünitesi kullanmak isteyenler için düzenli bir görünüm sağlıyor. Kitaplıklı TV ünitesi ayrıca kitaplık için alan yaratamayan ev sahiplerine de uygun! Tüm Wood’n Love TV ünitelerini incelemek için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 

8. Duvar Raflarından Yararlanın

Düzenli bir görünüm yaratmak için duvar raflarından yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz? Duvar rafları hem dekoratif eşyaları koymak için hem de kapaklı bölmeleri sayesinde dağınıklık yaratan objeleri kaldırmak için uygun. Dağınık bir görünüm yaratmadan dekoratif eşyaları kullanmak istiyorsanız yaşam alanının uygun bir köşesine duvar rafları yerleştirebilirsiniz.

Wood’n Love tarafından üretilen duvar rafları birinci kalite ahşap materyale sahiptir. Ayıca tüm Wood’n Love ürünleri 2 yıl garantilidir.

9. Hasır Sepetler Kurtarıcınız Olsun

Sıra geldi banyo düzenine! Yaşam alanları içerisinde en çok dağılan bölgelerden biri de banyolardır. Banyo havluları, duş için kullanılan eşyalar gün içerisinde dağılabilir. Banyoda oluşan dağınıklığı önlemek için hasır sepetler yardımınıza koşuyor. Hasır sepetler dekoratif görünüm açısından da banyo dekorasyonun da sıkça tercih ediliyor. Siz de sabun, şampuan ve havlularınızı boy boy hasır sepetlere yerleştirerek muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede banyoda oluşan dağınıklığı önleyebilirsiniz.

10. Açık Renkler Tercih Edin

Düzenli bir görünüm oluşturmak ferah bir havaya sahip alanları da beraberinde getirir. Yaşam alanlarının temiz ve ferah gözükmesinde renkler oldukça etkilidir. Pastel ve açık renk tonları ağırlıklı bir dekorasyon ışığı yansıtmak açısından daha avantajlıdır. Bu sebeple ağırlıklı olarak açık renklerle dekore edilmiş ortamlar daha ferah ve düzenli gözükebilir.