28 Eylül, 2022

Dekorasyona Sanat Kat: Sanat Eserleri ile Dekorasyon Önerileri

Sanat eserlerini ev dekorasyonunda kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Yaşam alanlarımızı adeta bir müze haline getiren sanat eserleri doğru kullanıldığında dekorasyonda harikalar yaratabiliyor. Peki nasıl mı? Gelin sanat eserleri ile dekorasyon önerilerini hep beraber inceleyelim!

Sanat Eseri Nedir?

Sanat eseri kişilerin göz zevkine hitap eden, estetik bir görüntüye sahip özgün tablo, heykel, müzik ve sahne sanatlarına denir. Bir sanat eserinin en belirgin özelliği özgün olması ve hemen hemen herkese başka bir anlam hissettirmesidir. Sanatçılar oluşturdukları sanat eserini türüne bağlı olarak galeri, müze gibi ortamlarda sergilemektedir. Bir sanat eseri fiziksel olarak iki boyutlu ya da üç boyutlu bir nesne olabilir. Bir ortamda özel ve kendine has bir alan yaratmak amacıyla sanat eseri kullanımı yaygın hale gelmiştir. Modern ve retro esintiler çoğu yaşam alanında sanat eserleri sayesinde yansıtılmaktadır.

Sanat eserlerinin bulundukları ortamı daha estetik hale getirmek gibi özellikleri bulunur. Bu sebeple sanat eserleri ev dekorasyonunda da tercih edilmektedir. Ev dekorasyonunda kullanılan sanat eserleri evin genel konseptine uygun olacak şekilde yerleştirilmektedir.

Dekorasyonda Sanat Eserleri Nasıl Kullanılır?

Dekorasyonda sanat eserleri kullanmak modern dekorasyon stilinde oldukça sık rastlanan bir uygulamadır. Evinize yerleştireceğiniz tablo, portre, heykeller ve biblolar ile çok daha estetik ve tarzınızı yansıtan bir orta yaratabilirsiniz.

Dekorasyonda sanat eseri kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta sanat eserinin diğer mobilyalar ve konseptle olan uyumudur. Sanat eserleri ev dekorasyonunu ne kadar estetik hale getirirse getirsin evin genel konsepti ve mobilyalarıyla gereken uyum sağlanmadığında ortaya kötü bir görünüm çıkabilir. Bunu engellemek için evinizdeki mobilyalara uyumlu sanat eserleri tercih edebilirsiniz. Örneğin ahşap mobilya ağırlıklı bir dekorasyona sahipseniz gold ya da gümüş detaylı ahşap çerçeveye sahip tablolar sizin için ideal olacaktır.

Sanat eserleri ile dekorasyon yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise sanat eserinin yaşam alanı içindeki yerleşimidir. Ev içinde her açıdan güzel gözükecek bir alan yaratmak için sanat eserleri idealdir. Fakat sanat eserlerini doğru şekilde yerleştirmek ve ışıklandırmak önemlidir. Heykel, büst ve biblo gibi sanat eserleri yaşam alanlarına yerleştirilirken her açıdan nasıl göründüğüne bakmalı ve estetik şekilde ışık aldığından emin olmalıyız. Kıyıda köşede ve karanlıkta duran sanat eserleri ortamı düzensiz ve kasvetli gösterecektir. Bu durum da sanat eserlerinin dekorasyona estetiklik katmasından çok dezavantaj olarak yer almalarına sebep olacaktır.

Dekorasyonda sanat eserlerine yer verirken kullanacağınız duvar rafları ve sanat eserleriyle kombinleyeceğiniz aksesuarlar için Bessons Home’a girerek Wood’n Love mobilyaları inceleyebilirsiniz. 

Dekorasyonda Kullanılan Sanat Eserleri Nelerdir?

Dekorasyonda kullanılan sanat eserleri yaşam alanının stili ve boyutlarına göre değişmektedir. Örneğin küçük bir oturma odasına sahipseniz daha çok tablo kullanımı uygundur. Duvarlarda estetik tablolara yer vererek dekorasyonu sanatla iç içe hale getirebilirsiniz. Bu sayede küçük oturma odasında yer kaplamadan sanat eserlerine yer verebilirsiniz.

Dekorasyonda kullanılan bir diğer sanat eseri ise heykellerdir. Ev içinde evin boyutlarına uygun heykeller bohem ve modern bir görüntünün anahtarıdır. Minimalist şekilde dekore edilen evlerde bile mini heykellerle dekoratif alanlar oluşturmak sade ve çarpıcı bir görünüm yaratacaktır.

Sanat eserleri ile dekorasyonda kullanılan çarpıcı parçalardan biri de heykel şeklinde yapılan mumlardır. Son dönemde modern dekorasyonda popüler hale gelen mumlar artık eskisi gibi büyük ve ihtişamlı şamdanlarda değil, ahşap mumluklarda minimalis bir şekilde sunulmaktadır. Popüler olan mumların arasında heykel şeklinde mumlar da yerini almıştır. 

Mini Heykellere Kitaplığınızda Yer Açın!

Kitaplıklar yaşam alanlarının her türlü bölgesinde kullanılan bir mobilyadır. İhtiyacınıza göre kitaplıkların boyutu ve raf sayısı değişkenlik göstermektedir. Kitaplıklar salonda, oturma odasında, yatak odasında entelektüel birikim yansıtmayı sağlayan yegane dekoratif eşyalardan biridir. Gece uyumadan önce keyifle okunan kitap, pazar sabahları kahve yanına rahatlamak için çevrilen sayfalar Wood’n Love ahşap kitaplıklar ile evinize geliyor! 

Kitaplık raflarını kullanma şekillerinden bir diğeri de dekoratif objeleri yerleştirmektir. Sanat eserleri ile dekorasyon yaparken sanat eserlerini yerleştirmek için ahşap kitaplıklar hem işlevsel hem de estetik açıdan ideal seçimdir. Ağırlıklı olarak kitaplık yerleştirdiğiniz raflara ekleyeceğiniz mini heykeller kitaplığa çarpıcı bir estetik görünüm katacaktır. Bu şekilde yaşam alanında modern ve sanatsal bir alan oluşturmak mümkün hale gelir.

Evinizin her alanında kullanacağınız kaliteli ahşaptan tasarlanan Wood’n Love kitaplıkların tamamını Bessons Home web sitesinde bulabilirsiniz. Uygun fiyatlarla sizlere sunulan kitaplıkları incelemek için Bessons Home’a göz atmayı unutmayın! 

Duvarları Sanatsal Tablolar ile Süsleyin

Dekorasyona sanat katmak için yapılan en popüler hamlelerden biri tablo kullanımıdır. Heykel ve portre büst kullanımına geçilmeden önce eski zamanlardan bu yana yaşam alanlarında manzara, deniz, yağmur, motifler ve antik figürler içeren tablolar kullanılmıştır. Günümüzde de ev dekorasyonuna uyumlu şekilde kullanılan tablolar oldukça popülerdir. Siz de yaşam alanında tablo kullanarak sanat eserleriyle donatılmış bir konsept yaratabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda tablo kullanılan kısımlardan biri mutfaktır. Yemek alanına yakın olan duvara yerleştireceğiniz tablo sevdiklerinizle düzenlediğiniz bir yemekte ferah ve güzel bir hava yaratacaktır. Sade ve minimalist mutfağınıza biraz renk katmak istiyorsanız Picasso’nun renkli sürreal eserlerine yer verebilirsiniz. Sürreal tablolar sayesinde sade ve modern dekorasyon stilinden uzaklaşmadan mutfağınıza sanat eserleriyle renk katabilirsiniz.

Sanat eserleriyle dekorasyon yapılırken tablo kullanımının yaygın olduğu bir yer ise tabi ki salonlar! Evimizin salonu en sık misafir ağırlanan bölümlerden biridir. Bu sebeple ortamın diğer bölümlere kıyasla daha estetik ve ferah gözükmesi önemlidir. Salonda kullanılabilecek tablolar için Vincent Van Gogh’un sarı ve hardal detaylı tüm eserlerini incelemenizi öneriyoruz. Özellikle klasik dekorasyon detaylarına sahip salonlar için Van Gogh eserleri oldukça uygundur.

Vitrin ve Konsollar için Portre Büstler

Son dönemlerde dekorasyonda kullanımı popülerleşen sanat eserlerinden biri de portre büstler. Portre şeklindeki büstler mumluk halinde ya da normal alçıdan yapılmış biçimiyle ev dekorasyonunda yerini alıyor. Siz de sanat eserleriyle dekorasyon yaparken vitrin ya da konsollarda portre şeklindeki  büstlere yer verebilirsiniz. Tarihe ya da mitolojiye ilginiz varsa mitolojik figürleri büst şeklinde bulabilir, vitrin raflarınıza yerleştirebilirsiniz.

Evinizde kullanacağınız tarzınıza ve bütçenize uygun vitrin&konsollar için Wood’n Love tasarımları sizleri bekliyor! Tüm Wood’n Love vitrin&konsolları Bessons Home web sitesinde bulabilirsiniz. Daha fazla dekorasyon önerisi için Bessons Home Blog sayfasına göz atmayı unutmayın!