23 Haziran, 2022

Sade Yatak Odası Dekorasyonu

Gösterişli ve fazla detaya sahip mobilyalardan hoşlanmıyor olabilirsiniz. Zevkiniz daha soft ve sadelikten yana ise bu yazıdaki önerilerimiz tam size göre! Sadeliği yansıtan bir yatak odası için neler gerekli? Minimalist mobilyaları nasıl bulabiliriz? Yatak odası aydınlatması nasıl seçmeliyiz? Zihninizi bu sorular ile yormayın! Sade yatak odası dekorasyonu yapmak için merak ettiğiniz her şeyi sizler için araştırdık! 

Yatak Odasında Hangi Mobilyalar Kullanılır?

Yatak odasında sıklıkla kullanılan mobilyalar; yatak, TV ünitesi, çok amaçlı dolaplar ve duvar raflarıdır. Yatak odası dekorasyonu için kilit önem taşıyan mobilya tabi ki yatak ve çok amaçlı dolaplardır. Yatak odamızda durması gereken kıyafetler, nevresim takımları ve daha birçok eşyayı çok amaçlı dolaplar sayesinde muhafaza ederiz. Çok amaçlı dolaplar yatak odasında hem dekorasyon hem düzen için oldukça önemlidir. 

Yatak odasında kullanılan diğer bi eşya da aynalar olabilir. Aynalar küçük yaşam alanlarının geniş ve ferah gözükmesi için vazgeçilmezdir. Özellikle küçük yatak odalarında yatak ve geniş aynalar ideal olacaktır. Aynalar komodin ile kombinlenerek kullanılabilir. Makyaj malzemeleri gibi muhafaza edilmesi ve gerektiğinde el altında bulunması gereken eşyalar komodine yerleştirilebilir. 

Yatak odası dekorasyonu için kaliteli ve uygun fiyatlı mobilyalar arıyorsanız Wood’n Love ürünleri tam size göre! Bessons Home’a girerek Wood’n Love ürünleriyle tanışabilirsiniz.

Sade Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Gösterişli ve renkli bir yatak odası zevkinize uyumuyor olabilir. Minimalist mobilyalar ve pastel renkler size daha çok hitap ediyorsa doğru yerdesiniz! Sade bir yatak odası için dekorasyon önerileri tam size göre! 

Sade yatak odası dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken ilk nokta mobilya seçimidir. Sade bir ortam yaratırken mobilyalar da bu stile uygun olmalıdır. Gösterişten ve aşırı detaydan uzak mobilyalar sade bir yatak odası için uygun olacaktır.

Sade yatak odası için ikinci dikkat edilmesi gereken nokta da renklerdir. Sade bir yatak odası dekorasyonunda seçeceğiniz renkler ortamın tüm havasını etkiler. Dolap renklerinden nevresim takımı desenlerine kadar iyi düşünülmeli ve karar verilmelidir. 

Yatak odası, ev sahipleri için en özel kabul edilen yaşam alanlarından biridir. Günün yorgunluğunun atılması için yatak odası dekorasyonu önemlidir. Renklerin ve dekorasyon stilinin insan psikolojisinde yeri oldukça büyüktür. Sade bir yatak odası dekore ederken renklerin anlamlarını bilerek işe başlamak mantıklı olacaktır. 

Dekorasyonda renk kullanımını ve anlamlarını öğrenmek için Bessons Home Blog’u ziyaret edebilirsiniz.

Yatak Odanız için: Minimalist Mobilyalar 

Dekorasyonda sade bir görünüm elde etmenin yolu minimalist mobilyalardan geçer. Minimal mobilyalar, sade ve modern görünümü direkt olarak yansıtır. Sade bir yatak odası konsepti için yatak başlığından çok amaçlı dolaba kadar seçeceğiniz tüm mobilyalar gösterişten uzak ve minimal parçalar olmalıdır. Geometrik desenli ahşap mobilyalar sade bir yatak odası için en idealidir. 

Yatak odasında en sık kullanılan mobilyalardan biri de komodindir. Makyaj alanı ya da kıyafet muhafaza etmek için komodin çok işlevseldir. Yatağınızın yanına yerleştireceğiniz bir komodin ile dağınık görüntüden kurtulabilir, dekoratif eşyalarınızı sergilemek için alan yaratabilirsiniz. Yatak odanıza ve zevkinize uygun Wood’n Love komodinler için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.

Yatak odasında sıkça kullanılan diğer bir mobilya ise çok amaçlı dolaplardır. Yaz gelince kışlıkların, kış gelince ise yazlıkların depolandığı çok amaçlı dolaplar her evin kurtarıcısıdır. Sade bir yatak odası için ferah ve düzenli görünüm oldukça önem taşır. Yatak odasında kullanmadığınız fakat atmaya da kıyamadığınız eşyaları çok amaçlı dolaplara yerleştirebilirsiniz. Minimalist tasarımları ve modern görünümleri sayesinde çok amaçlı dolaplar, yatak odası dekorasyonunda da başroldedir. Wood’n Love çok amaçlı dolap tasarımlarını incelemek için Bessons Home’a göz atmayı unutmayın! 

Sade Yatak Odası Dekorasyonunda Hangi Renkler Kullanılmalıdır?

Dekorasyonun her türünde olduğu gibi yatak odası dekorasyonunda da renk seçimi kilit önemdedir. Yatak odası enerjimizi yenilediğimiz ve hayata motivasyon için dinlendiğimiz alanlardandır. Bu yüzden yatak odasının insan ruhuna hitap eden bir görünüme sahip olması yaşam kalitemizi etkiler. Yatak odası dekorasyonunda da ferah bir görünümün habercisi renklerdir! 

Açık maviler, min yeşiller ve kırmızı tonları… İşte tüm bu renklere yatak odanızda yer vererek hem sade hem de motive edici bir görünüme sahip dekorasyon yaratabilirsiniz. Minimalist mobilyalar ile döşenmiş ve ağırlıklı olarak gri renk kullanılmış bir yatak odasında kırmızı aksesuarlar dikkat çekecektir. Bu sayede sade bir yatak odasına sahip olsanız da bu sadelik sıkıcılığa dönüşmeyecek!

Geometrik Desenlerle Modern ve Sade Görünüm Mümkün!

Sade bir yatak odası için minimalist mobilyaların uygun olduğundan bahsetmiştik. Peki ya bu mobilyaları nasıl seçeceğiz? Hangi model mobilyalar minimalist bir görünüme sahiptir? Bu sorular kafa karıştırıcı olsa da aslında cevap çok kolay! 

Klasik tarzın yerini modernite almaya başladıkça geometrik desenle popüler hale geldi. Geometrik desenli ahşap mobilyalar tam da sadeliği ve modernliği yansıtıyor. Sade bir yatak odası oluştururken önerimiz geometrik desenli mobilyalar ya da geometrik detaylara sahip dekoratif eşyalar seçmeniz! 

Wood’n Love mobilya tasarımları tam da bahsettiğimiz gibi geometrik ve modern. Sadeliği yansıtan ve yatak odanıza yakışacak geometrik desenli mobilyalar Wood’n Love kalitesiyle evinize geliyor! Daha fazla mobilya modeli incelemek için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yatak Odasında Loş Aydınlatma Kullanımı

Sade bir yatak odasında loş ışık olmazsa olmaz! Tüm günün yorgunluğuyla eve geldiniz. Güzel bir uykuya dalmadan önce kitap okumak istiyorsunuz. Peki tam şu an yatak odanızda loş rustik bir ışık olsun kim istemez? 

Yatak odasında kullanılan aydınlatmalar göz ağrıtan cinsten, aşırı parlak ya da beyaz renkte olmamalıdır. Özellikle ahşap mobilyalarla dekore edilen bir yatak odasında kullanılan ışık loş ve sarı renge yakın olmalıdır. Işığın doğal yansımasıyla ahşabın doğallığı birleşecek ve ortaya samimi bir görüntü çıkacaktır. 

Yatak odası için aydınlatma kullanımında diğer bir yöntem ise led ışıklardır. Yatak odasının tavanına estetik şekilde yerleştirilecek led ve loş ışıklar ortamı hem samimi hem de oldukça estetik gösterir. Led ışıkları yatak odasındaki komodinin etrafına yerleştirerek de kullanabilirsiniz. Bu sayede komodini daha işlevsel hale getirmiş olursunuz. Ayrıca led ışıklarla donatılmış bir komodinin üstünü dekoratif eşyalarla süsleyebilirsiniz.

Daha fazla dekorasyon önerisi almak için Bessons Home Blog’a göz atın!