13 Ekim, 2022

Geleneksel Tarzdan Vazgeçmeyenlere Mobilya Önerileri

Geometrik desenlere kıyasla daha detaylı el işçiliğine sahip mobilyalar ilginizi çekiyorsa doğru adrestesiniz! Geleneksel tarzdan vazgeçemeyen sizler için mobilya modelleri araştırdık. Geleneksel tarz dekorasyonu evinizde nasıl yansıtacağınıza ve hangi mobilyaları satın alacağınıza dair kafanız karışıyor ise işte bu yazı tam size göre! Gelin hep beraber inceleyelim. 

Geleneksel Tarz Nedir?

Geleneksel tarz 1980’li yılların popüler renkleri ve modellerini yansıtan tasarımlardan oluşur. Geleneksel stilde üretilen eşyalar zamana meydan okumuştur. Günümüzde hala geleneksel tarzda eşyalar ilgiyle takip edilmekte ve kullanılmaktadır. Geleneksel tarzda dekorasyonu beğenen kişiler genellikle antika, zarif ve el işçiliği detaylı olan eşyaları tercih eder.

Geleneksel tarz, modern çağla birlikte unutulmuş gibi gözükse de aslında hala geleneksel tarzdan vazgeçemeyen pek çok kişi var. Modern stilde döşenen evlerde bile hala birkaç eşya dahi olsa geleneksel tarza ait esintiler bulmak olası. 

Radyolar, plaklar ve müzik setleri… Bunlar gibi birçok eşya aslında modern görünüme sahip evlerimizde de bulunuyor. Her ne kadar evimizi tamamen geleneksel tarzda dekore etmesek de geleneksel parçalar ile hepimizin evinde karşılaşmak mümkün. 

Geleneksel Mobilyalar Nasıldır?

Geleneksel tarza sahip mobilyalar yüksek el işçiliğine sahiptirler. Ahşabın en güzel halini yansıtan geleneksel mobilyalar, özellikle ince ayaklı ve büyük kulplu şekilde üretilmektedir. Gösterişli detaylar ve estetik işlemeler, geleneksel mobilyalarda vazgeçilmezdir. 

Geleneksel mobilyalar insanın içini ısıtan ve ortamda samimi bir hava yaratan bir niteliğe sahiptir. Geleneksel tarz seven kişiler tüm bu sebeplerden dolayı modern stil ne kadar gelişirse gelişsin, geleneksel eşyalardan vazgeçemez. Günümüzde geleneksel tarzı yaşatan mobilyalar eskitme adı altında piyasaya sürülmektedir. Eskitme mobilyalar, yüzyıllık ağaçlardan yapılan ahşaplar sayesinde uzun ömürlü şekilde muhafaza edilir. 

Geleneksel tarzdan vazgeçemeyenlerin, bu tarza bağlı kalmalarının en büyük sebeplerinden biri geleneksel mobilyaların uzun ömürlü olmasıdır. Geleneksel tarzda tasarlanan mobilyalar uzun ömürlü ve eskidikçe güzelleşen bir niteliğe sahiptir. 

Evinizde kullanmak istediğiniz hem geleneksel hem modern tarzda eşyalara Bessons Home web sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Geleneksel Tarzın Özellikleri Nedir? 

Geleneksel tarzın en belirgin özellikleri şunlardır:

  • Detaylı işlemeler,
  • Ahşap mobilyalar,
  • Nostaljik bir hava, 
  • Kahverengi ve kahverengine yakın tonlar, 
  • Renkli kumaş döşemeler.

Geleneksel tarzda dekore edilen evlerin özelliklerinde de gördüğümüz gibi modern tarza kıyasla daha ağır ve işlemeli tasarımlar daha ilgi çekici! Kahve rengi tonlarında, gold işlemelerle tasarlanan mobilyalar geleneksel stilden vazgeçemeyenler için oldukça ideal. 

Geleneksel stile ait mobilyalarla evde retro ve nostaljik bir hava yaratmak mümkün hale geliyor. Duvar rafları üzerine yerleştireceğiniz bir pikap ile ortama bambaşka bir görünüm katabilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda geleneksel tarzdan vazgeçemiyorsanız evinize yakışacak tüm dekoratif eşyaları Bessons Home üzerinden inceleyebilirsiniz.

Geleneksel Mobilyalarla Ahşabı Keşfedin!

Ahşap, uzun ömürlü ağaçların işlenmesi ile üretilen bir yapı malzemesidir. Ahşap malzeme genellikle mobilya üretiminde kullanılır. Doğal görünümü ile ev dekorasyonunda sıkça tercih edilen ahşap mobilyalar, ortama samimi bir hava katar. 

Geleneksel tarzda dekore edilen evlerin en belirgin özelliklerinden biri büyük ahşap mobilyalardır. Ahşap mobilyalar geleneksel tarzda parıltılı detaylar, gold renk ve el işlemeleri ile kullanılır. Özellikle koltuk takımlarında varak ayaklar ve ahşap işleme kolluk detayları dikkat çeker. 

Ahşap mobilya kullanım ömrü bakımından avantajlıdır. Uzun yıllar boyu eskimeden kalan ahşap mobilyalar, geleneksel dekorasyonda eskitme tarzı olarak da tercih edilir. Ev dekorasyonunda retro bir hava yaratmak için eskitme ahşap masalar, ahşap duvar rafları, çok amaçlı dolaplar ve TV üniteleri uygundur.

En çok vakit geçirilen yaşam alanlarından biri salondur. Salon döşemesinde geleneksel konsepte uyacak şekilde ahşap mobilya kullanımı popülerdir. Koyu ve ağır renk tonlarında kumaşlardan üretilen ahşap mobilyalar, geleneksel tarzda gösteriş için önemlidir. Geleneksel konsepte uygun evlerde ahşap mobilyalar, taşlı, parıltılı ve ihtişamlı dekoratif eşyalar ile kombinlenmelidir. Örneğin salona yerleştirdiğiniz ahşap bir orta sehpa için gümüş şamdanlar ideal bir dekoratif tercih olacaktır. Salon dekorasyonunda kullanabileceğiniz geleneksel tarzda uygun fiyatlı mobilyalar için Wood’n Love ürünlerine göz atabilirsiniz. 

Geleneksel Tarzda Mobilya Modelleri

Modern tarzda dekorasyonun zevkinize uymadığını düşünüyorsanız, bu yazıdaki tüm mobilya önerileri size göre! Geleneksel tarzda bir ev konsepti belirlediyseniz yapmanız gereken diğer adım ev dekorasyonunda kullanacağınız renklere karar vermek. Örneğin ördek yeşili ve kahverengi tonlarında ya da bej ve çam renk tonlarında mobilyalar tercih edebilirsiniz. Belirleyeceğiniz renkler sayesinde eve satın almak istediğiniz dekoratif eşyaları rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Geleneksel mobilyaların en büyük özelliğinin ahşap malzemeden yapılması olduğunu söylemiştik. Wood’n Love mobilyalar da tam olarak geleneksel tarza uyacak şekilde birinci kalite ahşaptan üretiliyor. Salona, oturma odasına ya da çalışma odasına koyabileceğiniz ahşap TV üniteleri sizin için iyi bir tercih olabilir. Açık renk tonlarına ağırlık vererek geleneksel bir dekorasyon yapıyorsanız önerimiz: Wood’n Love Vega Premium Atlantik Çam TV ünitesi. Wood’n Love ahşap kalitesiyle üretilen Vega Premium TV ünitesi modeli, geleneksel mobilya modelleri arasında en geniş ölçülere sahiptir. Bu sayede geleneksel tarza uygun koltuğunuzun boyutuyla orantılı ve estetik bir görünüm sunar. Wood’n Love ahşap TV ünitelerinin kapaklı bölmeleri sayesinde fazla eşyalarınızı koymak için yer aramanıza da gerek kalmaz. Hem dekoratif hem de işlevsel mobilyalar için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz. 

İşleme Detaylı Koltuk Takımları

Geleneksel tarzdan vazgeçemeyenler için bayılarak kullanacakları bir mobilya önerisi ile geliyoruz! Ahşap işleme detaylara sahip koltuk takımları ile evinizi çarpıcı ve ihtişamlı gösterebilirsiniz. Ahşap işlemeler gelenekselliğin her halini evinize taşıyacak. 

İşleme detaylı oturma gruplarını yaşam alanlarının hem salon hem de oturma odası kısımlarında kullanabilirsiniz. Oturma odası genellikle salondan daha küçük ölçülere sahip olduğu için profesyonel şekilde oturma odanıza uygun ölçüleri bularak ahşap detaylı koltuk takımı seçebilirsiniz. 

Geleneksel tarza uygun bir koltuk takımında kırlent seçimi de oldukça önemlidir. Örneği kahve ve gold detaylara sahip kırlentler, geleneksel tarz için uyumludur. Oturma grubunu seçtiğiniz renge göre kırlent boyutu ve modeline karar vermelisiniz. 

Ahşap Orta Sehpalar

Geleneksel tarza sahip gösterişli bir evin olmazsa olmazı orta sehpalar! Büyük yaşam alanınızın tam merkezine yerleştireceğiniz ahşap orta sehpa sayesinde dekoratif eşyaları sergilemek mümkün. Orta sehpa koltuk takımının tam ortasına konmalıdır. Bu sayede misafir ağırlarken ya da sevdiklerinizle vakit geçirirken ekstra bir masaya ihtiyaç duyulmaz. 

Geleneksel tarzdan vazgeçemeyenler için mobilya önerilerinden biri de ahşap orta sehpalardır. Wood’n Love orta sehpalar sayesinde evinizdeki dekoratif eşyaları en güzel şekilde sergilemek mümkün hale geliyor! Wood’n Love ahşap orta sehpaları incelemek için Bessons Home’u ziyaret edebilirsiniz.