6 Haziran, 2022

Ahşap ile Modernin Buluşması: Dekorasyon Önerileri

Geleneksel ve rüstik dekorasyonlara özgü bir kavram olan ahşap, artık birbirinden yenilikçi, dekoratif ve özgün tasarımlı ev aksesuarları ve mobilyalarda karşımıza çıkıyor. Zamansız, doğal ve uyumlu bir dokuya sahip olan ahşabın, her dekorasyon tarzı içerisinde rafine bir görünüme kavuşması tabii ki tesadüf değil… Günümüzde sıra dışı ve dekoratif şıklığın ilhamı artık doğallıktan geliyor. Şu anda sahip olduğumuz modernliği, eskinin havasıyla birleştirerek sunmak en estetik ve en şık olanı! 


Bugünkü yazımızda eskimeyen tasarımların mimarı olan ahşabın yepyeni kullanım alanlarını, modernist detaylarını ve dekoratif seçeneklerine göz atacağız. Eğer evinizin duruşuna zamansız bir hava katmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız başlıklara kesinlikle göz atmalısınız, hazırsanız başlıyoruz. 


Ahşap Mobilyalar Neden Tercih Edilmelidir?


Ahşap, ağaçlardan elde edilen her türlü malzemeye verilen ürünlerin adıdır. En eski yapı malzemelerinden biri olan ahşap depreme ve farklı iklim koşullarına dayanabilmektedir. Ayrıca ahşap sayesinde kusursuz bir enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ahşap mobilyalara sahip olan evler kesinlikle daha kolay ısınabilmektedir. Dünyadaki tek geri dönüşümlü yapı malzemesine sahip olan ahşap ürünler hava değişimlerine karşı kesinlikle dayanıklıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk hava etkilerden olumsuz bir zarar görmezler.


Ahşap Ev Eşyaları Nelerdir?


Ahşap ev eşyaları şunlardır:


·      Lamba

·      Kitaplık

·      Televizyon Ünitesi

·      Avize

·      Lambader

·      Masa

·      Koltuk

·      Sandalye

·      Dolaplar

·      Sehpalar 

·      Saat

·      Mumluk


1. Otantik Ahşap Lambalar


Otantik bir havası olan ahşap lambalar rüstik, bohem ve sahil tarzı dekorasyonların vazgeçilmezi… Özellikle deniz kenarında bir eviniz varsa, ahşap lambalara kesinlikle bir şans vermelisiniz. Evlerin kapı girişlerinde, salonlarda, çalışma odalarında, restaurant-cafe aydınlatmalarında, gece kulüplerinde ya da kütüphane aydınlatmalarında ahşap ışıklandırma ürünleri tercih ediliyor. Bunların dışında ahşabın eski ve doğal dokusu retro tarzı dekorasyonlara da ilham kaynağı oluyor. Ahşap masa lambaları veya ahşap avizeler retro dekorasyonlarda en çok karşımıza çıkan aydınlatmalardan biri… Ayrıca ahşap masa lambaları da şık ve egzotik akşam yemekleri için mükemmel bir ambiyansı yansıtıyor, bizden söylemesi! 


2. Estetikle Doğallığı Birleştiren Ahşap Masalar


Devasa büyüklükteki ahşap masalar son yılların en modern ve çarpıcı mobilya seçenekleri arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak dış mekanlarda tercih edilseler de evlere de uygun minimal tasarım alternatiflerine sahipler. Kare, dikdörtgen, yuvarlak ya da bar tipi ahşap masa modelleri her büyüklükteki yaşam alanları için farklı boyutlarda tasarlanabiliyor. Eğer salonunuz çok fazla geniş değilse, bar tipi ahşap masalara yönelebilirsiniz. Büyük salonlarda ise ahşap masalar kesinlikle tercih edilebilir. Toprak tonlarına sahip koltuk ve sandalye modelleri ile ahşap masanız tamamlayıcı bir şıklık oluşturabilir.


3. Modern ve Zarif: Metal Ayaklı Ahşap Sehpalar 


Küçüklüğümüzden beri evlerin vazgeçilmezi olan ahşap sehpalar artık daha modern ve yeni dokunuşlarla yaşam alanlarımıza taşınıyor. Bessons Home Metal Ayaklı Sehpalar ahşabın klasik havasını daha sportif bir noktaya taşıyor. Hem geleneksel hem de modern dekorasyonlarda kullanabileceğiniz bir modele sahip olan ahşap sehpalar hafif, pratik ve kolay bir kuruluma sahip. Çevre ve çocuk sağlığına uygun malzemelerle üretilip tasarlanan Wood’n Love sehpalar oturma odanızda veya salonunuzda yıllar boyunca kullanabileceğiniz bir ürün kalitesini taşıyor. İsterseniz salon isterseniz de oturma odalarında keyifli ve konforlu sunumlar yaratmanız için ahşap sehpaların pratik rahatlığından kesinlikle yararlanmalısınız, bizden söylemesi! 


4. Ahşap Saatler Zamansızlığın Göstergesi


Ahşap saatler eskiden daha klasik ve ağır tonlarda, geleneksel tasarımlarla kullanılan ev aksesuarlarından biriydi. Ancak günümüzde daha odunsu ve doğal dokularla tasarlanmış, halat iplerle süslenmiş ve romen rakamları eşliğinde hazırlanan ahşap duvar saatleri oldukça popülarite kazanmış durumda. Ağırlıklı olarak gençlerin tercih ettiği bu dekoratif saatler duvarlarınızda kesinlikle şık bir etki yapabilir! Çeşitli boylarla sunulan saatlerin özellikle çok büyük boylarda olanları da evlerde tercih ediliyor. Eğer geniş bir salona sahipseniz bu oldukça büyük ahşap duvar saatlerine bir şans verebilirsiniz.


5. Minimal ve Sıcak: Ahşap Mumluklar


Son yılların en trend ev objelerinden biri olan mumlar kesinlikle hem şık hem de şifalı bir etkiye sahip. Özellikle birbirinden faydalı kokuları taşıyan bitkisel içerikli mumların, kesinlikle insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Ahşap mumluklar ise, mumların doğal havasını bozmadan yaşam alanınıza getiriyor. Birbirinden farklı tarz ve konsept ile hazırlanan ahşap mumluklar özellikle yazlık evlerde ve balkonlarda sıklıkla tercih ediliyor. Daha modern bir seçenek olarak da ahşap şamdanlar ön plana çıkıyor. Birbirinden keyifli sunum ve sofralarınızda ahşap mumluk veya ahşap şamdanlara bir alan yaratabilirsiniz, bize göre değer! 


6. Yeni Nesil Ahşap Kitaplıklar 


Günümüzde üniversite öğrencileri veya genç yaştaki kişilerin evlerinde olmazsa olmaz mobilyalardan biri haline dönüşen ahşap kitaplık modelleri minimal ve pratik tasarımlarıyla salonlarda mükemmel bir dekoratif etki yaratıyor. Bessons Home Ahşap Kitaplıklar ahşap ve metalin modern uyumunu evinize getiriyor. Siyah metal ayaklara sahip olan ahşap kitaplıklar kolaylıkla taşınabilir ve oldukça hafif bir forma sahip. Eğer salonunuzda yeterli alana sahipseniz bu keyifli ahşap kitaplık modellerine kesinlikle göz atmalısınız. Ancak ahşap kitaplık modeli seçmeden önce dekorasyon tarzımızla uyumlu olup olmadığına dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin; salon veya oturma odamızda beyaz mobilyalarınız ağırlıkta ise ahşap kitaplık modellerine biraz mesafeli yaklaşabilirsiniz…


7. Kişiliğinizden İzler Taşıyan: Ahşap Duvar Rafları 


Ahşap duvar rafları duvarlarınızda etkili bir dekorasyon oluşturmak için tasarlanan en keyifli ev eşyalarından biri. Genellikle hobilerimiz, zevklerimiz ya da hoşumuza giden sembolleri taşıyan objeleri duvar raflarına yerleştirebiliriz. Sevdiğimiz bitkiler, tuttuğumuz futbol takımına ait bir obje ya da çeşitli süs eşyalarıyla dilediğimiz gibi dekore edebiliriz. Duvar rafları yenilikçi bir dekorasyondan izler taşıyor olsa da, ahşabın sıcaklığı sayesinde şıklığını oldukça artırıyor bize göre. Ancak yine de ahşap duvar raflarını dekore ederken bazı püf noktalara dikkat etmekte fayda var. Raflarınızı monte etmeden önce duvarınızda yeterli alana sahip olup olmadığınızı iyice tespit edin. Örneğin; televizyonun yanına ya da üstüne monte edecekseniz aralarındaki mesafeyi korumasına özen gösterin. Bunlara dikkat etmezseniz duvarlarınızda kalabalık ve göz yoran bir görünüm oluşturabilirsiniz. 


8. Sallanan Sandalye Olmadan Olmaz! 


Ahşap sallanan sandalyeler geçmişten gelen şıklığını her zaman korumaktadır. Her yaştan insanın, hayatı boyunca evinde mutlaka bir kez kullandığı ahşap sallanan sandalyeler günümüzde modernize edilerek yeniden daha trend bir görünümü yansıtıyor. Özellikle balkon ya da teras gibi evlerin açık alanlarda dekoratif şık bir alan oluşturan sallanan sandalyeler evlerin kesinlikle en konforlu alanlarından biri! Yazlık evlerde veya ofislerde sıklıkla tercih edilen ahşap sandalyeler kitap okuma seanslarınız için kesinlikle biçilmiş kaftan. Üstü minderli olan tasarımları kapalı yaşam alanlarında tercih edilirken, mindersiz olanları da bahçe ya da teras gibi açık yaşam alanlarında kullanılıyor. 


Ahşapla moderni bir araya getiren yenilikçi ve çağdaş dekorasyon trendlerini, dekoratif tasarımlarını ve özelliklerini sizinle paylaştık. Bessons Home’da bir blog yazımızın daha sonuna geldik, dekorasyona dair en yeni ve trend başlıklarda görüşmek üzere, hoşça kalın!