23 Haziran, 2022

Bohem Dekorasyon Sevenler için Yaşam Alanı Önerileri

Bohem dekorasyon tam bana göre diyorsanız dekorasyon ipuçlarını sizler için araştırdık. Bohem tarzda bir yaşam alanı yaratmak sınırsız ve uçsuz bucaksız bir dünyaya adım atmak gibi. Bu sebeple bohem tarzda ev dekorasyonu yaparken ev sahipleri zihin karışıklığı yaşayabiliyor. Yaşam alanında bohem tarzın izlerini yansıtmak için ihtiyacınız olan her bilgi bu yazıda! 

Bohem Dekorasyon Nedir?

Bohem tarzda dekorasyon 19. yüzyılın sonlarına doğru Fransa’da ortaya çıkmıştır. Bohem tarz aslında bir akım ve yaşam stili olarak birçok insan tarafından tercih edilmiş ve dikkat çekmiştir. Dönemin göçebe kültürünü yansıtan kumaşlar ve renkler, günümüzde de oldukça popülerdir. 

Bohem dekorasyonun en belirgin özelliği kuralsız olmasıdır. Bohem dekorasyon gösterişe de sadeliğe de yakın değildir. Belirli kuralları ve keskin renk kombinleri yoktur. Bohem tarzda dekorasyon adeta renk cümbüşü ve curcuna olarak nitelendirilebilir. 

Bohem dekorasyon özgür ve sınır tanımayan bir hava yaratır. Motifler, ahşaplar, hasırlar ve şamdanlar bohem dekorasyonun vazgeçilmezleridir. Bohem tarza ait eşyalar yaşanmışlığın ve samimiyetin göstergesi olarak kabul edilir. Bu şekilde dekore edilen evlerde el yapımı eşyalara sıkça rastlanır. Özgün bir dekora sahip olmak için bohem tarz günümüzde de tercih ediliyor. ,

Bohem Dekorasyon ile Sınır Tanımayın! 

Bohem dekorasyonun sınır tanımadığından bahsettik. Bu sınırsızlığı tam anlamıyla açıklayacak olursak, aslında modern dekorasyon her türlü rengin bir arada kullanıldığı, farklı tarzda mobilyaların aynı ortamda buluştuğu bir dekorasyon şeklidir.

Zıt renkler ve pastel tonlar bohem dekorasyonda adeta birbirine sentezlenerek kullanılır. Özellikle sıcak renk tonları bohem stilin başrolüdür. Kiremit rengi, turuncu ve kırmızıya sıkça yer verilir. 

Bohem dekorasyon özellikle renkleri kullanmayı seven ve renklerin enerjisine inanan kişiler için uygundur. Bohem dekorasyonun sınırsızlığı sayesinde evinizde belirli bir konsept seçmenize gerek kalmaz. Klasik, spor, modern ve gösterişi bir arada deneyimlemek istiyorsanız bohem dekorasyon sizin için oldukça uygun! 

Bohem Dekorasyon Sevenler için Yaşam Alanı Fikirleri Nelerdir?

Bohem dekorasyon seven kişiler yaşam alanı oluştururken kafa karışması yaşayabilirler. Bu kafa karışıklığı bohem dekorasyonun uçsuz bucaksız bir stil olmasından kaynaklıdır. Tam olarak hangi renkler uygun? Bohem görüntüyü nasıl yaratabiliriz?  gibi sorular ev sahiplerinin aklına gelir. Gelin hep beraber bu sorulara yanıt bulalım ve bohem dekorasyon ipuçlarını beraber araştıralım! 

İşte bohem dekorasyon önerileri şunlardır:

  • Canlı bitkileri evinizin her köşesine yerleştirin. 
  • Farklı dönemlerde popüler olan parçaları bir arada kullanın.
  • Kokulu mumlara yer vermeyi unutmayın. 
  • El yapımı eşyalar vazgeçilmeziniz olsun. 
  • Ahşap mobilyalar bohem dekorasyon için biçilmiş kaftan! 

Bohem Dekorasyonda Canlı Bitki Kullanımı

Bohem dekorasyonda canlı bitki kullanımı oldukça belirgin bir özelliktir. Evin her köşesine yerleştireceğiniz büyük boyda canlı bitkiler, bohem stili yansıtacaktır. Önerimiz kullanacağınız canlı bitkileri hasır saksılara koymanız! Hasır saksı ve sepetler de yine canlı bitkiler gibi bohem bir stil için çok uygun.

Bohem bir yaşam alanı yaratırken canlı bitkileri yerleştirmek için duvar raflarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Ahşap duvar rafları ve hasır sepetler bohem dekorasyon için tamamlayıcı olacak! Evinize uygun Wood’n Love duvar rafları için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Dönemsel Dekoratif Eşyaları Bir Arada Kullanın! 

Pikaplar, biblolar, çerçeveler ve vazolar… Tüm bu dönemsel dekoratif eşyaları bir araya getirdiğinde karmaşık bir görüntü oluşacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bohem bir yaşam alanı yaratmanın ipuçlarından biri de tam olarak bu! Dönemsel dekoratif eşyaları aynı ortamda kullanmak evinize nostaljik bir hava katar. 

70’lere ait biblolar ya da porselen bebekler, daha sonraki yıllardan kalma bir pikap gibi eşyaları, salona yerleştireceğiniz bir konsolda sergileyebilirsiniz. 

Salonunuza uygun ölçülerde ahşap konsollar için Wood’n Love ürünlerine göz atmayı unutmayın! 

Ortamı Daha Samimi Hale Getirin: Kokulu Mumlar

Bohem dekorasyonun temel taşları evinizde mistik ve ferah bir koku yayılmasından geçer. Bohem bir yaşam alanı yaparken banyoda, salonda ve mutfağınızda kokulu mumlar ya da tütsülere yer vermelisiniz. Seçeceğiniz tütsüler için seramikten yapılan tütsü altlıkları bohem dekorasyonu tamamlayacaktır.

Kokulu mumlar ve tütsüleri yerleştirmek için zigon ya da orta sehpalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bohem dekorasyona uygun renk ve stillerde tasarlanan Wood’n Love sehpalar Bessons Home’da sizi bekliyor! Ayrıca satın aldığınız ürünler iki yıl garanti avantajıyla adresinize kadar teslim ediliyor! Mobilya seçerken daha fazla avantajdan yararlanmak için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 

Bohem Dekorasyonun Vazgeçilmezi: El Yapımı Eşyalar

Bohem dekorasyon dendiğinde akla ilk olarak el yapımı eşyalar geliyor. El emeği hasır sepetler, mumluklar ve duvar süsleri…El yapımı olan tüm dekoratif eşyalar yaşam alanınızda bohem stili tamamiyle yansıtacak! 

Bohem dekorasyon yaparken el yapımı eşyaların yanında seramik mutfak takımlarını da değerlendirebilirsiniz. Bohem stilde bir mutfak için cilalanmamış seramik fincanlar uygun bir tercihtir. 

Bohem stilde bir yaşam alanı yaratırken ihtiyaç duyduğunuz tüm mobilya ve dekoratif eşyalar Bessons Home’da! 

Ahşap Mobilyalar Evinizin Başrolü Olsun

Bohem dekorasyon seviyorsanız ve yeni bir yaşam alanı oluşturuyorsanız sizin için en önemli noktaya geldik! Bohem dekorasyonda kullanılması gereken mobilya modeli; tabi ki de ahşaplar! Ahşap mobilyalar samimiyet ve doğallığı yansıtması bakımından her türlü dekorasyon stilinde sıkça tercih ediliyor. Fakat bohem dekorasyonda ahşap mobilyaların yeri daha özel ve farklı. 

Bohem stilde bir dekorasyona sahip olmak için ilk adım bambu, hasır ve ahşap mobilya seçimi yapmak. Ahşabın en güzel ve kaliteli haliyle Wood’n Love mobilyalar, bohem dekorasyon için uygun. Wood’n Love mobilyalar için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Bohem Dekorasyonda Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır?

Bohem dekorasyonda mobilya seçimi yaparken her dekorasyon stilinde olduğu gibi öncelikle mobilya ölçülerine dikkat etmeniz gereklidir. Profesyonel şekilde ölçülen alanlar için mobilya satın alırken problem yaşamazsınız. Fakat ortamın ölçüleri doğru ve güvenilir şekilde alınmadıysa mobilya satın alırken sorun yaşayabilirsiniz. 

Bohem dekorasyon yaparken mobilya seçiminde dikkat edilecek diğer unsur ise mobilyanın malzeme kalitesidir. Hem büyük ev eşyaları hem de dekoratif süsler için kaliteli ve kolay temizlenebilir malzemeden tasarlanmış olması hayatınızı kolaylaştırır. 

Wood’n Love ürünleri birinci kalite ahşaptan üretilerek sizlerle buluşuyor. Kaliteli ahşaptan üretilen ürünler uzun ömürlü kullanım avantajına sahiptir. İki yıl garantili Wood’n Love ürünleri sayesinde hayalinizdeki bohem dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Mobilya seçimi yaparken daha fazla ipucunu öğrenmek için Bessons Home Blog sayfamızı takip edebilirsiniz.