6 Haziran, 2022

TV Ünitesi Nedir? TV Sehpası Çeşitleri Nelerdir?

Ev veya oturma odaların en fonksiyonel ve olmazsa olmaz mobilyalarından biri olan televizyon üniteleri nedir, özellikleri nasıl olmalıdır ve ana hatlarıyla tüm detaylarını kısa başlıklar halinde tek tek sizin için inceleyeceğiz. Eğer bir TV ünitesi arayışındaysanız, öncelikle bu yazımızı okumayı tavsiye ediyoruz. Hazırsanız başlayalım… 


TV Ünitesi Nedir?


Televizyon üniteleri, televizyonumuzu şık ve verimli bir şekilde taşımak için tasarlanan, aynı zamanda birçok ev eşyasını saklamak için de kullanışlı raflar sunan ev mobilyalarından biridir. TV üniteleri genellikle oturma odasının tam karşısına ya da evin merkezine konumlandırılır. Bu noktada televizyon izleyeceğiniz alanı ve koltuklarınızın nerede duracağına iyi karar vererek bir tespit yapabilirsiniz. Ahşap, siyah, beyaz, gri, füme en çok tercih edilen ve evlerde yaygın olarak kullanılan televizyon ünitesi renkleri arasındadır. Özellikle ahşap televizyon üniteleri, açık kahverengi tonlarına sahip olması sayesinde birçok mobilya rengi ile şık bir uyum yakalamaktadır. 


Televizyon üniteleri televizyonumuzu düzgün ve korumalı bir şekilde yerleştirmemizin haricinde, depolama görevi de görürler. Raflı televizyon üniteleri, çekmeceli televizyon üniteleri veya kitaplıklı televizyon üniteleri evler için oldukça kullanışlı bir tasarıma sahiptirler. Kitaplar, dergiler veya televizyonunuza bağlı çeşitli teknolojik aksesuarları bu ünitelerde saklayarak, salonunuzda düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. 


Ayrıca televizyon üniteleri televizyon izleme ritüelimiz için oldukça konforlu ve sağlık açısından önemi olan ev mobilyalarıdır. Televizyonun belli bir yükseklikte olmasını sağlarken, göz ve omurga sağlığımızı korumaktadır. Tabii ideal bir televizyon ünitesinin yerden belli ölçüde bir yüksekliği olması gerekmektedir. Bu konuya da yazımızın devamında daha detaylı olarak değineceğiz.


TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Televizyon üniteleri salonumuzun içerisinde en sık temas halinde olduğumuz ve konfor alanımızı etkileyen mobilyalardan biridir. Salonumuz için doğru televizyon ünitesini seçmeden önce, en önemlisi evinizde kullanmak istediğiniz televizyon modeline karar vermek olacaktır. Eğer televizyonunuz var ise, bu ölçülere uygun bir ünite modeli seçmeniz kesinlikle daha doğru! Sık yapılan hatalardan biri de televizyon ile ünitenin hemen hemen aynı boyutlarda tercih edilmesidir. Bu son derece sağlıksız bir uygulamadır. Televizyon ünitenizin genişlik ölçüsünün, televizyonun genişlik ölçüsünden en az 10 cm kadar daha uzun olmasına dikkat etmeyi mutlaka atlamayın. Bu aşamada kesinlikle evinizdeki televizyonun ölçüsünü iyice belirleyin ve ünite seçimine sonra geçin! 


Tabii diğer en önemli noktalardan biri televizyon ünitenize ayıracağınız alanın ölçüsü. Bu ölçüleri net bir şekilde belirlemeden ünite alışverişine kesinlikle çıkmamanızı tavsiye ediyoruz. Televizyon sehpası salon veya oturma odasında konumlanırken, yanında belirli derecede boşluklar bırakmak önemlidir. Temizlik ya da çeşitli konsept değişiklikleri sırasında bu boşluklar oldukça işinize yarayacaktır, bizden söylemesi. 


Dekorasyon tarzının önemli bir püf nokta olduğunu mutlaka belirtelim. Salon veya oturma odalarımız gerek kendimiz gerek ise sevdiklerimizle birlikte rahat dakikalar geçirdiğimiz ve sık kullandığımız yaşam alanlarıdır. Dolayısıyla yaşam alanlarımızı belli bir tarza ve çizgiye göre dekore ederken, televizyon ünitesi seçimine de özen göstermeniz şık bir dekorasyona sahip olmanızı sağlayacaktır. Eğer evinizde rüstik, bohem, geleneksel ya da İskandinav tarzını ait detay ve objeler ağırlıkta ise ahşap ve kitaplıklı televizyon üniteleri sizin için şık bir seçim olabilir. Özellikle bohem ve İskandinav tarzını benimsiyorsanız, ünitenizin üzerine yerleştireceğiniz yeşil bitkiler veya ahşap objeler ile salonunuza farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Modern, yenilikçi ya da stüdyo tipi bir dekorasyona sahipseniz siyah televizyon üniteleri sizin için doğru bir tercih olabilir. Siyah televizyon üniteleri birçok mobilya öle kolaylıkla uyum sağlayabilir. Siyah, beyaz, kırmızı, gri, mavi ya da sarı rengine ait koltuk takımlarınızla birlikte kullanmayı tercih edebilirsiniz. Klasik televizyon üniteleri ise, genellikle 2 veya 4 adet çekmeceli ve raflı olmak üzere depolama alanları sunar. Oldukça minimal ve kullanışlı bir tasarıma sahiptirler. Bu sebeple genellikle öğrenci evlerinde, küçük ofislerde ya da oturma odalarında tercih için uygundurlar. 


Son olarak seçeceğiniz televizyon ünitenizin hangi malzemelerden yapıldığına mutlaka dikkat edin! Yukarıda da belirttiğimiz gibi televizyon üniteleri gün içerisinde sık temas halinde olduğumuz mobilyalardan biridir. Bu sebeple çevre ve çocuk sağlığına tamamen uygun malzemelerle üretilmiş olması büyük önem taşıyor. Özellikle kanserojen maddeleri taşımadığından mutlaka emin olun, üretim detaylarını iyice okumayı ihmal etmeyin. Televizyon ünitenizin yapımında kullanılan tüm aksesuar, aparat ve işçiliğinin birinci sınıf kalite ile TSE’ye uygun standartları taşıdığından mutlaka emin olun. Bu belirttiğimiz noktalara dikkat etmeniz halinde, yıllar boyu evinizde severek ve güvenle kullanacağınız bir televizyon ünitesine sahip olabilirsiniz.


TV Sehpası Nedir?


Televizyon ünitesi ve televizyon sehpaları nitelik ve tasarım yönüyle birbirlerine benzeseler de bazı ufak detaylar açısından birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Kimi modellerde ise hem TV sehpası hem TV ünitesi özellikleri bulunmaktadır. Ancak sadece TV Sehpası olarak geçen modeller, televizyon ünitelerine göre daha küçük formlarda sade olarak tasarlandığından genellikle küçük yaşam alanlarında tercih edilmektedir. 


TV Sehpası Nerelerde Kullanılır?


TV Sehpaları genellikle çok geniş olmayan salon veya oturma odalarında tercih edilmektedir. Minimal ve çok fazla yer kaplamayan televizyon sehpası modelleri evinde çok fazla mobilya kullanmak istemeyenler için kesinlikle yerinde bir tercihtir. Küçük salon veya oturma odalarının dışında, yatak odası veya çocuk odasında da kullanıma uygundur. Modern, yenilikçi ve minimal dekorasyonlar için siyah televizyon sehpaları şık bir alternatiftir. Özellikle genç odaları için siyah televizyon sehpaları sıklıkla tercih ediliyor. Ahşap televizyon sehpaları ise bohem, rüstik ve yine minimal dekorasyona sahip yaşam alanlarında tercih ediliyor. 


TV Sehpası Çeşitleri Nelerdir?


TV Sehpası çeşitlerini ise kısaca şu başlıklar altında belirtebiliriz:


·      Ahşap TV Sehpası

·      Dolaplı TV Sehpası

·      Raflı TV Sehpası

·      Çekmeceli TV Sehpası

·      Kitaplıklı TV Sehpası

·      Siyah TV Sehpası

·      Beyaz TV Sehpası

·      Renkli TV Sehpası 

·      Retro TV Sehpası


Ahşap TV Sehpası


Ahşap televizyon sehpaları en çok tercih edilen sehpa modelleri arasında yer almaktadır. Bunun sebebi; ahşap renginin her dekorasyonla uyumlu, zamansız ve sofistike bir görünüme sahip olmasıdır. Ayrıca ahşap televizyon sehpaları sunduğu birçok detay, tasarım ve büyüklüğe göre zengin bir yelpaze sunmaktadır. Yaşam alanınızda ünitenize ayıracağınız alan ne kadar büyüklükte olursa olsun, buna uygun bir sehpa modeli kesinlikle kolaylıkla bulabilirsiniz. İsterseniz raflı ahşap TV sehpası isterseniz dolaplı TV sehpası isterseniz de çekmeceli ahşap TV sehpası modelleri arasından kullanım tarzınıza ve alışkanlıklarınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. Burada önemli olan nokta yaşam alanınızdaki zevk ve ihtiyaçlarınıza yönelik bir model belirlemektir. Örneğin; kitap veya dergilerle arası çok iyi olan biriyseniz, çekmeceli veya raflı televizyon sehpası modellerine bir göz atabilirsiniz. Evinizde küçük çocuğunuz varsa ya da dağılmaya çok müsait bir ortama sahipseniz bu tarz depolama alanı sunan sehpalar sizin için kesinlikle kurtarıcı bir ev mobilyası görevini görüyor! Ayrıca ahşap TV sehpalarınızı çeşitli obje veya süslerle daha şık bir görünüme sokabilirsiniz. Boş kalan raflarına veya bölmelerine küçük kaktüs çiçekler ya da çeşitli yeşil bitkiler yerleştirebilirsiniz. Aile fotoğrafları, objeler ya da çeşitli dekoratif eşyalar ile pratik bir süsleme yapabilirsiniz, bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış! 


Dolaplı TV Sehpası


Dolaplı televizyon sehpası salon veya oturma odaları için eşsiz bir düzenleyicidir. Ayrıca oldukça pratik ve rahattır. Elinizin altında olmasını istediğiniz her türlü eşyayı rahatlıkla çekmeceye yerleştirebilir, dilediğiniz de alabilirsiniz. Ayrıca çekmeceler dağılma özelliği en minimum olan saklama raflarından biridir. Genellikle sığ bir alanı kaplarlar ve derin olmaması sayesinde aradığınız birçok eşyayı rahatlıkla bulabilmenize olanak tanırlar. Dolayısıyla dolaplı TV sehpaları hemen hemen her evde bulunmaktadır. Özellikle küçük çocuklu evlerde ebeveynlerin işini oldukça kolaylaştırabilir. Her renge, büyüklüğe ve tarza sahip dolaplı televizyon sehpalarına kolaylıkla rastlayabilirsiniz. Ahşap, siyah, beyaz ya da füme rengine ait çeşitleri en sık tercih edilen renkleri arasında yer almaktadır. Dolaplı sehpaların en önemli avantajlarından biri de televizyonunuza bağlı çeşitli kablo ve aparatları gizliyor olmasıdır. Günümüzde yaşam alanlarımızda teknolojiyle iç içe birçok aksesuar ve araç gereç bulundurabiliyoruz. Dolayısıyla dolapların içine yerleştireceğiniz bu detaylar, salonunuzda kalabalık bir görüntü oluşmasının önüne geçmektedir. 


Raflı TV Sehpası


Raflı TV sehpası, dekoratif olarak salon veya oturma odanıza en çok şıklığı getiren sehpalar arasındadır. Bunun sebebi sehpanızın sadece televizyon ünitesi olarak değil; minik rafları sayesinde duvarlarınızı da şık bir şekilde dekore etmenize olanak tanıyor olmasıdır. Bu modeldeki sehpalarda, raflar sehpanızın ya iki yanında ya da üstünde yer almaktadır. Sehpa ile direkt iç içe bir monteye sahip değildirler, sehpanın en yakınına ancak mantıklı bir mesafe alanı oluşturularak yerleştirilirler. Raf ile sehpa arasında belirli bir mesafe bırakılması oldukça önemlidir. Eğer çok iç içe bir monte yapılırsa, duvarınızda göz yoran ve kalabalık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Genellikle ahşap ya da beyaz olarak tercih edilen bu modeller salon veya oturma odasını daha estetik bir şıklığa kavuşturmak isteyenler için en ideal tasarımları sunuyor. Uygun bulduğunuz raflarına kitaplarınızı yerleştirerek, mini bir kitaplık olarak da kullanabilirsiniz. Mumlar, fotoğraflar, çiçekler, koku difüzörleri, müzik plakları ya da renkli vazolar ile raflarınızı zevkinize göre dekore edin! Ayrıca bohem ve minimal dekorasyon tipleri için ideal bir görünüm sunan raflı TV sehpaları, yaşam alanında yenilikçi ve sıra dışı bir stil arayanlar için de kesinlikle doğru bir seçenek! 


Çekmeceli TV Sehpası 


Çekmeceli televizyon sehpaları sunduğu birden çok renk, tasarım ve model çeşitleriyle, birden fazla dekorasyon stiline hitap eden seçenekler sunmaktadır. Genellikle siyah, beyaz, ahşap ya da gümüş gibi renklerine rastlayacağınız çekmeceli TV sehpa modelleri arasından zevkinize göre bir seçim yapabilirsiniz. Çekmeceli sehpa modelleri büyük ya da küçük salon ve oturma odaları için de tercih edilebilir. Özellikle küçük yaşam alanları için eşsiz bir düzenleyicidir. Çekmeceli sehpaların genellikle ekstra raflı bölümleri de ve bu da oldukça kullanışlı bir depolama fırsatı verir. Televizyon kumandaları, film veya müzik CD’leri ya da çeşitli dokümanlarınızı sehpa çekmecelerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca daha minimal boyutlarda tasarlanan modellerini yatak odanızda da kullanabilirsiniz. Kısacası hem televizyonunuz hem de sizin için fonksiyonel bir tasarıma sahiptirler. Eğer geleneksel ya da modern bir dekorasyon tarzına sahipseniz çekmeceli sehpa modellerine bir şans verebilirsiniz. Geleneksel tarzda yaşam alanları için ahşap renkleri şık bir alternatif olurken, modern dekorasyonlar için siyah ya da beyaz renk alternatiflerine bir göz atabilirsiniz. 


Kitaplıklı TV Sehpası


Bohem, modern ve minimal dekorasyonların adeta vazgeçilmezi olan kitaplıklı televizyon sehpaları hem şık hem de kullanışlı tarzıyla evlerde en sık tercih edilen sehpa modelleri arasında yer almaktadır. En sık tercih edilmesinin nedeni hem kitaplık hem de televizyon ünitesi görevini görmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca kitaplıklar dekoratif olarak da salon veya oturma odalarına zengin bir görünüm katmaktadırlar. Eğer evinizde boş kalan duvarlarınızı şık bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız kesinlikle kitaplıklı televizyon sehpalarına bir şans verebilirsiniz. Çeşitli raf veya bölmelerini hem kitaplar hem de şık objeler ile doldurabilirsiniz. Eğer bohem bir dekorasyona sahipseniz kitaplık raf boyutunuza uygun sarkıt bitkiler yerleştirebilirsiniz. Ahşap kitaplıklı TV sehpaları ise her dekorasyona uyan detay ve tasarımlarıyla geniş bir seçki sunmaktadır. Ahşap kitaplıklı sehpalar son yıllarda geleneksel dekorasyon tiplerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle koyu ahşap renginde olanları klasik dekorasyon tarzını benimseyenler için ideal bir görünüme sahiptir. Kitaplıklı TV sehpalarını yaşam alanınıza uygun boyutlarda özel olarak da tasarlatabilir ya da direkt olarak da satın alabilirsiniz. Ancak yerleştireceğiniz alanı iyi hesaplamanız ve ölçmeniz gerekmektedir. Çünkü kitaplıklı sehpalar oldukça yer kaplayan, yerleştirilmesi zor ev mobilyalarından biridir. Dolayısıyla evinizde sehpanıza ayıracağınız bölümü iyi belirleyin ve ölçümünü dikkatli yapın… 


Siyah TV Sehpası


Siyah TV sehpası yenilikçi, modern ve minimal dekorasyonlarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Siyah olmasının sunduğu avantaj sayesinde birçok mobilya rengi ile uyum sağlar. Eğer salonunuzda deri koltuklar, beyaz mermer fayanslar ya da siyah, gri tonlarında obje ve kumaşlar ağırlıkta ise siyah televizyon sehpası modellerine bir göz atmanızda fayda var! Düz ve minimal olarak tasarlanan siyah sehpa modelleri gümüş, altın ya da bronz renk detaylarıyla da karşımıza çıkmaktadır. Ancak iki renkli sehpa modellerini dekoratif olarak evimize uydurmak bazen zor olabilir. Bunun için diğer obje ve koltuklarla renk uyumuna mutlaka dikkat edelim. Koltuklarınızda çok güçlü olmayan ya da tek bir renk hakimse bu modellere bir şans verebilirsiniz. Ancak koltuklarınızda birden fazla iddialı renkler varsa, bu sehpa modelleri ile bir renk çakışması yaşayabilirsiniz. Örneğin; koltuklarınız düz bir gri ya da düz siyah renginden oluşuyorsa bu modeller sizin için kesinlikle şık bir alternatif olacaktır. Yine düz olarak tasarlanan yeşil, kırmızı, sarı, bordo ya da lacivert rengine sahip koltuklarınızla estetik bir uyum elde edebilirsiniz. 


Beyaz TV Sehpası


Beyaz televizyon sehpaları modern, minimal ve sahil tarzına sahip dekorasyonlar için kesinlikle şık bir mobilya alternatifidir. Beyaz televizyon sehpaları genellikle güneş almayan ve küçük yaşam alanlarında tercih edilmektedir. Beyaz renginin sunduğu ferah görünüm sayesinde aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bunun yanında; eğer salon veya oturma odanızda beyaz ve açık bej tonlarına sahip renklerini ağırlıklı olarak tercih ediyorsanız beyaz sehpalar sizin için kesinlikle biçilmiş kaftan! Tabii beyaz televizyon sehpası alırken diğer mobilyaların detaylarıyla olan uyumu ekstra önem taşıyor. Örneğin geleneksel tarza sahip, ahşap detaylarla süslü bir koltuk takımına sahipseniz beyaz TV sehpaları sizin için uygun olmayabilir. Ancak son yıllarda sıklıkla tercih edilen modern L tasarımlı koltuklar veya ayak kısımları özellikle beyaz olan koltuk modelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. Diğer önemli püf noktalardan biri de TV sehpanızın orta sehpa modelleri ile yakaladığı uyum. Eğer orta sehpa renginiz kahverengi ya da ahşap rengine sahipse beyaz TV ünitesi sizin için uygun bir tercih olmayacaktır. Bu konuda size tavsiyemiz orta sehpa ve TV ünitesi renklerinin birbirine çok yakın ya da aynı renklere sahip olmasıdır. 


Renkli TV Sehpası 


Renkli TV sehpaları genellik yaşam alanlarında sıra dışı ve özgür bir çizgiyi benimseyenler için tercih edilmektedir. Ancak istediğiniz renklere sahip bir TV sehpası modeli bulmakta zorlanabilirsiniz. Hem istediğiniz renklerde hem de yaşam alanınızdaki ölçülere uygun bir TV sehpasına sahip olmak için özel olarak tasarlatabilirsiniz. Renkli TV sehpalar genellikle mavi, yeşil, bordo ve sarı tonlarında sunulmaktadır. Özellikle vintage TV sehpa modelleri arasında bu renkleri sıklıkla taşıyan tasarımlara denk gelmeniz mümkün! Genellikle dolaplı ve raflı olarak sunulan renkli televizyon sehpaları ahşap zemin üzerine renklendirme yapılarak sunulmaktadır. Ancak renkli olması sayesinde her koltuk takımı ile uyum göstermeyebilir. Koltuk veya sandalye takımlarınız düz ve minimal tonlardaysa bu sehpa modellerini seçmenizi tavsiye ediyoruz, bizden söylemesi!  


Retro TV Sehpası 


Eski yıllarda kullanılan TV sehpası modellerinin günümüz standartları ile yeniden tasarlanarak üretilmesi sonucu yaşam alanlarımıza katılan retro TV sehpaları, minimal, geleneksel ve bohem tarzı dekorasyonlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle antika mobilyalara meraklı biriyseniz retro sehpalar sizin için benzersiz bir seçenek olacaktır. Ahşap dalgalı görünümü, hafif yana savruk ayakları ve zarif tutmaçlı çekmeceleri ile zamansızlığın en güzel kanıtıdır diyebiliriz… 


Günümüzde retro ev mobilyaları sıklıkla tercih edilmesi sayesinde, satın almak ve bulmak da oldukça kolaylaşmıştır. Birçok marka ve tasarımcı retro televizyon sehpaları tasarlamaktadır. Düz ahşap renginin yanı sıra, beyaz renk detayları ile de çeşitlendirilen seçeneklere rastlamanız mümkün. Retro TV sehpalarını da birçok mobilya ile kolayca dekore edebilirsiniz. Desenli, düz renkli, ya da çiçek desenli mobilyalar ile estetik şık bir görünüm oluşturabilirsiniz. 


TV Sehpası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


TV sehpaları, sahip oldukları çeşitli özellikler ve fonksiyonel detaylar açısından satın alırken en çok dikkat etmemiz gereken ev eşyalarından biridir. Uzun ömürlü ve dayanıklı olmalarının yanı sıra, tamamen sağlığa uygun malzemelerden üretilmeleri de kesinlikle büyük önem taşımaktadır. Ayrıca birinci sınıf işçiliğe sahip olmaları; kaliteli ve rafine bir görünüm için en olması gereken niteliklerden biridir. 


Yaşam alanlarınızda konforlu ve şık bir televizyon sehpasına yer açmadan önce, sıkı bir ölçülendirme ve alan tespiti yapmalısınız. Satın alacağınız televizyonun ölçüsü ile televizyon sehpası ölçüsünün uyumuna dikkat etmelisiniz. Örneğin; en önemli püf noktalardan biri TV sehpasının, televizyon genişliğinden en az 10 cm kadar daha fazla olması gerektiğidir. 


Genel dekorasyon tarzınızı da mutlaka göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Örneğin; evinizde geleneksel veya klasik detaylar çoğunlukta ise, ahşap televizyon sehpaları sizin için doğru bir tercih olacaktır. Kısacası, televizyon sehpanızı seçerken koltuk takımınız, yemek masanız ve orta sehpanızın özellikleri, renkleri ile uyumunu göz ardı etmemenizi tavsiye ediyoruz. 


TV Sehpası Yerden Yüksekliği Ne Kadar Olmalı?


TV sehpası seçimi yaparken yerden yüksekliğine de dikkat etmeliyiz. İdeal bir ölçü belirlemek için öncelikle oturma grubumuzdaki koltuk ve orta sehpaların yüksekliğine göre bir tespit yapmamız gerekiyor. Çünkü TV yüksekliğinin standart boyutları geçmesi durumunda yaşanabilecek omurga ve göz rahatsızlıkları ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Kısacası televizyon sehpasının göz hizasından çok fazla yüksekte olmaması en sağlıklısı olacaktır. Eğer ortalama bir yükseklik belirtmek gerekirse, TV sehpaları yerden en az 30 – 45 cm kadar yukarıda bulunmalıdır.


TV sehpanızın ideal yükseklikte olmasının diğer avantajı da yaşam alanınızda temizlik yapılırken büyük bir kolaylık sağlamasıdır. Çok alçak bir TV sehpası satın alırsanız, zemin temizliği yapılırken çekme ya da itme gibi durumlarda zorlanabilir, sehpanıza zarar verebilirsiniz. 


TV Sehpasında Kaç Inch TV Kullanılır? 

 

Sahip olduğunuz televizyon modelinin yükseklik ve ölçülerini dikkate alarak televizyon sehpası seçimini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ancak aşağıda sizin için belirlediğimiz bazı genel ölçüler bulunmaktadır. Bu ölçülere bir göz atabilir, ya da Bessons Home ile iletişime geçerek sizin için en doğru TV sehpa modeline karar verebilirsiniz! 


*55 inç bir televizyona sahipseniz; genişlik: 160 cm ve yükseklik: 47 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz. 


*75 inç bir televizyona sahipseniz; genişlik: 200 cm ve yükseklik: 49 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz. 


*50 inç bir televizyona sahipseniz: genişlik: 140 cm ve yükseklik: 49 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz. 


Yukarıdaki rakamların yanı sıra, en doğru ölçüyü kendiniz bizzat ölçerek veya uzman bir kişi eşliğinde tespit ederek sizin için en ideal televizyon ünitesi tespit edebilirsiniz.


Bessons Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik! Dekorasyona dair yepyeni konularda görüşmek üzere, hoşça kalın…