8 Eylül, 2022

Geometrik Şekillerden İlham Alan Sehpa Modelleri

Sehpalar tüm yaşam alanlarında kurtarıcı olma niteliğini üstleniyor. Peki ya hangi yaşam alanına hangi sehpa modeli uygun? Oval sehpalar hangi dekorasyon stilinde kullanılır? Sehpa seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Geometrik şekillerden ilham alan sehpa modelleri ve işlevlerini sizler için araştırdık! 

Sehpa Nedir?

Sehpa, üstüne çeşitli eşyaları ve objeleri yerleştirebildiğimiz kısa ayaklı masadır. Sehpa her evin kurtarıcısı olma niteliği taşır. Misafirlerimize ikram sunarken sehpalar sunumun önemli bir parçasıdır.

Her evde istisnasız bulunan mobilyalardan biri sehpalardır. Ev sahiplerinin ihtiyaçlarına göre tercih edilen sehpa çeşitleri değişebilir. Örneğin her an elinin altında kurtarıcı bir sehpa için zigon sehpa takımları idealdir.

Ev dekorasyonunda sehpalar tamamlayıcı olarak kullanılabilir. Salonda, oturma odasında ve evin daha birçok yerinde sehpa kullanımı estetik ve hoş bir görünüm sağlayacaktır. Dekoratif aksesuarların konulması, çeşitli bitkilerin yerleştirilmesi ve kokulu mumlar için evin belirli bölgelerine sehpalar koymak güzel bir fikir! Evinize uygun sehpa modelini seçmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Sehpa Modelleri Nelerdir?

Sehpa modelleri orta, c ve zigon sehpa olmak üzere üç çeşittir. Her çeşit sehpanın farklı şekilleri vardır. Örneğin genellikle orta sehpalar dikdörtgen şekillerde tasarlanmakta ve tercih edilmektedir.

Evinize uygun modelde sehpa bulmak için öncelikle sehpayı kullanım amacınızı belirlemelisiniz. Dekoratif objeleri yerleştirmek amacıyla kullanım için sehpa seçiminde kare zigon sehpa tercihi uygun! Geometrik şekillerden ilham alan sehpa modellerinden olan kare zigon takımlar genellikle 3 ya da 4 boy halinde tasarlanmaktadır. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz boyuta göre kullanım avantajı sunmaktadır.

Kumandaları yerleştirmek ve şık bir vazoyla salonunuzu süslemek için ideal sehpa seçimi orta sehpalardır. Orta sehpalar ev içinde koltuk takımıın tam ortasına yerleştirilerek kullanılır. Orta sehpa ismi de buradan gelmektedir. Orta sehpalar genellikle oval, dikdörtgen şekilde olur. Boyut olarak diğer sehpa modellerine kıyasla daha büyüktür. Ev dekorasyonunda orta sehpalar koltuk takımının ve konseptin tamamlayıcıları olarak karşımıza çıkıyor.

Bütçenize ve zevkinize uyan sehpa modelleriyle tanışmak için vakit kaybetmeden Wood’n Love sehpa tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Wood’n Love sehpalar Bessons Home’da sizleri bekliyor!

Sehpaların Kullanım Alanları Nelerdir?

Sehpalar dekorasyonda işlevsellikleri ile popüler hale gelen mobilyalardır. Sehpaların portatif özelliklere sahip olması, taşınabilir olması her türlü yaşam alanına entegre edilebilir olmasını sağlar. Oturma odası, salon, mutfak hatta antre ve hollerde sehpalara yer verilir.

Sehpaların en popüler kullanım amaçlarından biri misafire ya da sevdiklerimize ikram yaparken onların konforlu şekilde yemek yiyecekleri minik bir alan yaratmaktır. Bu görevi evlerimizde genellikle zigon sehpalar üstlenmektedir. Zigon sehpalar birbiri içinden farklı boyutlarda birden fazla sehpa çıkan ve yer kaplamayan sehpalardır. Geçmişten bugüne zigon sehpalar klasik, minimal, modern, bohem ve retro tarzda tüm evlerde yerini almıştır. Zigon sehpalar diğer sehpa modellerine kıyasla kullanım işlevi açısından oldukça avantajlıdır.

Salon dekorasyonunda olmazsa olmazlardan birisi orta sehpadır. Orta sehpa salon dekorasyonunda koltuk takımının tamamlayıcısı olarak kullanılır. Orta sehpa olmadan yapılan bir salon dekorasyonu eksik gözükebilir. Küçük yaşam alanlarında bile yaşam alanına uygun boyutlarda orta sehpa tercih edilmelidir.

C sehpa, tam anlamıyla bir C şeklinde olmasından dolayı işlevseldir. C sehpalar koltuk takımlarıyla adeta bir bütün haline gelerek dekoratif ve konforlu bir deneyim sunar. Birinci kalite ahşap kullanılarak tasarlanan sehpalar için Wood’n Love ürünleri tam size göre! Tüm Wood’n Love mobilyaları Bessons Home web sitesinden bulabilirsiniz!

Geometrik Şekillerden İlham Alan Sehpalar

Geometrik şekillerden ilham alan sehpalar modern konsepte sahip evlerin göz bebeği haline gelmeye hazırlanıyor! Geometrik şekiller modern dekorasyona uygun tasarımlarda son dönemde sıkça karşımıza çıkıyor. Modern tasarımlarla üretilen yeni nesil sehpalarda oval ve yuvarlak biçimli modellere rastlamak mümkün!

Siz de evinizde kullanmak istediğiniz alana göre sehpa seçimi yapabilirsiniz. Her türlü dekorasyon stiline uygun kare, oval ve dikdörtgen sehpalar evinize misafir olmaya geliyor! Bej renklerin hakim olduğu, yeşil canlı bitkilerle süslenmiş minimalist bir konsept için oval şekillerde tasarlanan sehpalar oldukça ideal! Oval sehpalar net kenarlara sahip olmamasıyla daha modern esintiler taşıyan zamansız bir parçadır. Oturma odası ya da salon için oval zigon sehpalar hem işlevsel hem de estetik gözükecektir.

Kare Sehpalar

Kare sehpalar klasik, bohem, spor ve retro dekorasyona uygun şekilde tasarlanmaktadır. Kare sehpalar özellikle zigon sehpa modeline uygun olarak üretilmektedir. Bu sayede kare sehpaların fazla yer kaplamadan işlevsellik kazanması sağlanır.

Salon için uygun olan kare sehpalar dekoratif objelerinizi yerleştirebileceğiniz ve misafirlerinize lezzetli yiyecekler ikram edeceğiniz samimi ortamlar yaratır. Kare zigon sehpa modeliyle salon takımınızı tamamlayabilir, uzun kullanım ömrü avantajından yararlanabilirsiniz.

Salon ve oturma odanızı daha konforlu hale getirecek geometrik şekillerden ilham alan kare sehpalar Bessons Home ayrıcalıklarıyla sizleri bekliyor! Wood’n Love kare sehpaları incelemek için Bessons Home web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Oval Sehpalar

Son dönemin popüler mobilyalarından biri tabi ki oval sehpalar! Minimal ve modern görüntünün mimarı olan oval sehpalar ev sahiplerinin yeni trendi haline geliyor. Oval sehpalar keskin olmayan hatlarıyla ev dekorasyonunda yumuşak ve ferah bir görüntü yaratmak için ideal.

Modern ve minimalist ortamların vazgeçilmezi oval sehpalar en çok kokulu mumlar ve seramik saksılı bitkilerle dekore ediliyor. Siz de evinizde minimalist bir alan yaratmak için en sevdiğiniz kokulu mumları ve bibloları oval sehpalara yerleştirebilirsiniz. Oval sehpalar için diğer bir önerimiz ise dekorasyonda kullanılabilen çiçekler seçmek! Cam vazo ve beyaz renkte nergis çiçeği ahşap oval masayla kombinlendiğinde ortama samimiyet ve ferahlık katacaktır. Oval sehpa modellerini incelemek için Bessons Home’a göz atabilirsiniz.

Dikdörtgen Sehpalar

Sehpa modellerinde en çok bilinen tasarım dikdörtgen sehpalardır. Dikdörtgen sehpalar her türlü ev dekorasyonuna uyumludur. Dikdörtgen sehpa tasarımı genellikle orta sehpalar için kullanılmaktadır.

Salon dekorasyonunda kullanılan orta sehpalar özellikle işlevsel avantajlarından dolayı tercih edilmektedir. Dikdörtgen sehpaların en önemli avantajı büyük olmasıdır. Bu sayede salonda bulunan dekoratif objeler ve kumanda gibi eşyaların düzenli şekilde yerleştirilmesi sağlanır.

Siz de ev, ofis ve yaşam alanı dekorasyonu için merak ettiğiniz sorulara cevabı Bessons Home Blog sayfasında bulabilirsiniz! Her hafta yenilenen blog yazılarımızı okumayı unutmayın.