6 Haziran, 2022

Küçük Yaşam Alanları için Dekorasyon Önerileri

Küçük yaşam alanları her ne kadar dekorasyon anlamında bizi kısıtlıyor gibi dursa da yaratıcılığımızı da genişletmek bir o kadar bizim elimizde… Günümüzde yenilikçi ve modern dekorasyondan ilham alan, birbirinden yaratıcı şık obje ve alternatif fikirler sayesinde küçük yaşam alanı diye bir şey asla kalmadı diyebiliriz. Sadece bazı püf noktalara dikkat ettiğimiz takdirde; evimize gelen kişilerde hayranlık hissi uyandıracak bir yaşam alanı oluşturabiliriz. 


Dekorasyona başlamadan önce ihtiyaçlarınızı iyi belirleyin! Salonunuzda olması gereken mobilyaları listeleyin, ondan sonrası dekoratif şıklık katacak detaylara kalsın… Televizyon ünitesi, konsol, vitrin, orta sehpa, koltuk, kanepe gibi bazı ana ihtiyaçları belirledikten sonra, çeşitli aksesuarlarla dekorasyonunuzu tamamlayın. Bazı küçük yaşam alanlarında sehpa ve konsol aynı anda kullanılmayabilir ya da daha küçük boyutlarda koltuk modellerine yönelebilirsiniz. Büyük bir yemek masası yerine; daha küçük masalar ya da bar tipi masalar tercih edilebilir. Detaylarla kafanızı karıştırmadan, küçük yaşam alanları için etkili ve mükemmel dekorasyon önerileri nelerdir, hemen okumaya başlayalım…


1.Duvarları Depolama Alanı Olarak Kullanın


Duvarlar küçük yaşamlarınızı zenginleştirmek için en harika seçeneklerden biridir. Duvarınıza monte edilen duvar rafları hem evinizi şık gösterir hem de bazı eşyalarınızı depolamanıza olanak tanır. Kitaplarınızı, bitkilerinizi, çeşitli teknolojik aksesuarlarınızı ya da objelerinizi buralarda tutabilirsiniz. Bessons Home Duvar Rafları kullanışlı ve pratik tasarımı sayesinde birçok dekorasyon tipine kolaylıkla şık bir uyum göstermektedir. Eğer ağırlıklı olarak ahşap mobilyalar kullanıyorsanız ahşap duvar rafları sizin için şık bir seçenek olacaktır. Beyaz renge sahip mobilyalar için de beyaz ya da diğer açık renk tonundaki duvar raflarını tercih edebilirsiniz. 


2. Şeffaf Materyallere Daha Fazla Yer Açın


Yenilikçi ve sıra dışı dekorasyonun en şık parçalarından biri olan camdan oluşan mobilyalar son yıllarda sıklıkla tercih ediliyor. Hem alan genişliği yaratması hem de ferah bir görünüm katması sayesinde evler için en ideal görünümlerden birini taşıyor. Cam masalar, çok sayıda ayna kullanımı ya da modern tasarımlı şeffaf sandalyeler bunlardan bazıları… Özellikle aynalar şık bir dekorasyonun en modern detaylarından biri! Yan yana yerleştireceğiniz, çeşitli büyüklüklerle tasarlanan özel tasarım aynalar evinize sıra dışı ve özgün bir hava katacaktır. Cam masa modelleri ve şeffaf sandalyeler de küçük bir salonun ihtiyacı olan hafifliği kesinlikle sunuyor. Kısacası yepyeni akımlara açıksanız şeffaf tasarımlı mobilyalara bir şans vermeyi deneyin. 


3. Çok Eşyayla Doldurmayın


Küçük yaşam alanlarının en büyük handikaplarından biri az eşya ile dekore edilmeleri gerektiğidir. Ne kadar az mobilya yerleştirirseniz, eviniz o kadar ferah ve kullanışlı bir görünüme sahip olabilir. Mobilya sayısının yanı sıra, kullandığınız dekoratif eşyaların da sayısına dikkat edin. Şık bir yaşam alanı elde edeyim derken, detaylar birbiriyle yarışmasın… Eşyalarınızın birbiriyle arasında sağlıklı mesafeler olmasına özen gösterin! Örneğin; küçük bir yaşam alanına sahipseniz 2’li ya da 3’lü büyük kanepeler yerine, tek bir L koltuk modeli kullanabilirsiniz. L koltuklar size hem alan kazanımı hem de şık bir görünüm sunar. L koltuğunuzun yanına bir C sehpa modeli yerleştirerek, oturma dekorasyonunuza farklı bir şıklık katabilirsiniz. Yine çeşitli renklerde yerleştireceğiniz tekli koltuk modelleri de sizin için ideal seçimler arasında. 


4. Koyu Renklerden Uzaklaşın


Koyu renk kullanımı küçük alanları daha karanlık veya sıkışık gösterebiliyor. Bu sebeple hem duvar renkleri hem mobilyalar hem de perde seçimi için kesinlikle açık renk tonlarına yönelmenizde fayda var. Perdelerinizi pudra tonlarında seçebilir, mobilyalarınız için açık ahşap rengi ya da beyaz mobilya seçenekleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. Zeminde renk kullanımına dikkat etmeyi ihmal etmeyin! Açık ahşap parkeler, beyaz mermerler ya da açık renk tonlarına sahip karo taşlar evinizi daha geniş gösterecek püf noktalardan biri. Yine uzak durmanız gereken renklerden biri de siyahtır. Siyah mobilyalar küçük yaşam alanlarını daha basık bir hale getirebiliyor. Siz siz olun, yaşam alanınızda keyifli ve pozitif bir ambiyans yaratmak istiyorsanız açık renklere yönelin, sonradan pişman olmayın… 


5. Kitaplıklı Televizyon Ünitelerine Şans Verin 


Eğer kitaplarla aranız oldukça iyiyse salonunuzda hem kitaplık hem de televizyon ünitesine ayrı ayrı yer açmak yerine, kitaplıklı televizyon ünitelerini tercih edebilirsiniz. Ahşap kitaplıklı televizyon üniteleri evinizi hem dekoratif anlamda zengin gösterecek hem de modern bir dekorasyon tarzını evinize getirecektir. Raflarını çeşitli obje, masa saatleri ya da bitkilerle doldurarak şık bir alan oluşturabilirsiniz. Çekmecelerini ise fonksiyonel olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Küçük salonların en kullanışlı ve en estetik mobilyalarından biri olan televizyon üniteleri Bessons Home kalitesi ve cazip fiyatları ile sizleri bekliyor. Eğer salonunuzda ahşap renkleri ağırlıkta ise ahşap kitaplıklı televizyon üniteleri arasından bir seçim yapmanızı tavsiye ediyoruz. Duvarlarınızı ve evinizi daha dinamik bir görünüme taşıyan kitaplıklı televizyon ünitesi evinizde en sevdiğiniz eşyanız olacak bizden söylemesi! 


6. Misafirleriniz için En Büyük Yardımcı: Zigon Sehpalar 


Zigon sehpalar özellikle evinizde misafir ağırlayacağınız zaman sihirli bir etki yaratarak oldukça pratik bir sunum yapmanıza yardımcı olur. Teker teker alıp kolaylıkla taşıyabilir, kullandıktan sonra da kolay bir şekilde yerine yerleştirebilirsiniz. Kat kat dizilimi sayesinde çok fazla alana yayılmazlar. Eğer salonunuzda büyük bir yemek masası kullanmıyorsanız, zigon sehpaların rahatlığından faydalanabilirsiniz. Böylelikle evinizde yakınlarınızı ağırlarken zigon sehpalar eşliğinde konforlu sunumlar gerçekleştirebilirsiniz. Ahşap zigon sehpalar birçok dekorasyon tarzı ile şık bir uyum gösterecektir. Daha farklı bir tarz arayanlar siyah zigon sehpa modelleri arasından bir seçim yapabilir. Sarıbakır ve gümüş renk seçenekleri ile sunulan sehpalar Bessons Home’da cazip fiyatlar ile sizi bekliyor. 


7. Gün Işığından Yararlanın


Küçük yaşam alanlarını olabildiğince aydınlık göstermek için bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Örneğin; eviniz çok güneş almıyorsa cam kenarına yakın bir alana koltuk veya kanepenizi yerleştirebilirsiniz. Böylelikle güneş ışığıyla olabildiğince fazla temasa geçerek aydınlık bir ambiyans elde etmiş olursunuz. Hatta cam kenarında kendinize mini ve keyifli bir dinlenme alanı yaratmayı deneyin: Gün içerisinde burada kitap veya gazetenizi okurken, vaktin nasıl geçtiğini bile anlamazsınız. Bunların dışında, açık renkte veya güneş alan perdeler kullanmayı seçebilirsiniz. Öğle saatlerinde de şeffaf tül perdelerin kullanımına daha fazla ağırlık vermeyi deneyin.  


8. Puf Koltuklar Hem Şık Hem de Pratik! 


Puf koltuk modelleri günümüzde hemen hemen her dekorasyon tipinde tercih edilen, şık ve kullanışlı koltuk modelleri arasında yerini alıyor. Her boyutta tasarım seçeneklerine rastladığımız puf koltuklar küçük yaşam alanları için de biçilmiş kaftan. Özellikle evinizde misafir ağırladığınızda ve koltuklarınız da yeterli gelmediğinde hemen bu koltukları pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin; L veya 2’li bir koltuk modelinizin yanına ya da tam karşısına puf koltuklardan yerleştirebilirsiniz. Geniş puf koltuk modelleri ya da ahşap ayaklı puf koltuklar ise özellikle gençler arasında en çok tercih edilen koltuk modellerinden. Evinizde retro tarzı bir dekorasyonu tercih ediyorsanız retro puf modelleri kesinlikle ihtiyacınız olan görünümü sunuyor. 


9. Bitkiler Aradığınız Ferahlığı Sunabilir


Bitkiler her çeşit yaşam alanı için kullanılan en ferah ve en doğal ev süslerinden biri diyebiliriz. Eğer siz de küçük bir yaşam alanına sahipseniz, küçük boylarda satılan bitkilere bir şans verebilirsiniz. Kitaplığınızın raflarına, duvar raflarına, sehpanızın üzerine ya da cam kenarlarına yeşil veya rengarenk çiçekli bitkiler yerleştirebilirsiniz. Ancak devasa boyutlarda bitkiler seçerken dikkat edin. Eğer büyük bitkileri tercih ediyorsanız evinizin sakin ve ferah bir köşesinde ona bir yer açın. Etrafını da çok fazla eşya ile doldurmamaya dikkat edin. Küçük bitkileri tercih ediyorsanız kaktüsler kesinlikle en ideal seçeneklerden biri. Hem farklı görünümü hem de yetiştirilmesi kolay bir bitki olması sayesinde kaktüsler, birçok evde sıklıkla rastlayacağınız bitki türleri arasında yer alıyor. 


Küçük yaşam alanlarına dair en önemli tüyoları ve dekoratif önerileri sizinle paylaştık. Bessons Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik, dekorasyona dair en yeni ve trend başlıklarda görüşmek üzere, hoşça kalın!