23 Haziran, 2022

Köşe Koltuk (L Koltuk) Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Son dönem dekorasyon trendlerinde ilk sırayı kapan mobilyalardan biri de köşe koltuklardır. Köşe koltuk (L koltuk) şekli bakımından dekoratif birçok avantaja sahiptir. Özellikle sadelikten ilham alan ev dekorasyonları için uygundur. Dekoratif avantajlarının yanında ayrıca oldukça rahattır. Köşe koltukların nasıl kullanılacağını ve hangi dekoratif objeler ile kombinleneceğini keşfetmek için gelin yazımızı beraber okuyalım! 

Köşe Koltuk (L Koltuk) Nedir?

Köşe koltuk, bilinen diğer ismi ile L koltuk diğer koltuk modellerine göre daha rahat ve büyük olan bir mobilya modelidir. Modern ve spor konsept ile dekore edilen evlerde L koltuk sıkça tercih edilir.

L koltuğun diğer bir avantajı ise hem şık hem konforlu olmasıdır. Klasik tarzda dekore edilen evler için de L koltuk idealdir. Köşe koltuklarının görünümleri bir tane üçlü koltuk yanına eklenmiş ikili koltuk şeklindedir. Bu yapı sayesinde ev ve ofislerde duvar birleşimi olan yerlere rahatlıkla konulabilir. Köşe koltuğu sayesinde duvar çıkıntılarının ölü alan yaratması önlenebilir.

Köşe koltuk (L koltuk) son dönemin dekorasyon stillerinde önemli bir yere sahiptir. L koltuk özellikle küçük yaşam alanlarında büyük avantajlar sağlar. Köşe koltuklar odadaki her alanın verimli şekilde kullanılmasını sağlar. Bu sebeple özellikle küçük evlerde ve ofislerde L koltuk tercih etmek uygun olacaktır.

Köşe Koltuk Evin Hangi Alanlarında Kullanılır?

Köşe koltuk, bilinen diğer ismi ile L koltuk yaşam alanlarının oturma odası ve salon gibi bölümlerinde kullanılır. L koltuk ayrıca ofislerde de doğru dekorasyon hamleleri ile kullanılabilir. Ev dekorasyonunda L koltuklara salon ve oturma odalarında rastlarız. Günün yorgunluğunu attığımız oturma odaları L koltuk kullanımı için çok uygundur. Oturma odasında köşe koltuk kullanımı ile hem rahat hem estetik bir görüntü elde edebilirsiniz.

L koltuklar ofisiniz için de uygun! Müşterilerinizin beklemesi için bir alan yaratırken konfor ve verimli alan kullanımı en çok dikkat etmeniz gereken noktalardandır. Köşe koltuklar ofisinizde müşterilere konfor sağlarken, ofis dekorasyonunu daha verimli yapmanıza fırsat tanır.

Ofis ve evlerinizde ihtiyaç duyduğunuz Wood’n Love mobilyalar için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.

L Koltuk Avantajları Nelerdir?

L koltuk diğer ismiyle köşe koltuğu, spor tarzda dekore edilen evlerin vazgeçilmezi oluyor. Rahat görünümü ile doğru aksesuarlarla kombinlendiğinde sadelikten ilham alan bir konsept yaratmak mümkün! L koltuk kullanımıyla ilgili detayları merak ediyorsanız öncelikle L koltuğun avantajlarını incelemenizi öneriyoruz. 

L koltuk avantajları şunlardır:

• L koltuklar yani köşe koltukları, çok yönlüdür. Evde ve ofiste L koltukları dilediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Uygun ölçü ve boyutlarda seçtiğiniz L koltukları istediğiniz odaya taşıyabilirsiniz.

• Köşe koltukların bir diğer avantajı ise konforlu olmasıdır. Köşe koltukları konforlu oldukları için spor stillerdeki evlerde oldukça sık tercih edilir.

• Geniş aileler ve kalabalık yerler için idealdir.

• Hem spor hem şık kombinlenebilir.

• Yatılı kalacak misafirler için ilave yatak imkanı sağlar.

• Normal oturma gruplarına göre daha ekonomiktir.

• Her türlü ölçüde üretilip her alana sığabilir.

Köşe Koltuk (L Koltuk) Nasıl Kullanılır?

Köşe koltuk, sevdiklerimizle ve kendimizle en çok vakit geçirdiğimiz yaşam alanı olan salonlarda duvar birleşimine yerleştirilerek kullanılır. Köşe koltuk (L koltuk) kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta alanın büyüklüğüdür. L koltuk için yeterli alana sahip olmayan salonlarda köşe koltuk kullanmak ortamın estetik görüntüsünü bozacaktır. Eğer küçük yaşam alanına sahipseniz standart L koltuk ölçülerine göre daha küçük boyutlarda koltuk seçimi yapmalısınız. 

Köşe koltukları salonda televizyonun tam karşısına gelecek şekilde yerleştirilmelidir. L koltuğa oturan herkesin ekranı rahat görebilmesi için uygun köşe koltukları uygun TV üniteleri ile kombinlenmelidir. Köşe koltukları ortalama olarak 4-6 kişinin beraber oturmasına imkan tanıdığı için televizyona göre konumu önemlidir. Evinize uygun Wood’n Love TV üniteleri için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 

Salon ya da oturma odasında kullanılan L koltuklar, yatılı misafirleriniz için yatak haline de gelir. Bu sayede ekstra misafir odası dekore etmeye ihtiyaç duymazsınız. 

Köşe Koltuk ile Orta Sehpa Kullanımı

Ev dekorasyonunda köşe koltuk kullanırken orta sehpaları da unutmamak gerekir. Köşe koltukların dekoratif tamamlayıcısı orta sehpadır. Duvar birleşimine yerleştirilmiş bir L koltuğun tam merkez noktasına orta sehpa konmalıdır. Aksi durumda salon boş ve eksik gözükebilir. 

L koltukla birlikte orta sehpa kullanmak misafirlerinize yapacağınız ikramlar için de pratik bir yöntemdir. Eğer evde değil de ofiste köşe koltuk tercih ettiyseniz yine koltuğa uygun ahşap bir orta sehpa kullanmanızı öneriyoruz. Müşterileriniz beklerken sıkılmamaları için çeşitli kitap ve dergileri orta sehpaya yerleştirebilirsiniz. 

Orta sehpa seçerken ölçüleri çok önemlidir. L koltuk ile kombinleyeceğiniz orta sehpa koltuk ölçülerinden büyük olmamalıdır. Köşe koltuğu ile sehpa arasında en az bir kişinin geçeceği kadar yer bırakılmalıdır. 

Ev ve ofisinize uygun orta sehpa modelleri için Bessons Home’a girerek Wood’n Love ürünlerine göz atabilirsiniz.

Kırlentler L Koltuğu Şık Hale Getirsin! 

Renkli kırlentler ile evinize şık bir dokunuş yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Daha çok spor tarza yakın olan L koltukları şık hale getirmenin yolu rengarenk kırlentlerden geçiyor. Peki hangi renk seçeceksiniz? Öncelikle evde asil ve gösterişli bir hava istiyorsanız ışıltılı kırlentler size uygun olacak. Fakat daha soft bir zevke sahipseniz pastel tonlarda mavi, pembe ve gri renklerde kırlentler tam size göre! 

L koltuklar yani köşe koltukları yapıları gereği büyük ölçüde tasarlanır. Kırlent kullanmak koltuğun daha estetik ve dolu gözükmesini sağlar. Ayrıca misafirlerin rahatlığı için de kırlentler önemlidir. 

Doğru renk ve tarzda kırlent seçerek dekorasyonun daha güzel hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Dekoratif Eşyalar ile Şık Bir Stil Yakalayın! 

Köşe koltuk kullanımı için diğer bir püf nokta ise dekoratif eşya seçimidir. Köşe koltuğun merkezine yerleştireceğiniz orta sehpa tabi ki boş şekilde düşünülemez. Dekorasyonun temel taşlarını seçeceğiniz dekoratif eşyalar oluşturacak! 

Soft renklerde satın aldığınız köşe koltuğunu şık bir stile dönüştürmek için yapmanız gereken tek şey gold ve rose detaylara sahip vazolar bulmak! Orta sehpaya yerleştireceğiniz ışıltılı vazolar ile spor ve şık bir ortam yaratabilirsiniz. 

Köşe koltuğu ve diğer tüm mobilyalar hakkında dekorasyon fikirlerini incelemek için Bessons Home Blog’u ziyaret etmeyi unutmayın! Sonraki blog yazımızda görüşmek üzere!