6 Haziran, 2022

TV Ünitesi Çeşitleri ve Kullanım Amaçları Nelerdir?

Televizyonlar, dvdler, hoparlörler ve kablolar.. Tüm bunların salonunuzun, oturma odanızın orta yerinde dağınık halde durmasını kim ister? Tahminimizce kimse istemez. TV üniteleri ev içinde en çok kendini gösteren ve ortama estetik görüntü katan işlevsel mobilyalardır. TV ünitelerinin birçok modeli ve çeşidi bulunmaktadır. TV ünitesi modelleri kullanım amaçlarına göre değişmektedir. Gelin TV ünitesi çeşitleri ve kullanım amaçlarını beraber inceleyelim! 


TV Ünitesi Nedir?

TV ünitesi ev içerisinde bulunan televizyonların ve televizyona ait aksesuarların yerleştirilmesi için kullanılan mobilyalardır. TV üniteleri genellikle evlerin salon ve oturma odası bölümlerinde kullanılmaktadır. TV üniteleri son zamanlarda insanların yatak odasına televizyon yerleştirmesiyle beraber yatak odalarında da sıkça kullanılmaya başlanmıştır. 

TV ünitesi televizyon ve televizyon aksesuarlarının düzenlenmesinin dışında işlevler de barındırmaktadır. TV üniteleri çekmeceleri ve raflarıyla evdeki fazla eşyanın saklanması görevini üstlenmektedir. TV üniteleri arasında en çok satılan modeller özellikle çok sayıda çekmece ve raf içerenlerdir. Tam aksine büyüklük açısından yeterli alana sahip olmayan kişiler de daha küçük ve portatif şekilde TV ünitesi modelleri seçebilirler.


TV Ünitesi Ev Dekorasyonunda Neden Önemlidir?

TV üniteleri ev dekorasyonunda oldukça önem taşır. TV ünitesi özellikle salon mobilyaları içinde en büyük ve gösterişli olanıdır. Bu sebeple kişilerin TV ünitesi seçimleri tüm salon konseptlerini yansıtan bir hamle olacaktır. 

Kişiler TV ünitesi seçimini hem dekorasyon zevklerine hem de bekledikleri işlevselliğe göre yapmalılardır. TV ünitesi modelleri hem klasik hem spor şekilde üretilmektedir. Önemli olan kişinin TV ünitesini monte edeceği alanda nasıl bir konsept yaratmak istediğidir. 


TV Ünitesi Çeşitleri ve Kullanım Amaçları Nelerdir?

TV üniteleri birbirinden farklı ve ihtiyaca yönelik şekilde tasarlanıp üretilmektedir. Genellikle piyasada bulunan TV üniteleri duvara monte edilen ve küçük boyutlarda olan ve direkt yere yerleştirilen ve daha büyük boyutlarda olan şeklinde iki çeşittir. Kişiler kullanım beklentilerine ve isteklerine göre TV ünitesi tercihi yapmaktadır. TV ünitesi çeşitleri şunlardır:

  • Küçük boyutlu spor tarzda TV üniteleri.
  • Büyük boyutlu klasik tarzda TV üniteleri.


Küçük Boyutlu Spor Tarzda TV Üniteleri ve Kullanım Amaçları


Televizyon ünitesi çeşitlerinden ilki küçük boyutlu olan ve spor tarzda üretilen modellerdir. Küçük boyutlarda olan TV üniteleri genellikle kapladıkları alan az olması nedeniyle tercih edilmektedir. Spor tarzda TV üniteleri duvara monte ya da ayaklı şekilde tasarlanmaktadır. 

Evlerindeki alan sınırlı olan kişiler için küçük boyutlu TV üniteleri oldukça büyük bir fırsattır. Küçük boyutta ve spor tarzda TV üniteleri televizyonun konacağı duvara modern görünüm kazandırmaktadır. Duvara monte olan TV üniteleri özellikle spor döşemede koltuk takımlarıyla uyumlu olacaktır. 

Küçük boyutlu spor tarzda TV ünitelerinin dezavantajı eşya saklama alanının az olmasıdır. Fakat ne kadar küçük ölçülerde üretilmiş olursa olsun yine de TV ünitelerinde çekmece ve raflar bulunmaktadır. Kişi ihtiyacına uygun şekilde çekmece ve raf sayısını arttırıp azaltabilir. Küçük ölçülerde TV üniteleri evlerin salon kısımlarından çok oturma odası bölümünde kullanışlı olacaktır. Spor tarzda duvara monte edilen TV ünitelerinin salon bölümünde diğer mobilyalara göre küçük kalma ihtimali vardır. Bu sebeple spor tarzda ve küçük boyutlu TV üniteleri, oturma odasına televizyon yerleştiren ya da salon boyutları küçük olan insanlar tarafından tercih edilmektedir. Siz de ihtiyacınıza ve bütçenize uygun TV ünitelerine Wood’n Love farkıyla sahip olmak için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.


Büyük Boyutlu Klasik Tarzda TV Üniteleri ve Kullanım Amaçları


TV ünitesi çeşitlerinden bir diğeri ise büyük boyutlu ve daha klasik tasarımlara sahip olan modellerdir. Büyük boyutlu TV üniteleri oldukça çok sayıda çekmece ve rafa sahip şekilde tasarlanmaktadır. Büyük boyutlu TV üniteleri, televizyonun yerleştirilmesinin yanında evdeki fazla eşyaların saklanması için de kullanılmaktadır. 

Büyük boyutlu TV üniteleri genellikle klasik tarzda üretilmektedir. Son dönemlerde özellikle salon konsepti klasik olan kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. 

Büyük boyutlu TV üniteleri salonları geniş olan evlerde tamamlayıcı bir mobilya olarak yer alır. Özellikle TV ünitesinin modeli koltuk takımı, vitrin ve konsola uygun belirlendiğinde ortamın dekorasyonu oldukça estetik bir görünüme kavuşacaktır.

Kişiler büyük boyutlu TV üniteleri satın alırken modellerin ev içindeki görünümünün kaba olmasından çekinmektedir. Fakat Bessons Home Wood’n Love TV üniteleri hem zarif hem büyük boyutlu şekilde sizlere sunulmaktadır. 


TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?


TV ünitesi seçerken öncelikle kişinin TV ünitesi için ayırabileceği alanı hesaplaması gerekmektedir. Ev içinde boş alan boyutuna göre uygun bir TV ünitesi tercih edilmelidir. TV ünitesi boyutu ev içi alana uygun olmazsa TV ünitesi konulduğu alanı daha da küçültecektir. Bu sebeple TV ünitesi seçerken dikkat edilmesi gereken ilk nokta mobilya ebatlarıdır. Alanınıza uygun boyutlarda TV üniteleri için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.

TV ünitesi seçerken ikinci husus ise kişinin nasıl bir tarzda model aradığıdır. TV üniteleri evin genel konseptine uygun ve diğer mobilyaları tamamlayıcı tarzda olmalıdır. Aksi takdirde evin görünümünde TV ünitesi alakasız ve uyumsuz gözükecektir. Bu sebeple kişinin hangi tarzda TV ünitesi almak istediğini belirlemesi gerekir. Spor tarzda TV üniteleri genellikle duvara monte edilen ve televizyonu çerçeveleyen şekilde tasarlanmaktadır. Spor tarzda olan TV ünitelerinde klasiklere göre daha az raf ve çekmece bulunmaktadır. 

Klasik TV üniteleri ise ayaklı ve zemine direkt yerleştirilen şekilde tasarlanmaktadır. Klasik TV ünitelerinde çoğunlukla daha fazla çekmece ve raf bulunur. Bu sebeple fazla eşyaları depolama amacıyla da kullanılabilir. Kaliteli malzemeden üretilen uygun fiyatlı TV üniteleri için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.